Norge utklasset av Kroatia

Kroatia scoret på det som var av sjanser mot Norge, og gav seg ikke før det sto 5-1 på lystavla.

SOCCER-EURO/ Olic of Croatia celebrates his goal against Norway with team mates during their Euro 2016 qualifying soccer match at the Makisimir stadium in Zagreb

UTKLASSET: Alexander Tettey fortviler etter at Kroatia har gått opp til 3-1.

Ballen gikk aldri Norges vei på Stadion Maksimir i Kroatia lørdag. I en sjansefattig og objektivt sett kjedelig første time scoret Kroatia på to av sine tre første halvsjanser. To gode avslutninger gjorde at keeper Ørjan Håskjold Nyland fikk lite annet å gjøre enn å hente ballen ut av mål denne kvelden.

Den siste halvtimen var imidlertid underholdende - med keepertabbe, straffebom, kroatisk rødkort, store norske sjanser og mål.

Men det var tydelig at Per-Mathias Høgmo ville overraske. For i motsetning til hva vertenes trener Niko Kovač hadde håpet og forventet gikk Norge offensivt ut mot lekne kroater.

Anført av Per Ciljan Skjelbred gikk Norges beste menn ut i 4-2-3-1 formasjon, med Martin Ødegaard i en 10'er-rolle rett bak midtspiss Tarik Ellyounoussi. Med den offensive taktikken hang Norge med i om lag 20 minutter, i en til da sjanseløs omgang.

Kroatia tok ledelsen

SOCCER-EURO/ Olic of Croatia celebrates his goal against goalkeeper Nyland of Norway with team mate Vida during their Euro 2016 qualifying soccer match at the Makisimir stadium in Zagreb

UTSPILT: Ivica Olic lurer Ørjan Nyland og gjør 3-1 for Kroatia.

Etter 30 minutter fikk imidlertid Kroatias største stjerne, Luka Modric, både tid og rom med ballen. Real Madrid-spilleren startet selv angrepet på midtbanen, forserte med ballen og spilte én-to med en medspiller, før han serverte tverrsover til Ivan Rakitić foran den norske 16-meterboksen.

Barcelona-spilleren la tilbake til Marcelo Brozovic, som fra 20 meter bredsidet ballen ned i Ørjan Nylands venstre hjørne - 1-0!

Fra og med scoringen økte vertene tempoet i kampen, og Norge slet med å holde følge. Til tross for et spillemessig overtak greide ikke kroatene å skape mange sjansene. 2-0 kom først etter 54 minutter - da Ivan Perisic curlet ballen vakkert i mål fra 13 meter.

Straffebom og rødt kort

Den siste halvtimen mistet begge lagene mer og mer av fasongen og kampen åpnet seg opp. Først gikk Kroatia opp til 3-0 etter en keepertabbe av Nyland.

Like etter felte Vedran Curluka Tarik Elyounoussi inne i boksen. Elyounoussi tok selv straffen og sendte keeperen til venstre, men ballen i krysstanga på den andre siden. Jone Samuelsen jaget returen, men hardtarbeidende forsvarsspillere fikk ryddet opp.

Fem minutter senere felte Curluka nok en gang Tarik på vei gjennom, og den tidligere Manchester City- og Tottenham-spilleren fikk korrekt marsjordre. Det utnyttet Norge, og ti minutter før full tid ordnet Alexander Tettey redusering og nytt håp.

Men istedenfor at Samuelsen ordnet 3-2, gikk Kroatia opp i både 4-1 og 5-1 på tampen - et meget svakt resultat i Europeisk målestokk.

• Ny teknikktrener for alpinkvinnene: – Glade for at vi er attraktive for de beste trenerne i verden

Østerrikske Johannes Zöchling (44) har blitt ansatt som ny hovedtrener for de norske alpinkvinnenes teknikklag.

Det skriver Norges Skiforbund i en pressemelding.

– Vi er glade for at Johannes velger å bli med oss og ser fram til å få han på laget. «Hannes» har en sterk og variert bakgrunn, med gode resultater, forteller alpinsjef Claus Johan Ryste.

Zöchling kommer fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han har jobbet i ulike roller de siste 15 årene. Blant annet har han hatt ansvaret for kvinnenes teknikklag i seks år, mens han de siste tre sesongene har hatt ansvar for rekrutteringslandslaget på herresiden.

Østerrikeren tar over for Janne Haralla, som har fått en rolle i den amerikanske superstjernen, Mikaela Shiffrins, lag. (NTB)

Thea Louise Stjernesund i Kranjska Gora
  • Chelsea bekrefter: Enzo mister resten av sesongen

Chelseas Enzo Fernandez mister resten av sesongen, det melder klubben på sine nettsider.

Argentineren har vært under kniven på grunn av et lyskeproblem, og Chelsea bekreftet at operasjonen var vellykket. Samtidig betyr det at han er ute resten av sesongen.

23-åringen har spilt 62 kamper for klubben etter at de hentet ham i januar i fjor.

Carabao Cup - Final - Chelsea v Liverpool
  • Wada skal etterforskes etter kritikk i dopingsak

Verdens Antidopingbyrå (Wada) har bedt om en uavhengig gjennomgang av byråets håndtering av saken om en mulig dopingsak med noen av verdens beste svømmere.

Ifølge Wada skal sveitseren Eric Cottier få adgang til sakens innhold og gi sin vurdering av byråets behandling av saken. Wada opplyser at arbeidet ventes å være ferdig om to måneder.

– Wadas integritet og omdømme er under angrep. I de siste dagene er Wada blitt anklaget for partiskhet overfor Kina, opplyser antidopingbyrået.

Lørdag kom nyheten om at kinesiske svømmere hadde spor av hjertemedisinen trimetazidin i prøver avgitt noen måneder før sommerlekene i 2021. 13 av dem deltok i OL i Tokyo.

Kinesiske antidopingmyndigheter har avvist anklagene og hevder at utøverne skal ha fått i seg stoffet i mat under et stevne.

Senere stilte Wada seg bak den forklaringen. Det har fått blant andre Det amerikanske antidopingbyrået (Usada) til å reagere sterkt. Den amerikanske antidopingsjefen Travis Tygart gikk mandag hardt ut mot Wada og mente at de dekket over for kineserne. (NTB)