Ishockeylaget slått ut av OL: – Ikke mye vi tar med oss fra dette mesterskapet

Etter å ha tapt alle kampene i mesterskapet er OL nå over for det norske ishockeylaget. Ole Kristian Tollefsen er skuffet over lagets innsats.

Ole-Kristian Tollefsen

Ole-Kristian Tollefsen og et norske ishockeylandslaget tapte 0-4 for Russland.

Foto: MARK BLINCH / Reuters

Selv om Roy Johansens gutter stod imot så godt de kunne, ble møtet med hjemmenasjon Russland for tøft, og det endte til slutt 4–0 i russernes favør.

– Jeg er først og fremst skuffet over at vi ikke har gjort et bra nok mesterskap. Det er ikke mye vi kommer til å ta med oss herfra, sier en skuffet Ole-Kristian Tollefsen til NRK etter kampen.

Helsvart mener han likevel ikke at den norske innsatsen har vært.

– Til syvende og sist slipper vi inn for mange mål og skårer for få. Og da er det ikke lett å vinne kamper. Vi er nærmere enn vi har vært, men det klarer vi ikke å bevise i denne turneringa, sier han.

I OL har Norge 16-3 i målforskjell. De har skåret tre mål, og sluppet inn 16.

For Mathis Olimb er det kampen mot Østerrike som gnager mest.

– Kampen mot dem var veldig skuffende. Den burde vi ha vunnet. I dag var Russland rett og slett bedre enn oss. Vi kjempet og sleit, og vi var i alle fall bedre enn mot Østerrike, sier han, men legger ikke skjul på at han synes det er trist at det norske laget nå er ute av OL.

– Det er absolutt ikke nok

Thoresen

Patrick Thoresen og trener Roy Johansen.

Foto: Eeg, Jon / NTB scanpix

– Det ble en tøff kamp der vi klarte å følge planen godt. Jeg synes Russland fikk et par «turmål», men gode spillere har ofte litt flaks, sier Patrick Thoresen til etter kampen.

Norge klarte ikke sette pucken i mål i den viktige kampen. Laget har kun scoret tre ganger i hele mesterskapet.

– Det er absolutt ikke nok, og det ble en nedtur for oss. Jeg føler at vi må bli bedre i overtall. Og vi må nok også få med backene mer i angrepsspillet, sier en skuffet Thoresen.

Radulov avgjorde

Særlig den norske målvakten Lars Haugen kjempet tappert og serverte flere klasseredninger i kampen.

Norge holdt nullen hele første periode, men tidlig i andre periode skøytet CSKA Moskvas Alexander Radulov seg bak mål, smatt utover og fikk satt pucken inn i mål.

Samme mann avgjorde kampen da han satt inn 3–0 målet til Russland da det stod igjen to minutter av tredje periode.

VM om tre måneder

Norge har ikke vunnet en eneste kamp i Sotsji, selv ikke NHL-stjernen Zuccarello har levert varene. Han forlater OL uten et eneste målpoeng.

Zuccarello spilte ikke tirsdagens kamp mot Russland ettersom han pådro seg en skade i hånden etter kampen mot Østerrike.

Om under tre måneder spilles det VM i ishockey i Minsk.

Der møter Norge Sverige, Tsjekkia, Canada, Slovakia, Danmark, Frankrike og Italia i gruppespillet. De fire beste fra hver pulje går videre til kvartfinale.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Norge- Russland» i nytt vindu

Siste nytt

 • Utelatt fra Sveriges Davos-tropp

  Charlotte Kalla blir ikke å se under verdenscuprennene i langrenn i sveitsiske Davos kommende helg.

  Det er klart etter at Det svenske Skiforbundet offentliggjorde troppen mandag.

  – Vi har i fellesskap lagt en plan som innebærer trening på hjemmebane de neste ti dagene, sier Kallas personlige trener Magnus Ingesson i en pressemelding.

  Kalla ble nummer 39 på ti kilometer fri teknikk på Lillehammer lørdag.

  – Jeg vet jeg har mer å by på, og med en kortere treningsperiode håper jeg at kroppen responderer godt i framtidige konkurranser. Det er bare å like situasjonen, lade opp og komme tilbake, sier Kalla selv.

  Ebba Andersson, Maja Dahlqvist, Anna Dyvik, Johanna Hagström, Moa Hansson, Frida Karlsson, Moa Lundgren, Moa Olsson og Emma Ribom skal representere Sverige på kvinnesiden i Sveits.

  I Davos er det sprint fri teknikk, samt 10 og 15 kilometer fri teknikk på programmet

  Charlotte Kalla
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Utestenger supporter for rasisme

  Brann-supporter er midlertidig utestengt fra klubbens kamper. Vedkommende er anmeldt for å ha kommet med rasistiske tilrop under kampen mot Bodø/Glimt.

  Det opplyser eliteserieklubben på sine nettsider mandag.

  Brann-ledelsen opplyser at den ble gjort kjent med hendelsen underveis i kampen mot Glimt søndag. I etterkant skal det ha vært i dialog med politiet for å få bedre oversikt over hendelsesforløpet.

  «Som de andre klubbene i fotballen tar Brann sterk avstand fra rasisme og diskriminering, noe som markeres før avspark på alle eliteseriekampene. Hendelsen viser nok en gang at kampen mot rasisme og diskriminering fortsatt må stå høyt på agendaen», heter det i pressemeldingen.

  Supporteren er utestengt inntil videre.

  Brann opplyser at klubben vurderer å gå til anmeldelse av supporteren. Vedkommende skal ha kommet med trusler i sosiale medier rettet mot navngitte personer i Brann.

  Brann
  Foto: Marit Hommedal / NTB
 • Europacuptrekninger korona-stengt

  Det europeiske fotballforbundet (Uefa) holder trekningene til mesterligaen, Europaligaen, conferenceligaen og nasjonsligaen bak lukkede dører.

  Det gjelder trekningen av europacupene i sveitsiske Nyon 13. desember, og det gjelder trekningen av gruppene i nasjonsligaen for 2022/23-sesongen i Montreux i Sveits tre dager senere.

  Ingen av trekningene skjer med andre enn Uefas representanter til stede. Det Uefa bestemt, melder nyhetsbyrået DPA mandag.

  Grunnen skal være de strenge reiserestriksjonene sveitsiske myndigheter har satt i gang, etter at omikronvarianten av koronaviruset har spredd seg som ild i tørt gress i Europa den siste tiden.

  I mesterligaen skal åttedelsfinalene bli trukket, mens i Europaligaen og conferenceligaen trekkes innledende runde inn til sluttspillet.

  Bodø/Glimt er ett av lagene som kan være en del av trekningen. Det skjer hvis Glimt ender på 2.-plass i sin gruppe i conferenceligaen. Da vil de trekkes mot lag som ender på 3.-plass i Europaligaen og kjempe om en plass i åttedelsfinalen av conferenceligaen.

  Dersom Glimt vinner sin gruppe, er de direkte kvalifiserte til åttedelsfinalen.

  Bodø/Glimt i i conferenceligaen
  Foto: Photo/Alessandra Tarantino / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal