Hopp til innhold

Bjørnsen tar selvkritikk etter VM-exiten: – Begge er min feil

Norge var tre fattige sekunder unna en semifinale i håndball-VM, men en dommeravgjørelse ble skjebnesvanger og etter fire ekstraomganger var VM-drømmen knust for håndballgutta.

Håndball-VM herrer 2023: kvartfinale Norge - Spania

SKUFFA: Norge er ute av håndball-VM

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Det ble en lang og ekstremt nervepirrende kvartfinalekamp mellom Norge og Spania onsdag.

Norge hadde seieren nærmest i sin hule hånd da klokka var 59.57, men så ble Kristian Bjørnsen dømt for passivt spill.

– Vi blir pressa til å spille ballen. Jeg føler at jeg ikke har en god nok sjanse til å gå på mål siden jeg har en forsvarsspiller foran meg. Dommer tenker det er passivt og vender spillet. Derfor spiller jeg en pasning tilbake og de får en mulighet til å score og tar den med åpne armer, forteller Bjørnsen til NRK.

– Med fasiten i hånden nå, så er svaret selvfølgelig ja på om jeg kunne gjort noe annerledes, for eksempel gått inn og skutt utenfor, sa Bjørnsen til NTB og norske medier.

Spanjolene utlignet nemlig Norges ettmålsledelse i siste sekund av ordinærtiden og kampen gikk til ekstraomganger.

I den fjerde og siste ekstraomgangen sendte Dujshebaev Spania i ledelsen 35–34. Og Norge bommet på returen.

Kristian Bjornsen

TOPPSCORER: Kristian Bjørnsen ble kampens toppscorer med ni mål.

Foto: Piotr Hawalej / AP

Nok en gang var Bjørnsen i begivenhetenes sentrum og ropte på straffe.

– Jeg føler han kommer litt inn foran meg og strekker ut en arm som gjør at jeg får et litt dårlig opphopp og brenner den dessverre, sier Bjørnsen.

Men dommerne mente ingenting var galt etter å ha sett reprisen på video og Norge måtte gi tapt etter 80 minutter spilt.

– Begge er min feil

Etter kampen var det en skuffet landslagstropp som møtte til intervjuer og flere av spillerne trengte lang tid før de var klare for intervjuene.

– Jeg er ekstremt skuffa. Det var en kamp vi skulle vinne, men beklageligvis er det to situasjoner som er med på å avgjøre kampen og begge er min feil, sier en svært skuffet Bjørnsen til NRK.

 Sæverås

STRAFFEREDNINGER: Kristian Sæverås reddet to straffer.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Landslagstrener Jonas Wille var stolt over innsatsen spillerne la ned og mener det var et arbeidsuhell da Bjørnsen rotet bort seieren i ordinær tid.

– Når den lille åpninga åpner seg opp har ikke Bjørnsen helt kontroll over tiden. Tror dommerne vurderer det som at vi velger bort en klar målsjanse og da dømmer de passivt. Og så scorer dem rett før tida er ute, så det er forferdelig bittert, sier Wille til NRK.

– Marginer

Han mente det var vanskelig å konkludere rundt om Norge burde fått straffe på tampen av den fjerde ekstraomgangen.

– De kikka på situasjonen og da må man stole på at dommerne vil at det skal være rettferdig. Jeg har ikke noen mistanke om at det var feil, det er vanskelig for meg å si når jeg ikke har sett det. Det er marginer, sier Wille.

Sander Sagosen leverte ikke sin beste kamp i dette mesterskapet og var skuffa etter kampslutt.

sagosen

SLAG: Sagosen fikk seg et slag i ansiktet fem minutter før pause.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

– Vi kjemper og kriger utpå der i 80 minutter. Etter 60 minutter har vi seieren i lomma og så skal vi bare lukke kampen og det klarer vi ikke. Da blir det et slit og et rotterace til slutt. Spania er dyktig, men vi har mulighet til å lukke kampen og det skal vi klare å gjøre, sa Sander Sagosen til NRK etter kampen og fortsetter:

– Vi sliter med å sette ballen i mål i de avgjørende fasene. Når vi har ballen til slutt må vi gå for en avslutning og det gjør vi ikke. I prinsippet kan vi gjøre alt annet enn vi gjorde, men gjort er gjort. Vi må gå i oss selv og prøve å komme oss opp igjen.

Siste nytt

 • Det norske hopplaget vant blandet lagkonkurransen i Willingen

  Det norske laget vant den blandede lagkonkurransen i verdenscupen i hopp fredag. Østerrike og Tyskland tok 2.- og 3.-plassen, og 2.-omgangen ble avlyst.

  Det norske laget stilte med en sterk kvartett bestående av Anna Odine Strøm, Marius Lindvik, Silje Opseth og Halvor Egner Granerud, som til sammen sørget for seier med 450,6 poeng. Det skilte 35,5 poeng ned til Østerrike på 2.-plass. 5,3 poeng der igjen kom Tyskland.

  Norge tok en suveren seier, selv om fredagens renn besto av kun én omgang. Vindforholdene var for dårlige til at det kunne gjennomføres en annenomgang. (NTB)

 • Klæbo best på sprinten - smilte lurt etter lagkameratens revansje

  Johannes Høsflot Klæbo kom rett frå treningsleir i høgda og vann sprinten i Toblach overlegent. I målområdet smilte han lurt då han såg at lagkamerat Håvard Solås Taugbøl blei nummer to.

  – Smilet til Klæbo er kanskje like mykje på vegner av Taugbøl. Vi var usikker på om han kom til finalen, seier NRKs ekspert Torgeir Bjørn.

  Taugbøl fekk nemleg ein dramatisk inngang på finalen, etter å ha blitt påkøyrd i målområdet under semifinaleheatet.

  – Nei, og nei! Han ligg nede og har så vondt, skreik Bjørn då Taugbøl bremsa ned etter målstreken, og blei deretter takla i bakken av sveitsiske Valerio Grond som kom inn som tredjemann.

  Han vridde seg i smerter, og måtte bli undersøkt av medisinsk personell før han fekk klarsignal til å starte finalen.

  Etter finalen angra ikkje Taugbøl på at han stilte til start.

  – Eg har ei veldig svak skulder og det har skjedd fleire gonger tidlegare at den har sklidd ut av leddet. Det var det eg kjente no, at eg måtte bruke litt makt for å få den inn att, seier Taugbøl til NRK.

  Han er ikkje redd for at skulderproblemet vil gi vidare utfordringar framover mot VM.

  – No er den berre sår, men eg er ikkje noko bekymra. Det har skjedd mange gonger før, men ikkje etter eit semifinaleheat i ein verdscup, seier han.

 • Svensk dominans på sprint – Sundling sterkast

  Jonna Sundling blei overlegen i sprintfinalen i Toblach som bestod av fire svenskar, ein amerikanar og ein tyskar.

  – Det var ein veldig bra dag for meg. Det var akkurat dette kroppen ville. Det var flott å konkurrere for meg i dag når kroppen svarer såpass bra, seier Sundling til NRK.

  Det skjedde etter at nesten alle norske deltakarar rauk ut i kvartfinalen, utanom Mathilde Myhrvold, som tok seg til semifinalen. Ho er einaste utøvar som ikkje er teken ut til VM.

  Maja Dahlqvist blei nummer to og Jessie Diggins nummer tre.

  Lotta Udnes Weng, som hadde ein pangstart på sesongen, rauk ut allereie i kvartfinaleheatet etter det ekspertane kalla eit svakt heat frå den norske kvinna.

  – Med eit så dårleg kvartfinaleheat må ein rekne med å ryke ut. Ho har fått litt å tenkje på. I Les Rousses byrja formen formante litt, og sprinten i dag var litt i same trenden. Ho er ikkje heilt i slag, seier Torgeir Bjørn.

  Han tvilar på kva som vil vere det rette å gjere for Udnes Weng i tida fram mot VM.

  – Det er viktig at ho gjer dei riktige grepa for å finne VM-forma. Det er ikkje sikkert at det er lurt å ligge i høgda og konkurrere mykje slik som ho ser ut no, seier Bjørn.

  France Cross Country Skiing
  Foto: LAURENT GILLIERON / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste