Hopp til innhold

Bjørnsen tar selvkritikk etter VM-exiten: – Begge er min feil

Norge var tre fattige sekunder unna en semifinale i håndball-VM, men en dommeravgjørelse ble skjebnesvanger og etter fire ekstraomganger var VM-drømmen knust for håndballgutta.

Håndball-VM herrer 2023: kvartfinale Norge - Spania

SKUFFA: Norge er ute av håndball-VM

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Det ble en lang og ekstremt nervepirrende kvartfinalekamp mellom Norge og Spania onsdag.

Norge hadde seieren nærmest i sin hule hånd da klokka var 59.57, men så ble Kristian Bjørnsen dømt for passivt spill.

– Vi blir pressa til å spille ballen. Jeg føler at jeg ikke har en god nok sjanse til å gå på mål siden jeg har en forsvarsspiller foran meg. Dommer tenker det er passivt og vender spillet. Derfor spiller jeg en pasning tilbake og de får en mulighet til å score og tar den med åpne armer, forteller Bjørnsen til NRK.

– Med fasiten i hånden nå, så er svaret selvfølgelig ja på om jeg kunne gjort noe annerledes, for eksempel gått inn og skutt utenfor, sa Bjørnsen til NTB og norske medier.

Spanjolene utlignet nemlig Norges ettmålsledelse i siste sekund av ordinærtiden og kampen gikk til ekstraomganger.

I den fjerde og siste ekstraomgangen sendte Dujshebaev Spania i ledelsen 35–34. Og Norge bommet på returen.

Kristian Bjornsen

TOPPSCORER: Kristian Bjørnsen ble kampens toppscorer med ni mål.

Foto: Piotr Hawalej / AP

Nok en gang var Bjørnsen i begivenhetenes sentrum og ropte på straffe.

– Jeg føler han kommer litt inn foran meg og strekker ut en arm som gjør at jeg får et litt dårlig opphopp og brenner den dessverre, sier Bjørnsen.

Men dommerne mente ingenting var galt etter å ha sett reprisen på video og Norge måtte gi tapt etter 80 minutter spilt.

– Begge er min feil

Etter kampen var det en skuffet landslagstropp som møtte til intervjuer og flere av spillerne trengte lang tid før de var klare for intervjuene.

– Jeg er ekstremt skuffa. Det var en kamp vi skulle vinne, men beklageligvis er det to situasjoner som er med på å avgjøre kampen og begge er min feil, sier en svært skuffet Bjørnsen til NRK.

 Sæverås

STRAFFEREDNINGER: Kristian Sæverås reddet to straffer.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Landslagstrener Jonas Wille var stolt over innsatsen spillerne la ned og mener det var et arbeidsuhell da Bjørnsen rotet bort seieren i ordinær tid.

– Når den lille åpninga åpner seg opp har ikke Bjørnsen helt kontroll over tiden. Tror dommerne vurderer det som at vi velger bort en klar målsjanse og da dømmer de passivt. Og så scorer dem rett før tida er ute, så det er forferdelig bittert, sier Wille til NRK.

– Marginer

Han mente det var vanskelig å konkludere rundt om Norge burde fått straffe på tampen av den fjerde ekstraomgangen.

– De kikka på situasjonen og da må man stole på at dommerne vil at det skal være rettferdig. Jeg har ikke noen mistanke om at det var feil, det er vanskelig for meg å si når jeg ikke har sett det. Det er marginer, sier Wille.

Sander Sagosen leverte ikke sin beste kamp i dette mesterskapet og var skuffa etter kampslutt.

sagosen

SLAG: Sagosen fikk seg et slag i ansiktet fem minutter før pause.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

– Vi kjemper og kriger utpå der i 80 minutter. Etter 60 minutter har vi seieren i lomma og så skal vi bare lukke kampen og det klarer vi ikke. Da blir det et slit og et rotterace til slutt. Spania er dyktig, men vi har mulighet til å lukke kampen og det skal vi klare å gjøre, sa Sander Sagosen til NRK etter kampen og fortsetter:

– Vi sliter med å sette ballen i mål i de avgjørende fasene. Når vi har ballen til slutt må vi gå for en avslutning og det gjør vi ikke. I prinsippet kan vi gjøre alt annet enn vi gjorde, men gjort er gjort. Vi må gå i oss selv og prøve å komme oss opp igjen.

Siste nytt

 • Casper Ruud til semifinale i Los Cabos-turneringen i tennis

  Casper Ruud tok seg greit videre til semifinalen i ATP-turneringen i Mexico med å slå Nuno Borges fra Portugal i strake sett.

  Kampen endte 6-3, og 6-2 etter 67 minutter og 22 sekunders spill. Fjerdeseedede Ruud hadde aldri møtt Borges før torsdagens kvartfinale. Portugiseren slo australske Max Purcell i sin kamp i 2. runde, men Ruud tok seg greit av Marcos Giron med 6-1, 6-0.

  I semifinalen møter Ruud vinneren av greske Stefanos Tsitsipas og amerikanske Aleksandar Kovacevic.

  (NTB)

 • Gulliksen bekrefter at han trolig er ferdig i Bodø/Glimt: – Mye kan tyde på det

  Det ser ut til å bli med et halvt år og bare 23 kamper for Tobias Gulliksen i Bodø/Glimt. Han bekrefter til TV 2 at han er på vei bort fra klubben.

  20-åringen ble i august hentet til Nord-Norge fra Strømsgodset og skrev under en kontrakt ut 2027.

  Den rives trolig i stykker. TV 2 skriver at Glimt er enig med Djurgården om en overgang for 20-åringen.

  Etter torsdagens tap i serieligaen mot Ajax bekreftet Gulliksen til kanalen at det trolig ble hans siste kamp i gult.

  – Det kan tyde på det. Jeg skal etter hvert ta en medisinsk test, så får vi skje hva som skjer etter det. Det er noe som kjennes rett for meg, sa han til TV 2.

  Gulliksen debuterte for Godsets A-lag i 2019/20-sesongen og ble etter hvert en viktig spiller for klubben fra hjembyen Drammen.

  I Djurgården blir Gulliksen i så fall lagkamerat med Gustav Wikheim. Han får også noen måneder på lag sammen med stortalentet Lucas Bergvall (18), som til sommeren slutter seg til Premier League-klubben Tottenham.

  (©NTB)

  tobias gulliksen
  Foto: NTB
 • Storhamar sikret seriemesterskapet med storseier – knuste Comet 10–0

  Storhamar tok sitt niende seriemesterskap i ishockey da laget slo tabelljumbo Comet fra Halden med 10–0 foran godt besatte tribuner.

  Storhamar satset på å fylle Hamar OL-amfi med 5721 publikummere slik at det var nesten «mætt fjøs» da det niende seriemesterskapet ble sikret. Det var likevel et stykke til publikumsrekorden på godt over 7300 frammøtte.

  Det skilte 93 poeng mellom de to lagene før kampen og hjemmelaget var mer enn store favoritter. Andreas Martinsen satte tidlig standarden da han scoret 1–0 før det var gått to minutter. Kort etter hadde Kenneth Pappalardo økt til 2–0 på en styring. Sverre Rønningen økte til 3–0 før det var gått ti minutter.

  Maxime Trepanier økte til 4–0 etter at Comet hadde hatt en puck som stoppet på målstreken før en Storhamar-spiller fikk slått den unna. Mål fra Jacob Berglund og Marcus Bryhnisvven ble til 5–0 og 6–0. Kapteinen selv Patrick Thoresen satte 7–0 i midtperioden.

  Canadiske Trepanier økte til 8–0 i sisteperiode med sitt annet mål for kvelden. Berglund stoppet også på to mål til 9–0 før Andreas Dahl ordnet 10–0 og tosifret.

  Seieren var lagets 25. strake seier.

  (©NTB)

  Storhamar
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal