Hopp til innhold

Bjørnsen tar selvkritikk etter VM-exiten: – Begge er min feil

Norge var tre fattige sekunder unna en semifinale i håndball-VM, men en dommeravgjørelse ble skjebnesvanger og etter fire ekstraomganger var VM-drømmen knust for håndballgutta.

Håndball-VM herrer 2023: kvartfinale Norge - Spania

SKUFFA: Norge er ute av håndball-VM

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Det ble en lang og ekstremt nervepirrende kvartfinalekamp mellom Norge og Spania onsdag.

Norge hadde seieren nærmest i sin hule hånd da klokka var 59.57, men så ble Kristian Bjørnsen dømt for passivt spill.

– Vi blir pressa til å spille ballen. Jeg føler at jeg ikke har en god nok sjanse til å gå på mål siden jeg har en forsvarsspiller foran meg. Dommer tenker det er passivt og vender spillet. Derfor spiller jeg en pasning tilbake og de får en mulighet til å score og tar den med åpne armer, forteller Bjørnsen til NRK.

– Med fasiten i hånden nå, så er svaret selvfølgelig ja på om jeg kunne gjort noe annerledes, for eksempel gått inn og skutt utenfor, sa Bjørnsen til NTB og norske medier.

Spanjolene utlignet nemlig Norges ettmålsledelse i siste sekund av ordinærtiden og kampen gikk til ekstraomganger.

I den fjerde og siste ekstraomgangen sendte Dujshebaev Spania i ledelsen 35–34. Og Norge bommet på returen.

Kristian Bjornsen

TOPPSCORER: Kristian Bjørnsen ble kampens toppscorer med ni mål.

Foto: Piotr Hawalej / AP

Nok en gang var Bjørnsen i begivenhetenes sentrum og ropte på straffe.

– Jeg føler han kommer litt inn foran meg og strekker ut en arm som gjør at jeg får et litt dårlig opphopp og brenner den dessverre, sier Bjørnsen.

Men dommerne mente ingenting var galt etter å ha sett reprisen på video og Norge måtte gi tapt etter 80 minutter spilt.

– Begge er min feil

Etter kampen var det en skuffet landslagstropp som møtte til intervjuer og flere av spillerne trengte lang tid før de var klare for intervjuene.

– Jeg er ekstremt skuffa. Det var en kamp vi skulle vinne, men beklageligvis er det to situasjoner som er med på å avgjøre kampen og begge er min feil, sier en svært skuffet Bjørnsen til NRK.

 Sæverås

STRAFFEREDNINGER: Kristian Sæverås reddet to straffer.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Landslagstrener Jonas Wille var stolt over innsatsen spillerne la ned og mener det var et arbeidsuhell da Bjørnsen rotet bort seieren i ordinær tid.

– Når den lille åpninga åpner seg opp har ikke Bjørnsen helt kontroll over tiden. Tror dommerne vurderer det som at vi velger bort en klar målsjanse og da dømmer de passivt. Og så scorer dem rett før tida er ute, så det er forferdelig bittert, sier Wille til NRK.

– Marginer

Han mente det var vanskelig å konkludere rundt om Norge burde fått straffe på tampen av den fjerde ekstraomgangen.

– De kikka på situasjonen og da må man stole på at dommerne vil at det skal være rettferdig. Jeg har ikke noen mistanke om at det var feil, det er vanskelig for meg å si når jeg ikke har sett det. Det er marginer, sier Wille.

Sander Sagosen leverte ikke sin beste kamp i dette mesterskapet og var skuffa etter kampslutt.

sagosen

SLAG: Sagosen fikk seg et slag i ansiktet fem minutter før pause.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

– Vi kjemper og kriger utpå der i 80 minutter. Etter 60 minutter har vi seieren i lomma og så skal vi bare lukke kampen og det klarer vi ikke. Da blir det et slit og et rotterace til slutt. Spania er dyktig, men vi har mulighet til å lukke kampen og det skal vi klare å gjøre, sa Sander Sagosen til NRK etter kampen og fortsetter:

– Vi sliter med å sette ballen i mål i de avgjørende fasene. Når vi har ballen til slutt må vi gå for en avslutning og det gjør vi ikke. I prinsippet kan vi gjøre alt annet enn vi gjorde, men gjort er gjort. Vi må gå i oss selv og prøve å komme oss opp igjen.

Sportsnyheter

18-åring rystet Barcelona: – Jeg husker ingenting

Barcelona ble for sterke i Mesterligaens kvartfinale, men nok en gang klarte Brann å skape magi mot verdens beste fotballag.

Siste nytt

  • Narvik og Comet klar for eliteserien neste sesong

    Narvik knuste Grüner 7-2 borte og sikret med det opprykk til eliteserien i ishockey. Comet Halden beholdt plassen med 5-3-seier over Ringerike.

    Før den siste runden torsdag var det helt åpent om de to øverste plassene i kvalifiseringen, som ville gi plass i eliteserien neste sesong. Narvik lå på topp med ni poeng, mens Comet hadde åtte, Grüner sju og Ringerike seks.

    I borteoppgjøret mot Grüner tok Narvik tak i kampen og ledet 5-1 midtveis i annen periode. Den fordelen ga nordlendingene aldri fra seg på vei mot seier og opprykk.

    Comet og Ringerike spilte begge i eliteserien sist sesong, men bare en av dem kunne beholde plassen før skjebnemøtet torsdag. Comet var til slutt sterkest på borteis i Hønefoss og får en ny sesong på øverste nivå.

    Narvik ble i 2019 det første laget fra Nord-Norge til å spille i eliteserien. De rykket ned i 2021 og har siden jobbet for å ta seg opp i det gjeve selskap igjen. Grüner rykket ned før inneværende sesong og må tåle en ny sesong i 1. divisjon.

    Comet rykket opp til eliteserien i fjor. Østfoldingene fikk plass i toppdivisjonen etter at Manglerud Star mistet lisensen.

    Neste sesong blir det ny kvalifiseringsmodell som sikrer at ett lag ryker opp fra 1. divisjon til eliteserien.

    Den nye modellen innebærer at de to nederste lagene i eliteseriegrunnspillet møtes i en ren nedrykkskvalifisering i best av sju kamper der taperen rykker ned.

    I 1. divisjon skal de fire øverste lagene i grunnserien møtes i semifinale og deretter finale om én plass i eliteserien året etter. Disse oppgjørene spilles over best av fem. (NTB)

    Eliteserien: Vålerenga Hockey - Comet Halden (8-2)
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
  • Vellykket operasjon for van Aert

    Sykkelstjernen Wout van Aert var torsdag gjennom en vellykket operasjon etter at han ødela kragebeinet i endagsrittet Dwars door Vlaanderen.

    Det skriver belgierens lag, Visma Lease a Bike, i egne mediekanaler.

    – Det er uklart når Wout vil være tilbake på sykkelsetet igjen. Han går glipp av vårens klassikere, og deltakelsen i Giro d'Italia er fortsatt usikker. På vegne av Wout takker vi for all støtte, heter det i meldingen.

    Skaden gjør at prestisjerittene Flandern rundt, Paris-Roubaix, Amstel Gold Race, La Fleche Wallonne og Liege-Bastogne-Liege går uten belgieren.

    Med om lag sju mil igjen av onsdagens ritt veltet flere store profiler, blant dem van Aert. TV-bildene viste en svært forslått og preget belgier der han satt i veikanten før han ble hentet av sykebilen. (NTB)

    Wout van Aert
    Foto: STEPHANE MAHE / Reuters
  • Tonali siktet for ytterligere 50 brudd på gamblingreglene

    Det engelske fotballforbundet (FA) har siktet Newcastle-spiller Sandro Tonali for 50 brudd på Premier Leagues gamblingregler i tidsrommet 12. august til 12. oktober i fjor.

    Det skriver FA i en pressemelding torsdag. Tonali har fram til 5. april på å respondere på siktelsen.

    Newcastle skriver i en melding på egne hjemmesider at de er gjort kjent med siktelsen. De skriver at Tonali har klubbens fulle støtte i etterforskningen. Utover det ønsker verken Newcastle eller Tonali å kommentere saken.

    I oktober i fjor ble italieneren utestengt fra all internasjonal fotball i ti måneder for brudd på gamblingreglene i Italia. Han ble hentet til Premier League fra Milan sommeren 2023.

    FA mener at Tonali satset penger på fotballkamper 50 ganger i perioden fra nettopp Premier League-åpningen og fram til 12. oktober, samme dag som han ble avhørt om regelbruddene fra italiensk fotball.

    Hans foreløpig siste opptreden i Newcastle-drakten kom hjemme mot Borussia Dortmund i Champions League 25. oktober. Da fikk han 25 minutter som innbytter. (NTB)

    Premier League - Newcastle United v Crystal Palace
    Foto: LEE SMITH / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal