Norge tvinges til å hvile nøkkelspillere mot Canada

SILKEBORG/OSLO (NRK): Det er i underkant av 17 timer mellom Norges to neste, og avgjørende kamper i VM. Det tvinger ishockeysjefen til å prioritere.

VM i ishockey 2018

FIKK BANK: Norge ble knust av medaljekandidat Finland i VM. Nå trenger de poeng for å nå drømmen om kvartfinale.

Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg har sovet godt. Man må legge ting bak seg for så å håpe på bedre tider.

Det sier Norges landslagstrener Petter Thoresen etter det fryktelige 0-7-tapet mot Finland. Det norske laget har derimot liten tid til å se bakover, for nå venter to viktige og knallharde dager i VM.

VM i ishockey 2018

SJEF: Petter Thoresen.

Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Torsdag klokken 20:15 er det Canadas som er motstander for Norge. Under 17 timer etter kampslutt, fredag klokken 16:15, venter oppgjøret mot vertsnasjonen Danmark.

– Vi kommer nok ikke i seng før i 01-tida natt til fredag, og det er helt på grensen. Oppsettet er ikke ideelt, men det får vi ikke gjort noe med, sier Thoresen.

– Vi må være smarte

Det tette kampprogrammet gjør at Thoresen trolig kommer til å la førsterekka få langt mindre istid mot Canada.

– Fra start er det 100 prosent som gjelder. Så blir det opp til meg som trener å justere istiden til spillerne underveis i kampen. Spillerne må belastes jevnt mot Canada, og det blir nok ikke 25 minutter på isen for førsterekka.

Kaptein Jonas Holøs pådro seg en strekkskade i kampen mot Finland, og er blant spillerne som trolig kan forvente mindre istid mot Canada. Det tror han ikke nødvendigvis er så dumt.

– Det er kanskje lurt å spare noen spillere som har fått mye istid, sier Holøs, som legger vekt på det som skjer imellom de to kommende kampene.

– Vi må være smarte etter matchen mot Canada. Vi må gjøre de riktige tingene, og først og fremst klare å forberede oss mentalt inn mot Danmark-kampen. Mye sitter i hodet.

VM i ishockey 2018

KAPTEIN: Jonas Holøs.

Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Kvartfinaledrømmen lever

Sjansen for å vinne mot Canada er i utgangspunktet liten, men mot Danmark har Thoresen troen på seier. Full pott i den kampen kan bli ekstremt viktig for Norges mesterskap. Derfor blir det flere utbyttinger i torsdagens kamp. Men, som Thoresen sier:

– Vi må leve i nuet og gjøre jobben vår i de 60 minuttene vi skal spille mot Canada. Vi skal ikke begynne kampen mot Danmark før vi er ferdig med Canada-kampen.

Norge har et mål om å nå kvartfinalen i VM, men det skjer neppe om laget fortsetter som mot Finland. Selv om det blir utskiftninger, er Thoresen opptatt av å slå tilbake allerede mot Canada.

– Vi var ikke stolte etter kampen mot Finland. Selv om vi ikke vinner mot Canada, kan vi være stolte dersom vi kriger og gjør så godt vi kan. Mot Danmark er vi derimot mentalt klare for å spille om seier, det blir en nøkkelkamp for oss.

 • At Danmark overraskende slo Finland 3-2 onsdag kveld gjør at de er oppe i fem poeng, mens Norge har tre og er på en sjuendeplass i gruppe B. De fire beste går til kvartfinale.
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Drømmetrekning for Norge

  Norge får hjemmekamp i en eventuell finale i nasjonsligaens play off. Det ble bestemt etter en trekning i dag. Norge møter Serbia i den første kampen, til en semifinale, 26. mars på Ullevaal stadion. Vinner de den kampen møter de enten Israel eller Skottland til en finale på Ullevaal stadion.

  Mulige endringer i nasjonsligaen i fotball
  Foto: Håkon Mosvold Larsen
 • King står over mot Wolves

  Joshua King sliter med en lårstrekk og er ikke med i kamptroppen til Bournemouth som tar imot Wolverhampton i Premier League lørdag. Det bekreftet Bournemouth-manager Eddie Howe på en pressekonferanse. King fikk en påkjenning i bakside av låret i EM-kvalifiseringskamp mot Malta.

  Euro 2020 Qualifier - Group F - Malta v Norway
  Foto: Darrin Zammit Lupi / Reuters
 • Superprolog av Golberg

  Ingen klarte å hamle opp med Pål Golberg på Beito-prologen. Tiden var 3.32,73. Her er topp ti: 1. Pål Golberg, 2. Erik Valnes, 3. Fredrik Riseth, 4. Pål Trøan Aune, 5. Kasper Stadaas, 6. Håvard Soløs Taugbøl, 7. Gjøran Tefre, 8. Thomas Helland Larsen, 9. Johannes Høsflot Klæbo, 10. Lucas Chanavat. Ellers gikk kjente navn som Emil Iversen, Finn-Hågen Krogh og Didrik Tønseth komfortabelt videre.

  Verdenscup i langrenn i Otepää.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal