Knust Haugen etter stortapet: – Beklager

HERNING/OSLO (NRK): Landslagsmålvakt Lars Haugen (31) var svært nedfor etter at Finland ydmyket Norges hockeyherrer i Herning.

VM i ishockey 2018

BEKLAGET: Keeper Lars Haugen var svært lei seg etter kampen mot Finland.

Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det blir pinlig til tider. Vi finner ikke ut av stoltheten, og vi blør ikke for drakta slik som vi er kjent for. Det er bare å beklage, sier en nedstemt Haugen til NRK rett etter kampslutt.

Han slapp inn de seks første i sjumålstapet for Finland. Så ble han erstattet.

– Det føltes ikke bra ikke bra ikke å backe opp gutta bedre enn jeg gjorde i andre periode. Det var pinlig. Det er ikke sånn vi skal se ut, forklarer Haugen.

Også Alexander Bonsaksen var flau etter å ha blitt filleristet på dansk is.

– Vi må stille opp mer for hverandre, synes jeg. Det blir pinlig når de snurrer rundt med oss og leker seg. Det er ikke kult, det, sier Bonsaksen.

Grusom start

Norge fikk en verst tenkelig start på VM-kampen mot Finland da Veli-Matti Savinainen satte inn 1-0 etter glitrende spill av VMs mest effektive rekke før fem minutter var spilt. Like etterpå ble finnene servert en gavepakke av de sjeldne. Marko Anttila takket, bukket og doblet ledelsen.

1-0

1-0: Her slipper Lars Haugen inn Finlands første mål.

Foto: DAVID W CERNY / Reuters

– Når vi møter sånne lag, er det viktig å holde de første ti minuttene slik at man fortsatt har troen på det, sier Martin Røymark til NRK.

– Vi blir hengende etter. Det ser sikkert ikke så bra ut, legger han til.

Niklas Roest klønet det nemlig skikkelig til da han ga bort pucken i forkant av Finlands 2-0-scoring, og Norge var heldige som kun lå under med to etter endt åpningsperiode.

Det endret seg imidlertid raskt.

– Her blir vi rett og sett kledd av

Midtperioden var ikke mer enn et drøyt minutt gammel da Teuvo Teravainens langskudd gikk via Mathis Olimb og i mål. Kasperi Kapanen la på til 4–0 rett etterpå.

– Her blir vi rett og sett kledd av, kommenterte Viasats Morten Langli.

Finnenes superstjerner både kunne og burde ha økt ledelsen flere ganger, men Norge holdt unna helt til Markus Nutivaara utnyttet norsk undertall i periodens nest siste minutt. Det samme gjorde Mikael Granlund bare sekunder senere. Dermed var det 6–0 til Finland før tredje periode.

– Vi ser ut som et juniorlag

Henrik Haukeland kom inn for målvakt Haugen, og Norge så lenge ut til å kunne holde unna gjennom sluttperioden. Med tre minutter igjen sprakk imidlertid også Haukelands null. Stefan Espeland mistet pucken i norsk overtall, og Saku Mäenalanen lot seg ikke be to ganger. 7–0.

– Nå har jeg det tøft. Vi fikk en leksjon i hockey i dag, oppsummerer Thoresen overfor NRK.

– Vi ser ut som et juniorlag i perioder, avslutter landslagssjefen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Klepps suksesstrener gir seg

  Olli Harder gir seg som trener for Klepps toppserielag i fotball. Harder bekrefter beslutningen overfor Stavanger Aftenblad.

  – Det er en vanskelig avgjørelse. Jeg har jobbet med denne gruppen i tre år, og det har vært en ære. Men tiden er inne. Jeg må ta neste steg, sier han til avisen.

  Klepp styrer mot bronsemedalje i toppserien for kvinner denne sesongen. Harder har gjort klubben til et stabilt topplag.

  33-åringen fra New Zealand kom til Klepp fra jobben som trener i Amazon Grimstad. Han overtok Klepp i 2017.

  Hvor veien går videre har han ikke bestemt seg for.

  Olli Harder
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Ingebrigtsen ble månedens utøver

  Jakob Ingebrigtsen er stemt fram til utmerkelsen månedens utøver hos Det europeiske friidrettsforbundet for juli. Det skriver forbundet på Twitter. Yngstebror Ingebrigtsen satte i slutten av oktober ny norsk rekord på 10 kilometer under «Hytteplanmila». Tiden på 27:54 er også europeiske U20-rekorden på distansen.

  Jakob Ingebrigtsen
  Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
 • Tidligere Nike-trener anker

  Idrettens voldgiftsrett (CAS) bekrefter i dag at den utestengte friidrettstreneren Alberto Salazar, anker sin dom. Salazar var leder for Nikes friidrettssatsing, Oregon-prosjektet. Cubaneren ble utestengt i fire år av USAs antidopingbyrå, som følge av brudd på dopingreglementet, i etterkant av VM i Doha. CAS-høringen vil finne sted før mars 2020.

  T8VW52aNryY
  Foto: ANDY LYONS

Sendeplan

Kl. Program Kanal