Norge vant VM med 110 poeng: – Noe av det villeste jeg har sett!

OSLO/KULM (NRK): Norge er verdensmestre i skiflyging for lag for første gang siden 2006. Ingen har noensinne vunnet VM så overlegent.

Kenneth Gangnes setter prikken over i'en med et fantastisk siste hopp på 219 meter og sikrer Norge gull i laghopp.

VIDEO: Norge vinner lagkonkurransen, og jubler på sletta!

– Dette er utklassing! Dette må jo være en historisk differanse. Dette er noe av det villeste jeg har sett! ropte Johan Remen Evensen i kommentatorboksen i Kulm allerede etter det nest siste norske hoppet i lagkonkurransen i VM.

For de norske hopperne kunne starte jubelen med flere runder igjen av VM i skiflyging på søndag. Dette var fullstendig knock out.

Til slutt endte de 110,4 poeng foran sølvvinner Tyskland. Det er tidenes største differanse i VM.

– Gutta er helt sjuke i huet. De gjorde ting lett for meg på slutten. Jeg er stolt av å få være med på dette laget her, sier Kenneth Gangnes til NRK.

Første siden 2006

Både Anders Fannemel, Johann André Forfang, Daniel André Tande og Kenneth Gangnes hoppet strålende for det norske laget, som tok sitt første VM-gull i lagkonkurranse i skiflyging siden 2006.

Sølvvinneren fra den individuelle konkurransen, Kenneth Gangnes, avgjorde det hele med et hopp på 219,5 meter, og ble mottatt av hoppende glade lagkamerater.

– Det er rått å se dette laget, hvordan de presterer med presset på seg. Alle her nede er stumme av beundring, sier Johan Remen Evensen.

– Det er helt ufattelig at hele laget er så gode, sier Anders Fannemel.

– Jeg har aldri i mitt liv vært så nervøs, men jeg følte jeg taklet det presset fint, sa Daniel André Tande, som på mange måter avgjorde konkurransen med sitt sistehopp.

Modig Forfang imponerte

Den kanskje største norske helten ble Johann André Forfang. Forfang skulle egentlig ikke stille fordi han falt i går og ble ordentlig forslått. Men 20-åringen både stilte til start og holdt nervene under kontroll, selv om han fortalte at han hadde så kraftige nerver på forhånd at det knøt seg i magen.

– Det er så ufattelig stort. Jeg har ikke ord. Det må få synke litt inn. Det er ekstremt deilig å prestere i dag etter det som skjedde i går, sier Forfang til NRK.

Tyskland tok sølvet, mens Østerrike tok bronsen. Men begge var håpløst bak nordmennene.

Norge tar ledelsen etter to hopp. Komm.: Christian Nilssen og Johan Remen Evensen.

VIDEO: Se Forfangs første hopp.

Anders Fannemel hoppet 217 meter og sørger for at Norge fortsatt holder på ledelsen i laghopp.

VIDEO: Se Fannemels andre hopp.

Johan Andre Forfang hoppet 200.5 meter i vanskelige forhold og Norge leder soleklart i laghoppkonkurransen.

VIDEO: Se Forfangs andre hopp.

Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

Trosset kritikken og slo Auklands «uslåelige» rekord - gikk over 520 km på ski

Når man trodde Anders Aukland hadde satt skapet på plass i «kilometerkrigen», bestemte 45-åringen Henrik Sollie seg for å slå rekorden. På 32 timer gikk Sollie over 520 km på ski. 45-åringen mener han hadde kontroll på kroppen hele veien.

Siste nytt

 • Bayern-stjerne brøt virusregler

  Bayern München-profilen Jérôme Boateng må punge ut etter at han nylig brøt klubbens interne strenge smittevernregler.

  Boateng skal uten tillatelse fra klubben ha reist ut av München. Det er brudd på den tyske fotballgigantens interne restriksjoner under koronakrisen.

  Bayern bekrefter episoden og boten forsvarsprofilen er ilagt på sine nettsider.

  Tyske medier skriver at Boateng reiste ut av byen for å besøke sønnen sin. Sistnevnte hadde kommet lettere til skade i en trafikkulykke.

  – Jeg vet at det var en feil å ikke informere klubben om reisen min, men på det tidspunktet tenkte jeg kun på sønnen min. Han hadde det ikke bra, sier Boateng til avisen Bild.

  -
  Foto: Christof Stache / AFP
 • Hevder kvinne-EM utsettes til 2022

  Det europeiske fotballforbundet har ifølge Danmarks Fotballforbund besluttet at neste års fotball-EM for kvinner flyttes til 2022.

  Det danske forbundet opplyser på sine nettsider at Uefa-ledelsen opplyste om flyttingen av mesterskapet på et telefonmøte med generalsekretærene fra de 55 medlemslandene onsdag.

  Kvinne-EM var opprinnelig lagt til perioden 11. juli til 1. august 2021, men viruspandemien har ført til store endringer i idrettskalenderen. Blant annet er Tokyo-OL flyttet til neste sommer, og det samme er EM-sluttspillet for menn.

  – Det er trist å se at det ikke virker mulig med herre- og kvinne-EM samtidig, men vi har gjort det vi kan for å få det til, sa NFF-generalsekretær Bjerketvedt til NTB onsdag. (NTB)

  Her jubler det norske kvinnelandslaget etter seier under VM i 2019. Nå kan det bli lenge til neste EM.
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
 • Wimbledon-turneringen avlyst

  Den tradisjonelle tennisturneringen blir avlyst for første gang siden andre verdenskrig, grunnet viruspandemien.

  Arrangørene i The All England Club i London offentliggjorde selv avlysningen etter et krisemøte onsdag.

  De fleste hadde allerede skjønt at turneringen i London ikke kunne avvikles på sine opprinnelig oppsatte datoer fra 29. juni til 12. juli, men det ble vurdert å flytte turneringen til senere i år. Til slutt kom man til at det var for mye som talte mot en slik løsning. (NTB)

  Roger Federer har vunnet turneringen rekordmange åtte ganger, men får ikke sjansen til en ny seier i sommer.
  Foto: Will Oliver / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal