Norge vant VM med 110 poeng: – Noe av det villeste jeg har sett!

OSLO/KULM (NRK): Norge er verdensmestre i skiflyging for lag for første gang siden 2006. Ingen har noensinne vunnet VM så overlegent.

Kenneth Gangnes setter prikken over i'en med et fantastisk siste hopp på 219 meter og sikrer Norge gull i laghopp.

VIDEO: Norge vinner lagkonkurransen, og jubler på sletta!

– Dette er utklassing! Dette må jo være en historisk differanse. Dette er noe av det villeste jeg har sett! ropte Johan Remen Evensen i kommentatorboksen i Kulm allerede etter det nest siste norske hoppet i lagkonkurransen i VM.

For de norske hopperne kunne starte jubelen med flere runder igjen av VM i skiflyging på søndag. Dette var fullstendig knock out.

Til slutt endte de 110,4 poeng foran sølvvinner Tyskland. Det er tidenes største differanse i VM.

– Gutta er helt sjuke i huet. De gjorde ting lett for meg på slutten. Jeg er stolt av å få være med på dette laget her, sier Kenneth Gangnes til NRK.

Første siden 2006

Både Anders Fannemel, Johann André Forfang, Daniel André Tande og Kenneth Gangnes hoppet strålende for det norske laget, som tok sitt første VM-gull i lagkonkurranse i skiflyging siden 2006.

Sølvvinneren fra den individuelle konkurransen, Kenneth Gangnes, avgjorde det hele med et hopp på 219,5 meter, og ble mottatt av hoppende glade lagkamerater.

– Det er rått å se dette laget, hvordan de presterer med presset på seg. Alle her nede er stumme av beundring, sier Johan Remen Evensen.

– Det er helt ufattelig at hele laget er så gode, sier Anders Fannemel.

– Jeg har aldri i mitt liv vært så nervøs, men jeg følte jeg taklet det presset fint, sa Daniel André Tande, som på mange måter avgjorde konkurransen med sitt sistehopp.

Modig Forfang imponerte

Den kanskje største norske helten ble Johann André Forfang. Forfang skulle egentlig ikke stille fordi han falt i går og ble ordentlig forslått. Men 20-åringen både stilte til start og holdt nervene under kontroll, selv om han fortalte at han hadde så kraftige nerver på forhånd at det knøt seg i magen.

– Det er så ufattelig stort. Jeg har ikke ord. Det må få synke litt inn. Det er ekstremt deilig å prestere i dag etter det som skjedde i går, sier Forfang til NRK.

Tyskland tok sølvet, mens Østerrike tok bronsen. Men begge var håpløst bak nordmennene.

Norge tar ledelsen etter to hopp. Komm.: Christian Nilssen og Johan Remen Evensen.

VIDEO: Se Forfangs første hopp.

Anders Fannemel hoppet 217 meter og sørger for at Norge fortsatt holder på ledelsen i laghopp.

VIDEO: Se Fannemels andre hopp.

Johan Andre Forfang hoppet 200.5 meter i vanskelige forhold og Norge leder soleklart i laghoppkonkurransen.

VIDEO: Se Forfangs andre hopp.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Ødegaard herjet igjen

  Martin Ødegaard storspilte for Vitesse i den nederlandske europaligakvalifiseringen tirsdag kveld. Nordmannen vartet opp med både scoring og to målgivende og var sterkt delaktig i at Vitesse tok seg videre etter 3-1 (4-3 sammenlagt) mot Groeningen. I finalen venter Utrecht.

  ødegaard
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
 • OL-sølvvinner tatt for doping

  Eunice Jepkirui Kirwa (35) er suspendert etter en positiv dopingprøve med spor av stoffet EPO. Hun tok sølv på maraton i OL i 2016. Der konkurrerte hun for Bahrain, men hun er opprinnelig fra Kenya.

  2016 Rio Olympics - Athletics - Women's Marathon - Sambodromo - Rio de Janeiro, Brazil
  Foto: Pool / Reuters
 • Cech blir sportsdirektør i Chelsea

  Keeperveteranen Petr Cech returnerer til Chelsea i en nyopprettet rolle som sportsdirektør fra sommeren. Det melder Sky Sports. Arsenal avslutter sesongen mot nettopp Chelsea i finalen av europaligaen. Den spilles onsdag neste uke.

  Petr Cech
  Foto: John Walton / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal