Hopp til innhold

Raste mot dommerne etter dramatisk sluttminutt: – Nesten i sjokk

Nok en gang ble russerne akkurat for sterke for Norge i semifinalen i OL. Etter kampen var flere på det norske laget svært irriterte for det som skjedde i kampens siste spilleminutt.

Tokyo 2020 Olympics, day 14, Handball, Norway - ROC

OPPGITT: Stine Bredal Oftedal var en av de norske spillerne som diskuterte høytlytt med dommerne og delegatene rett etter sluttsignalet i semifinalen.

Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN

 • Norge - ROC 26-27

– Det eneste jeg reagerer på, er hvor langt angrep de får på slutten. Det er egentlig helt utrolig. At så gode dommere kan tillate det, sier Thorir Hergeirsson.

Han og de andre på Norge så ut til å gjøre sitt beste for å holde litt igjen om hva de egentlig mente etter tapet i semifinalen, som altså betyr at Norge ikke får spille om gullet i OL. En som valgte å være helt åpen, var Nora Mørk.

HDns3QzYIP4

Nora Mørk var svært skuffet etter semfinalen.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

– Jeg er i sjokk over hvor lavt nivå det går an å ha, sa hun til TV Norge.

Noen minutter senere utdypet hun dette i intervju med NRK.

– Det er vanskelig å score når vi ikke får ballen, og dommerne lar oss ikke få ballen. Hva skal man gjøre? Det føles ut som de får 17 frikast. Det blir litt for dumt for min del. Jeg er nesten mer i sjokk, egentlig. Jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Jeg skal prøve å holde det barnevennlig, sier Mørk.

Dramatisk sluttminutt

Det hele handler mest av alt om det som skjedde i det siste, svært dramatiske minuttet av semifinalen.

Da hadde Norge karret seg tilbake i kampen, etter at Russland på et tidspunkt ledet med fem mål, og Sanna Solberg-Isaksen satte ballen i mål med litt over ett minutt igjen å spille. Da var det russiske laget bare ett mål foran.

Men i det neste russiske angrepet ble Veronica Kristiansen vist ut, og da russerne samtidig tok time-out, fikk de plutselig muligheten til å spille angrep i over ett minutt til sammen.

Dermed endte det med russisk ettmålsseier – akkurat som i OL-semifinalen i Rio for fem år siden.

xM1SLyly10M

Nora Mørk spilte en godkjent kamp, men som lag fikk Norge det tøft mot det gode russiske forsvaret.

Foto: FABRICE COFFRINI / AFP

Slang akkrediteringen i bordet

Etter kampslutt var det illsinte norske spillere som løp bort til dommerne og delegatene som styrte kampen. Både Nora Mørk og Stine Bredal Oftedal var borte og diskuterte høylytt. Trener Hergeirsson slang på et tidspunkt akkrediterings-kortet sitt i bordet.

– Jeg tror de prøver å si at russerne legger time out før Kristiansen får utvisningen. At de viser henne ut etter at time out-signalet har gått, sier NRK-kommentator Patrick Sten Rowlands, som var på plass under kampen.

Da Hergeirsson møtte NRK noen minutter etterpå, ville han ikke si så mye om situasjonen.

Du gikk rett bort til dommerdelegaten?

– Jeg takket de bare for kampen, sier Hergeirsson.

– Men det så ut som du var veldig frustrert der?

– Det hadde alle trenere vært i min situasjon.

– Hvorfor var du frustrert?

– Nettopp på grunn av det siste angrepet til Russland som varer i en evighet. Det er også en utvisning der som kan forsvares, men den var oppsøkende.

 • NRK har forsøkt å få det franske dommerparet i tale uten å lykkes.
Sey5S8o5xio

En knust Stine Skogrand får trøst av lagvenninner.

Foto: FABRICE COFFRINI / AFP

– Stå der som en idiot

Nora Mørk sier det ikke bare er dømmingen i det siste minuttet som plager henne, men gjennom hele kampen.

– Det kjennes litt som at vi måtte vært ti mål bedre enn Russland i dag. Følelsen min rett etter kamp er at de får ballen igjen og igjen etter de kaster den bort, mens vi bare får én sjanse. Så følelsen er at vi måtte vært mye bedre enn Russland i dag, og det var vi ikke, legger hun til.

Mørk legger ikke skjul på at hun mener dommerne knuste drømmen hennes om OL-gull.

– Jeg blir mer oppgitt. Man får liksom ikke gjort noe med det, så må man bare stå der som en idiot og prøve å spille håndball. Så blir det ødelagt. Jeg vet ikke hva jeg skal si, jeg er bare litt satt ut, egentlig, sier hun.

Sommer-OL i Tokyo 2021

Tårene trillet hos de norske spillerne, akkurat som etter semifinaletapet mot Russland i 2016.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Selv om Stine Bredal Oftedal også var uvanlig hissig etter kampen, ville hun ikke kritisere dommerne like hardt. I intervjusonen etter kamp var sinnet gått over i tårer.

– Jeg synes bare at de får spille ekstremt lenge i det siste angrepet. Jeg synes det var utrolig frustrerende. Kanskje var det bare midt i skuffelsen, men jeg vet ikke, sier hun til NRK.

– Hvor mye skyld har dommerne?

– Vi havner bakpå og må jage, så der må vi skylde oss selv. Det er dumt å få russerne til å sette tempo på kampen. Det gagnet ikke oss, sier Norge-kapteinen.

Bakpå hele kampen

Uansett endte det med et ettmålstap. Og det var ventet at Norge ville få det tøft mot russerne, som av mange regnes som et av relativt få lag som kan slå Norge. Det så man som kjent også i forrige OL. Også da slo russerne Norge i semifinalen med ett fattig mål, og mange husker nok hvordan tårene trillet hos Camilla Herrem og de andre norske spillerne den gangen.

De fikk ikke revansjen de drømte om, men tvert imot en mareritt-reprise. Igjen satt de norske spillerne gråtende igjen ute på banen etter at kampen var ferdig.

– Det føles som om man er i et mareritt og man bare har lyst til å våkne fra det. Jeg er egentlig bare tom innvendig nå, sier Herrem.

9zxrxoiM76c
Foto: SUSANA VERA / Reuters

I lange perioder slet Norge i forsvar, stanget i angrep, og når de først kom seg gjennom det russiske forsvaret, endte det ofte med stangskudd eller redning. Ti minutter før slutt våknet Norge, men da var det for sent.

– Vi spiller mot et godt lag, og de får kampen inn i sitt spor. De får spille ekstremt lange angrep, og så har de veldig gode spillere. Vi får ikke vårt tempo på kampen, og vi har et par perioder hvor vi faller for mye. Da blir vi jagende, beskriver Oftedal.

 • PS! Russland som nasjon er utestengt fra OL på grunn av den store dopingskandalen under OL i Sotsji. Mange russere får likevel delta i OL under såkalt nøytralt flagg, og derfor heter dette laget ROK, som står for den russiske olympiske komité.

Siste nytt

 • Gavi utvist i Barcelona-seier

  Barcelona-unggutten Gavi (19) fikk rødt kort på overtid i 1-0-seieren over Porto i mesterligaen. Vinnermålet ble satt inn av Ferrán Torres.

  Etter to strake sesonger med exit i puljespillet ligger Barcelona i år langt bedre an. Katalanerne står med full pott etter to kamper.

  Torres trillet inn 1-0-scoringen mellom beina på Portos keeper Diogo Costa rett før pause. I forkant ble han spilt følsomt igjennom av Ilkay Gündogan.

  Barcelona måtte avslutte oppgjøret i Portugal med ti mann. Tre minutter ut i tilleggstiden fikk Gavi sitt andre gule kort for å dra i drakten til en Porto-mann. Han mister dermed neste gruppekamp mot ukrainske Sjakhtar Donetsk.

  Porto hadde sine muligheter på hjemmebane, men godt stopperspill fra særlig Jules Koundé reddet Barcelona. Vertene fikk straffespark i sluttfasen, men avgjørelsen ble omgjort etter en VAR-sjekk. (NTB)

  z7YVW8SzZUs
  Foto: AP
 • Newcastle lekte med PSG - vant 4-1

  PSG virket regelrett sjanseløse da de gjestet Newcastle, som spilte deres første hjemmekamp i Mesterligaen siden 2002/03-sesongen.

  Vertene var i fyr og flamme og presset gjestene fra Frankrike intensivt fra første sekund. 17 minutter ut i oppgjøret fikk de lønn for strevet da Miguel Almiron banket inn kveldens første.

  Før pause stanget Dan Burn inn doblingen etter å ha knust Milan Skriniar i lufta.

  Newcastle-gutten Sean Longstaff ville også være med på moroa, og fem minutter etter pause sto det 3-0 på måltavla. En utrolig bragd av engelskmennene mot Kylian Mbappé og co.

  Warren Zaïre-Emery (17) er et talent av de helt sjeldne og med en følsom pasning over Newcastles forsvar fant han Lucas Hernandez. Backens 3-1-scoring ble av det trøstende slaget, for dette var Newcastles store kveld.

  På overtid fastsatte Fabian Schar sluttresultatet til 4-1 med en suser fra distanse. En ydmykelse av de franske mesterne.

  BYXgH8zL_50
  Foto: Reuters
 • Vålerenga legger press på Rosenborg - slo Arna-Bjørnar i innholdsrik kamp

  Vålerenga hadde kun tatt to poeng på de siste to kampene i Toppserien og dermed gitt fra seg tabelltoppen til Rosenborg før onsdagens kamp mot Arna-Bjørnar.

  Arna-Bjørnar kjemper på sin side for å unngå nedrykk, men de kom til kampens første store sjanse i Oslo onsdag kveld.

  Gradvis tok Vålerenga over og etter en halvtime kom uttellingen. Med et lekkert skudd fra 15 meter sendte Olaug Tvedten Vålerenga i ledelsen og bare fem minutter senere doblet hun ledelsen, via Arna-Bjørnars Sigrid Aas.

  Arna-Bjørnar slo imidlertid tilbake. Vilde Vedeler reduserte etter 40 minutters spill og ti minutter ut i den andre omgangen utlignet Linnea Sælen da hun kom først på en ball i bakrommet og kunne spasere ballen inn i tomt bur.

  Håpet om poeng ble kortvarig for Arna-Bjørnar, for bare fire minutter senere headet Vålerenga-kaptein Ingibjörg Sigurdardóttir ballen i mål og få minutter etter sto det 4-2 etter et selvmål fra Imana Chebel.

  Flere mål ble det ikke og dermed er Vålerenga oppe på 49 poeng, like mange som serieleder Rosenborg. Trønderne har både en marginalt bedre målforskjell og én kamp mindre spilt enn laget fra Oslo. Dermed kan det bli spenning om Toppserie-gullet helt inn. Vålerenga møter Rosenborg borte i siste serierunde, 18. november. De to lagene møtes også i cupfinalen 26. november.

  Arna-Bjørnar ligger nest sist og på kvalifiseringsplass, ett poeng foran Avaldsnes på nedrykksplass.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste