Norge tapte sekundstrid mot Sverige – varsler VM-revansje

HOCHFILZEN/OSLO (NRK): Vetle Sjåstad Christiansen var irritert da han krysset målstreken, men ankeretappen på stafetten ga mersmak.

– Jeg var lynende forbanna på mållinjen. Jeg hadde så lyst til å ta han, men orket ikke mer. Jeg følte jeg var nær, men tydeligvis ikke nær nok. Det er ikke bare å hente ham fordi han er svensk, sier Sjåstad Christiansen til NRK, og legger til:

– Vi skal slå dem i Østersund (arrangør for VM i skiskyting 2019). Ankeretappen ga mersmak.

Skapte spenning

Det var Sverige som ledet inn til siste skyting, men der fikk Sebastian Samuelsson problemer. Svensken måtte bruke to ekstraskudd. Det utnyttet Sjåstad Christiansen, som raskt smalt ned alle blinkene.

På den siste runden holdt svensken imidlertid unna, og dermed ble det svensk stafettseier i Hochfilzen.

– De vant to stafetter forrige sesong og vinner den første i år. De er en stafettnasjon og har en helt egen evne til å ta seg sammen når det er stafett, sa NRKs kommentator Andreas Stabrun Smith da Samuelsson krysset målstreken.

I mål var Sverige 3,6 sekunder foran Norge. Tyskland ble nummer tre, 28,8 sekunder bak svenskene.

Thingnes Bø stod over

Johannes Thingnes Bø valgte å stå over søndagens stafett, og dermed var det Lars Helge Birkeland, Henrik L'Abée-Lund, Tarjei Bø og Vetle Sjåstad Christiansen som utgjorde Norges stafettlag.

Birkeland skjøt fullt på begge sine skytinger, og har ambisjoner om å beholde sin plass på laget til stafetten i Østersund.

– Jeg føler ikke at jeg gjorde meg bort i dag, sier Birkeland til NRK.

L'Abée-Lund klarte seg med ett ekstraskudd på sin liggende skyting, men på stående skyting måtte han bruke alle tre ekstraskuddene.

– Jeg følte jeg hadde brukbar kontroll, så det er jo bare de første fem skuddene som ikke er i nærheten av bra nok, sier L'Abée-Lund til NRK om sin stående serie.

Tarjei Bø måtte bruke to ekstraskudd på sin etappe.

– Vetle gjorde sin jobb til gangs. Vi håpet på revansje etter OL. Vi skulle gitt han en rygg ved bytte, men det gikk ikke, sier Bø til NRK.

– Ingenting hadde vært bedre enn å slå dem i Østersund når kongen sitter på tribunen, sier Bø.

Herrenes stafett under VM i Østersund går 16. mars 2019.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Ødegaard herjet igjen

  Martin Ødegaard storspilte for Vitesse i den nederlandske europaligakvalifiseringen tirsdag kveld. Nordmannen vartet opp med både scoring og to målgivende og var sterkt delaktig i at Vitesse tok seg videre etter 3-1 (4-3 sammenlagt) mot Groeningen. I finalen venter Utrecht.

  ødegaard
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
 • OL-sølvvinner tatt for doping

  Eunice Jepkirui Kirwa (35) er suspendert etter en positiv dopingprøve med spor av stoffet EPO. Hun tok sølv på maraton i OL i 2016. Der konkurrerte hun for Bahrain, men hun er opprinnelig fra Kenya.

  2016 Rio Olympics - Athletics - Women's Marathon - Sambodromo - Rio de Janeiro, Brazil
  Foto: Pool / Reuters
 • Cech blir sportsdirektør i Chelsea

  Keeperveteranen Petr Cech returnerer til Chelsea i en nyopprettet rolle som sportsdirektør fra sommeren. Det melder Sky Sports. Arsenal avslutter sesongen mot nettopp Chelsea i finalen av europaligaen. Den spilles onsdag neste uke.

  Petr Cech
  Foto: John Walton / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal