Norge tapte sekundstrid mot Sverige – varsler VM-revansje

HOCHFILZEN/OSLO (NRK): Vetle Sjåstad Christiansen var irritert da han krysset målstreken, men ankeretappen på stafetten ga mersmak.

– Jeg var lynende forbanna på mållinjen. Jeg hadde så lyst til å ta han, men orket ikke mer. Jeg følte jeg var nær, men tydeligvis ikke nær nok. Det er ikke bare å hente ham fordi han er svensk, sier Sjåstad Christiansen til NRK, og legger til:

– Vi skal slå dem i Østersund (arrangør for VM i skiskyting 2019). Ankeretappen ga mersmak.

Skapte spenning

Det var Sverige som ledet inn til siste skyting, men der fikk Sebastian Samuelsson problemer. Svensken måtte bruke to ekstraskudd. Det utnyttet Sjåstad Christiansen, som raskt smalt ned alle blinkene.

På den siste runden holdt svensken imidlertid unna, og dermed ble det svensk stafettseier i Hochfilzen.

– De vant to stafetter forrige sesong og vinner den første i år. De er en stafettnasjon og har en helt egen evne til å ta seg sammen når det er stafett, sa NRKs kommentator Andreas Stabrun Smith da Samuelsson krysset målstreken.

I mål var Sverige 3,6 sekunder foran Norge. Tyskland ble nummer tre, 28,8 sekunder bak svenskene.

Thingnes Bø stod over

Johannes Thingnes Bø valgte å stå over søndagens stafett, og dermed var det Lars Helge Birkeland, Henrik L'Abée-Lund, Tarjei Bø og Vetle Sjåstad Christiansen som utgjorde Norges stafettlag.

Birkeland skjøt fullt på begge sine skytinger, og har ambisjoner om å beholde sin plass på laget til stafetten i Østersund.

– Jeg føler ikke at jeg gjorde meg bort i dag, sier Birkeland til NRK.

L'Abée-Lund klarte seg med ett ekstraskudd på sin liggende skyting, men på stående skyting måtte han bruke alle tre ekstraskuddene.

– Jeg følte jeg hadde brukbar kontroll, så det er jo bare de første fem skuddene som ikke er i nærheten av bra nok, sier L'Abée-Lund til NRK om sin stående serie.

Tarjei Bø måtte bruke to ekstraskudd på sin etappe.

– Vetle gjorde sin jobb til gangs. Vi håpet på revansje etter OL. Vi skulle gitt han en rygg ved bytte, men det gikk ikke, sier Bø til NRK.

– Ingenting hadde vært bedre enn å slå dem i Østersund når kongen sitter på tribunen, sier Bø.

Herrenes stafett under VM i Østersund går 16. mars 2019.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Ulset akkurat utenfor pallen

  Nils Erik Ulset endte på 4. plass på torsdagens normaldistanse i para-VM i skiskyting i Canada. Ulset, som alt har tatt et sølv, bommet to ganger. Han var et snaut minutt fra bronsen og tre minutter bak gullvinner Benjamin Daviet fra Frankrike.

  Nils Erik Ulset
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Chelsea videre i Europaligaen

  Andreas Vindheim og Malmö tapte 3-0 mot Chelsea på Stamford Bridge torsdag kveld. Engelskmennene vant dermed 5-1 sammenlagt, og er videre i Europaligaen. Olivier Giroud, Ross Barkley og Callum Hudson-Odoi stod for hjemmelagets nettkjenninger.

  Europa League - Round of 32 Second Leg - Chelsea v Malmo
  Foto: Tony O'brien / Reuters
 • Storhamar slo Vålerenga

  Storhamar vant torsdag 4-3 over Vålerenga etter spilleforlengelse, og holder dermed liv i håpet om å bli seriemester i ishockey. Fire poeng skiller de to lagene før serieinnspurten. Storhamar har tre kamper igjen å spille, mens Vålerenga har fire.

  ISHOCKEY: Eliteserien menn 50 runde. Vålerenga Storhamar.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal