Vant etter et kvarters drømmespill

Danmark kom best i gang, men så spilte Norge drømmehåndball i ett kvarter.

Tonje Larsen

Tonje Larsen kastet seg inn og scoret mot Danmark.

Norge slo Danmark 31-19 etter en periode der Norge scoret 11 mål på rad uten at danskene klarte å svare.

NRKSport.no fulgte kampen

Kampen startet jevnt, men ti minutter før pause rykket Danmark fra 7-7 til 12-7 på seks minutter. Danskene sto knallhardt i forsvar og Norge bommet stort sett på alle muligheter.

Det ble mye skuddansvar på Tonje Larsen og da hun enten skøyt rett på en meget skjerpet Karin Mortensen i det danske målet eller utenfor så ble det enkelt for danskene.

Fremover på banen storspilte Trine Troelsen og hun skøyt det norske forsvaret i filler.

Men tre norske mål gjorde at det sto 12-10 ved pause.

Etter pause storspilte Norge de første ti minuttene og scoret åtte mål på rad uten at Danmark svarte.

Med de tre målene før pause scoret Norge 11 mål på rad fra det 26. minutt til det 40. minutt uten at danskene klarte å svare.

Brukte hodet

De norske spillerne var naturlig nok strålende fornøyd med å knuse sin argeste rival. Danskene hadde gått høyt ut før kampen og sa de skulle spille så blodet sprutet. Men Kristine Lunde fortalte TV2 at det var avgjørende at Norge brukte hodet:

-Vi blir motivert når danskene sier det skal sprute blod. Vi visste at da brukte de ikke hodet og det måtte vi gjøre.

-Vi visste vi kunne vinne og det gjorde vi, sier hun videre til TV2.

Målvaktsbytte avgjorde

Norge byttet inn Therese Pedersen i mål litt før pause,

Kristine Lunde

Kristine Lunde med ett skudd i 1. omgang.

Hun storspilte i den perioden Norge scoret 11 på rad, og var avgjørende for at Norge snudde kampen.

Etter at hun kom på banen hadde hun en redningsprosent på 53.

Pedersen som til daglig spiller i Danmark for Randers kom inn for Lunde Haraldsen og hadde tydeligvis lest spillet bra fra benken.

-Jeg har litt annerledes stil enn Lunde Haraldsen og må bare kjøre på med det, sier hun til TV2.

20 på rad

Norge skal bli vanskelig å slå videre i EM. Statistikken viser nå at de norske kvinnene har spilt 20 kamper på rad uten tap i EM-sluttspill.

Lettere for motstanderne blir det ikke av Linn Kristin Riegelhuth har funnet storformen. Mot Danmark satte hun ni mål og står nå 27 mål totalt.

Seieren mot Danmark gjør at Norge leder sin gruppe i mellomrunden før onsdagens kamp mot Ungarn.

• Fire argentinske fotballspillere arrestert for voldtekt

Fire profesjonelle fotballspillere i Argentina ble mandag pågrepet for å ha voldtatt en kvinnelig sportsjournalist på et hotellrom tidligere denne måneden. Den 24-år gamle kvinnen sier hun ble med på et hotellrom med en av dem, sovnet, og ble voldtatt, melder AFP.

Toppklubben Velez Sarsfield har suspendert de fire og satt i gang en intern etterforskning.

• Tidligere Brann-profil dropper skjebnekamper – nå beklager han til lagkameratene

Tidligere Brann-spiller Robert Taylor skapte irritasjon da han takket nei til å spille for Finland i torsdagens EM-skjebnekamp mot Wales. Nå forklarer han seg.

Taylor, som også har en fortid i Tromsø, spiller til daglig sammen med superstjernen Lionel Messi i Inter Miami.

Kampen mot Wales er semifinale i omspillet i nasjonsligaen.

– Jeg har stor tro på at Finland i disse svært viktige kampene trenger spillere som er hundre prosent i form, slik at vi forhåpentligvis kan sikre oss en plass i EM. Det hadde vært egoistisk av meg å ta denne muligheten fra en annen spiller, skriver Taylor på Instagram.

– Fordi dette var en svært vanskelig avgjørelse å ta, tok det lengre tid enn forventet å komme fram til denne løsningen. Jeg vet at det har satt laget i en utfordrende situasjon, så jeg vil be om unnskyldning til lagkameratene og trenerne mine, legger han til. (NTB)

Taylor
  • Konow med sammenlagtseier i verdencupen i telemark

Kaja Bjørnstad Konow tok sammenlagtseieren i øvelsen klassisk distanse i verdenscupen i telemark mandag.

Det var Konows første sammenlagtseier i verdenscupen.

Den norske profilen tok annenplassen i mandagens avslutningsrenn i franske Pra Loup. Det holdt til å ta verdenscupkula hjem til Norge.

Konow vant med 30 poeng ned til franske Augustine Carliez, og hadde 76 poeng til en annen fransk løper, Laly Chaucheprat, på tredjeplassen.

Gøril Strøm Eriksen sørget for en god norsk dag mandag med tredjeplass i avslutningsrennet.

På herresiden er Trym Nygaard Løken tilbake for fullt i verdenscupen. Han tok seieren i herrenes renn og var 1,9 sekunder foran franskmannen Elie Nabot.

Jacob Alveberg kjørte inn til femteplass. (NTB)