Vant etter et kvarters drømmespill

Danmark kom best i gang, men så spilte Norge drømmehåndball i ett kvarter.

Tonje Larsen

Tonje Larsen kastet seg inn og scoret mot Danmark.

Norge slo Danmark 31-19 etter en periode der Norge scoret 11 mål på rad uten at danskene klarte å svare.

NRKSport.no fulgte kampen

Kampen startet jevnt, men ti minutter før pause rykket Danmark fra 7-7 til 12-7 på seks minutter. Danskene sto knallhardt i forsvar og Norge bommet stort sett på alle muligheter.

Det ble mye skuddansvar på Tonje Larsen og da hun enten skøyt rett på en meget skjerpet Karin Mortensen i det danske målet eller utenfor så ble det enkelt for danskene.

Fremover på banen storspilte Trine Troelsen og hun skøyt det norske forsvaret i filler.

Men tre norske mål gjorde at det sto 12-10 ved pause.

Etter pause storspilte Norge de første ti minuttene og scoret åtte mål på rad uten at Danmark svarte.

Med de tre målene før pause scoret Norge 11 mål på rad fra det 26. minutt til det 40. minutt uten at danskene klarte å svare.

Brukte hodet

De norske spillerne var naturlig nok strålende fornøyd med å knuse sin argeste rival. Danskene hadde gått høyt ut før kampen og sa de skulle spille så blodet sprutet. Men Kristine Lunde fortalte TV2 at det var avgjørende at Norge brukte hodet:

-Vi blir motivert når danskene sier det skal sprute blod. Vi visste at da brukte de ikke hodet og det måtte vi gjøre.

-Vi visste vi kunne vinne og det gjorde vi, sier hun videre til TV2.

Målvaktsbytte avgjorde

Norge byttet inn Therese Pedersen i mål litt før pause,

Kristine Lunde

Kristine Lunde med ett skudd i 1. omgang.

Hun storspilte i den perioden Norge scoret 11 på rad, og var avgjørende for at Norge snudde kampen.

Etter at hun kom på banen hadde hun en redningsprosent på 53.

Pedersen som til daglig spiller i Danmark for Randers kom inn for Lunde Haraldsen og hadde tydeligvis lest spillet bra fra benken.

-Jeg har litt annerledes stil enn Lunde Haraldsen og må bare kjøre på med det, sier hun til TV2.

20 på rad

Norge skal bli vanskelig å slå videre i EM. Statistikken viser nå at de norske kvinnene har spilt 20 kamper på rad uten tap i EM-sluttspill.

Lettere for motstanderne blir det ikke av Linn Kristin Riegelhuth har funnet storformen. Mot Danmark satte hun ni mål og står nå 27 mål totalt.

Seieren mot Danmark gjør at Norge leder sin gruppe i mellomrunden før onsdagens kamp mot Ungarn.

• Brasil-legende Marta varsler landslagsstopp

Marta avslutter landslagskarrieren i fotball etter årets kamper. Hun er Brasils mestscorende spiller uansett kjønn.

Brasil-avgangen kommer fram i et intervju Marta har gitt til CNN. I sommer kan hun få sin sjette OL-deltakelse.

– Hvis jeg er med til OL, skal jeg nyte hvert øyeblikk. For uansett om jeg drar dit eller ikke, er dette mitt siste år på landslaget. Det vil ikke være mer Marta som landslagsspiller i 2025, sier 38-åringen.

Hun var med på å ta OL-sølv i 2004 og 2008. Brasil tapte begge finalene for USA. I VM har hun også et sølv etter finaletapet mot Tyskland i 2007.

Marta har scoret 116 mål på 175 landskamper siden debuten i 2002. På herresiden er Neymar mestscorende for Brasil med 79 nettkjenninger.

I VM topper Marta også lista som tidenes toppscorer uansett kjønn. Fasiten stoppet på 17 mål fra 23 kamper etter fjorårets exit i gruppespillet. (NTB)

Marta under fotball-VM 2023
  • Moldes stjerneduo spilleklare etter skade

Både Fredrik Gulbrandsen og Magnus Wolf Eikrem er tilgjengelig for å starte når Molde tar imot Haugesund i Eliteserien søndag.

Det bekrefter trener Erling Moe overfor TV 2.

– De er klare til å kunne starte. De er med i betraktningen, og så får vi se hvilket lag vi ender på til slutt, sier Moe.

Molde-treneren forteller også at Markus Kaasa og Martin Linnes ikke er så langt unna en retur.

– Det begynner å se bedre ut, og det er selvfølgelig bra for oss, sier han.

Gulbrandsen måtte av med skade i serieåpningen hjemme mot Strømsgodset, men fikk sitt første innhopp etter skaden da blåtrøyene slo Strindheim i cupens andre runde onsdag.

Det gjorde også Eikrem, som måtte stå over storoppgjøret borte mot Bodø/Glimt forrige helg. (NTB)

Gulbrandsen og Eikrem
  • Benske og Tjøm finaleklare i ro-EM

Lars Benske og Ask Tjøm var nest best i oppsamlingsheatet og rodde Norges dobbeltsculler i lettvekt til EM-finale.

Duoen var i mål på tiden 6.42,81 og endte bak Spania. Fire båter fra oppsamlingen tok seg til lørdagens finale i ungarske Szeged.

Torsdag ble Benske og Tjøm nummer to i det siste av to heat. Bare vinnerne gikk da rett til finalen.

Martin Helseth rodde inn til 7.22,61 og 3.-plass i oppsamlingsheatet for singlescullere. Det var akkurat ikke godt nok til å gå videre til A-semifinale. (NTB)