NRK Meny
Normal

Norge sikret EM-seier: – Det er ikke perfekt

POREC/OSLO (NRK): Norge tok sin første seier i håndball-EM da de slo Hviterussland 33-28 søndag. Men fremdeles mangler det litt før alt stemmer for det norske laget.

Bjarte Myrhol

EM-SEIER: Bjarte Myrhol og det norske laget sikret seier mot Hviterussland.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Det var en bra seier. Ikke perfekt. Men vi måtte ha de to poengene, og det er vi fornøyd med. Men det bor mer i oss, sier Bjarte Myrhol til NRK.

Etter det litt sure tapet for Frankrike i åpningskampen i EM fredag, var det et tent Norge som stilte på banen mot antatt svakere Hviterussland søndag.

Hviterussland bød imidlertid på langt sterkere motstand enn først antatt for det norske laget. Selv om Norge hadde brukbar kontroll i oppgjøret, skapte temposterke hviterussere problemer for det norske forsvaret.

EM håndball herrer 2018.

Magnus Gullerud under kampen mellom Norge og Hviterussland.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Det var en vanvittig hurtig håndballkamp. De løper mye og vi løper mye, og så slurver vi litt i kontrafasen når vi har muligheten. Så det mangler litt ennå, sier landslagssjef Christian Berge til NRK.

– Jeg sitter igjen med litt blandede følelser etter kampen. Men vi var fast bestemt på å vinne, så det var bra. Vi fikk egentlig en luke ganske tidlig, men hviterusserne fikk krype opp i ryggen på oss igjen. Det ble litt klabb og babb, legger han til i et intervju med TV 3.

– Tett i mesterskapet

Berge gir ros til blant andre Gøran Johannessen etter matchen. Johannessen spilte en svært god kamp og hadde flere flotte scoringer.

– Jeg får det fint til i 2. omgang, i hvert fall, sier han beskjedent.

– Med en gang vi slipper oss litt ned, så får vi problemer. Det viser hvor tett det er i dette mesterskapet, kommenterer han.

Gøran Johannessen gjør alt forarbeidet selv og lobber ballen elegant over den hviterussiske målvakten.

Også Magnus Gullerud tegnet seg på scoringslisten med uvanlig mange scoringer søndag. Han endte til slutt opp med seks scoringer av seks mulige.

– Ikke ofte jeg scorer så mye. Det er utrolig gøy når mange andre ikke lyktes så godt, sier han til NRK.

– Det ble litt rot i dag, men det får vi bare ta og analysere, forteller han om kampen.

Etter en dårlig periode i 1. omgang med flere norske bomskudd, fant imidlertid både Gullerud og Kent Robin Tønnesen tilbake til nettmaskene i det hviterussiske målet.

Sander Sagosen

Sander Sagosen.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Ikke perfekt

Norge hadde definitivt avgjort etter 46 minutter på 25-19, men surret så mye til at det sto 27-24 og 28-25 mot slutten av kampen.

Keeper Torbjørn Bergerud hadde redningstørke en lang periode før pause, men mot slutten av omgangen kom han opp med flere parader.

Han spilte også meget bra de siste 30 minuttene og ble også kåret til banens beste. Noe han ikke var helt enig i selv.

– Men det er fremgang fra sist, sier han til NRK.

Med uavgjort eller bedre mot Østerrike i tirsdagens kamp, vil Norge garantert gå videre til neste fase av EM med to poeng i ryggen.

Frankrike slo for øvrig Østerrike 33-26 søndag. Franskmennene avslutter puljespillet mot Hviterussland tirsdag.

Siste nytt

 • Sesongbeste for Amalie Iuel

  Iuel løp 400 meter flatt på tiden 51.99 Det er sesongbeste, 18 hundredeler bak hennes personlige rekord, og under EM-kravet. Hun kan derfor velge å også løpe flatt i EM selvom hekk er hovedøvelsen.

  Amalie Iuel
  Foto: Ali Iqbal Tahir/NRK
 • Ny Kamara-scoring i USA

  Ola Kamara chippet inn utligningen etter en fantastisk pasning fra Zlatan Ibrahimovic da Los Angeles Galaxy snudde 1–0 til 1–3 mot Philadelphia Union. Hans åttende scoring denne sesongen. Zlatan og Michaël Ciani sto for de andre Galaxy-målene.

  SOCCER-USA-LAG-DCU/
  Foto: Kirby Lee / Reuters
 • Ingebrigtsen tok EM-kravet

  Filip Ingebrigtsen løp på 13.30,48 på 5000 meter under et stevne i belgiske Heusden lørdag kveld. Det er innenfor EM-kravet på distansen. 25-åringen kom rett fra fredagens stevne i Monaco, hvor han satte ny norgesrekord på 1500 meter.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Jasper Jacobs / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
Friidrett: Diamond League fra London
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
X Games Minneapolis
OL-profiler: Marcus Kleveland
X Games: Skateboard, street