Hopp til innhold

Norge sikret EM-seier: – Det er ikke perfekt

POREC/OSLO (NRK): Norge tok sin første seier i håndball-EM da de slo Hviterussland 33-28 søndag. Men fremdeles mangler det litt før alt stemmer for det norske laget.

Bjarte Myrhol

EM-SEIER: Bjarte Myrhol og det norske laget sikret seier mot Hviterussland.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Det var en bra seier. Ikke perfekt. Men vi måtte ha de to poengene, og det er vi fornøyd med. Men det bor mer i oss, sier Bjarte Myrhol til NRK.

Etter det litt sure tapet for Frankrike i åpningskampen i EM fredag, var det et tent Norge som stilte på banen mot antatt svakere Hviterussland søndag.

Hviterussland bød imidlertid på langt sterkere motstand enn først antatt for det norske laget. Selv om Norge hadde brukbar kontroll i oppgjøret, skapte temposterke hviterussere problemer for det norske forsvaret.

EM håndball herrer 2018.

Magnus Gullerud under kampen mellom Norge og Hviterussland.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Det var en vanvittig hurtig håndballkamp. De løper mye og vi løper mye, og så slurver vi litt i kontrafasen når vi har muligheten. Så det mangler litt ennå, sier landslagssjef Christian Berge til NRK.

– Jeg sitter igjen med litt blandede følelser etter kampen. Men vi var fast bestemt på å vinne, så det var bra. Vi fikk egentlig en luke ganske tidlig, men hviterusserne fikk krype opp i ryggen på oss igjen. Det ble litt klabb og babb, legger han til i et intervju med TV 3.

– Tett i mesterskapet

Berge gir ros til blant andre Gøran Johannessen etter matchen. Johannessen spilte en svært god kamp og hadde flere flotte scoringer.

– Jeg får det fint til i 2. omgang, i hvert fall, sier han beskjedent.

– Med en gang vi slipper oss litt ned, så får vi problemer. Det viser hvor tett det er i dette mesterskapet, kommenterer han.

Gøran Johannessen gjør alt forarbeidet selv og lobber ballen elegant over den hviterussiske målvakten.

Også Magnus Gullerud tegnet seg på scoringslisten med uvanlig mange scoringer søndag. Han endte til slutt opp med seks scoringer av seks mulige.

– Ikke ofte jeg scorer så mye. Det er utrolig gøy når mange andre ikke lyktes så godt, sier han til NRK.

– Det ble litt rot i dag, men det får vi bare ta og analysere, forteller han om kampen.

Etter en dårlig periode i 1. omgang med flere norske bomskudd, fant imidlertid både Gullerud og Kent Robin Tønnesen tilbake til nettmaskene i det hviterussiske målet.

Sander Sagosen

Sander Sagosen.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Ikke perfekt

Norge hadde definitivt avgjort etter 46 minutter på 25-19, men surret så mye til at det sto 27-24 og 28-25 mot slutten av kampen.

Keeper Torbjørn Bergerud hadde redningstørke en lang periode før pause, men mot slutten av omgangen kom han opp med flere parader.

Han spilte også meget bra de siste 30 minuttene og ble også kåret til banens beste. Noe han ikke var helt enig i selv.

– Men det er fremgang fra sist, sier han til NRK.

Med uavgjort eller bedre mot Østerrike i tirsdagens kamp, vil Norge garantert gå videre til neste fase av EM med to poeng i ryggen.

Frankrike slo for øvrig Østerrike 33-26 søndag. Franskmennene avslutter puljespillet mot Hviterussland tirsdag.

Siste nytt

  • Rubiales' etterfølger er klar

    Pedro Rocha ble fredag valgt til ny president i Det spanske fotballforbundet (RFEF), og tar med det over etter skandalepresident Luis Rubiales.

    Forbundet bekrefter ansettelsen på sine hjemmesider fredag.

    «Pedro Rocha har i dag blitt utropt til ny president i Det kongelige spanske fotballforbundet, etter å ha mottatt støtte fra flertallet av forsamlingsmedlemmene», heter det i meldingen.

    Rocha har sittet som midlertidig forbundspresident etter at Luis Rubiales trakk seg fra presidentvervet i september.

    Det har stormet rundt RFEF siden Rubiales kysset Jenni Hermoso på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Kysset førte til at Rubiales måtte trekke seg fra vervet.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon.

    Torsdag ble det kjent at forbundet har havnet under lupen til den spanske regjeringen. Forbundet skal derfor «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD) de neste månedene. (NTB)

    Pedro Rocha
    Foto: THOMAS COEX / AFP
  • Brasil-legende Marta varsler landslagsstopp

    Marta avslutter landslagskarrieren i fotball etter årets kamper. Hun er Brasils mestscorende spiller uansett kjønn.

    Brasil-avgangen kommer fram i et intervju Marta har gitt til CNN. I sommer kan hun få sin sjette OL-deltakelse.

    – Hvis jeg er med til OL, skal jeg nyte hvert øyeblikk. For uansett om jeg drar dit eller ikke, er dette mitt siste år på landslaget. Det vil ikke være mer Marta som landslagsspiller i 2025, sier 38-åringen.

    Hun var med på å ta OL-sølv i 2004 og 2008. Brasil tapte begge finalene for USA. I VM har hun også et sølv etter finaletapet mot Tyskland i 2007.

    Marta har scoret 116 mål på 175 landskamper siden debuten i 2002. På herresiden er Neymar mestscorende for Brasil med 79 nettkjenninger.

    I VM topper Marta også lista som tidenes toppscorer uansett kjønn. Fasiten stoppet på 17 mål fra 23 kamper etter fjorårets exit i gruppespillet. (NTB)

    Marta under fotball-VM 2023
    Foto: Aisha Schulz / AP
  • Moldes stjerneduo spilleklare etter skade

    Både Fredrik Gulbrandsen og Magnus Wolf Eikrem er tilgjengelig for å starte når Molde tar imot Haugesund i Eliteserien søndag.

    Det bekrefter trener Erling Moe overfor TV 2.

    – De er klare til å kunne starte. De er med i betraktningen, og så får vi se hvilket lag vi ender på til slutt, sier Moe.

    Molde-treneren forteller også at Markus Kaasa og Martin Linnes ikke er så langt unna en retur.

    – Det begynner å se bedre ut, og det er selvfølgelig bra for oss, sier han.

    Gulbrandsen måtte av med skade i serieåpningen hjemme mot Strømsgodset, men fikk sitt første innhopp etter skaden da blåtrøyene slo Strindheim i cupens andre runde onsdag.

    Det gjorde også Eikrem, som måtte stå over storoppgjøret borte mot Bodø/Glimt forrige helg. (NTB)

    Gulbrandsen og Eikrem
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal