NRK Meny
Normal

– Det er bittert å ryke på denne måten

Norge spilte en kjempekamp i over 50 minutter og rystet de spanske verdensmestrene i håndball. Men det holdt ikke helt inn og endte med tomålstap.

Norge - Spania

Norge nedkjempet de spanske verdensmestrene i andre omgang, men det holdt bare nesten til poeng

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

I de hektiske sluttminuttene vekslet den spanske ledelsen mellom ett og to mål. Avgjørelsen falt ikke før Cristian Ugalde satte inn Spanias 27. scoring to sekunder før slutt.

Landslagssjef Robert Hedin mener Norge spilte en bedre kamp enn Spania.

– Det er bittert å ryke på denne måten. Jeg synes vi fortjente å vinne denne kampen fordi vi spilte bedre enn Spania, sier han til NRK.

Ole Erevik

Ole Erevik storspilte og var en av hovedårsakene til det gode resultatet

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

– Nå blir det en beintøff kamp mot Ungarn. De er rutinerte, store og spiller en helt annen type forsvar. Men vi skal ta med oss mye fra denne kampen, sier Hedin.

Spilte skjorta av Spania

I de første 20 minuttene av andre omgang spilte Norge nærmest skjorta av Spania, og snudde spansk femmålsledelse til norsk ledelse med to mål.

Men i sluttminuttene var ikke Robert Hedins menn kalde nok. Ole Erevik reddet ikke straffene lenger - og det ble et nytt tap.

Dermed er seier over Ungarn torsdag i siste kamp i innledningsgruppa nødvendig for at Norge skal gå videre i mesterskapet.

– Vi holdt på å prestere en av mesterskapets største sensasjoner. Vi skal ikke glemme hvem vi møter. Det er et av verdens beste lag, sier Erevik til NRK.

Kepeerduell i første omgang

Første omgang ble langt på vei en kamp mellom to gode keepere. Norges Ole Erevik storspilte, men ble likevel overgått av Spanias Jose Manuel Sierra.

Norge ledet 1–0 og 3–2 mot verdensmestrene, og hang også bra med utover i første omgang. Med mye større innsats enn mot Island søndag knappet Norge inn 4–8 til 7–8.

Ole Erevik storspilte og reddet 13 av 25 skudd i første omgang, derav to av tre straffer.

– Jeg var lysten på å revansjere meg etter Island-kampen, forteller han.

– Ble for ivrige

Men angrepet var ikke like godt, og altfor ofte gikk ballen i keeper eller i stolpen. Jose Manuel Sierra reddet 15 av 23 norske skudd i første omgang.

– Vi blir for ivrige og avslutter for tidlig. Vi må være mer tålmodige i andre omgang, sa Norges trener Robert Hedin til TV 2 i pausen.

Bjarte Myrhol var Norges klart farligste, og scoret halvparten av de norske målene i første omgang.

Spanjolene viste imidlertid hvem som var best, og ledet med rimelig solide 12–8 ved pause.

Så slo Norge til så det sang.

Fra minus fem til pluss to

Norge spiste seg sakte, men sikkert innpå. Spania økte først til 13-8, men Norge hentet inn hele forspranget og utliknet til 15–15 etter drøyt ti minutter av omgang. Og det stoppet ikke der.

Midtveis i omgangen var Norge i ledelsen 18-16, og mindre enn ti minutter før slutt var ledelsen 22–20.

Da syntes spanjolene det var nok. Med fire raske mål var de plutselig to mål foran igjen. Norge knappet flere ganger inn til ett, og det var spenning til siste stund.

Halvminuttet før slutt reduserte Kent Robin Tønnesen til 25-26, men det var for seint. Norges heltemodige innsats ble ikke belønnet med poeng.

– Det er bittert å ryke når vi har seieren innen rekkevidde. Det er i sluttminuttene man skiller de største håndballspillerne fra folk som er unge og på vei opp. Jeg vil gi honnør til Spania for at de holdt hodet kaldt framfor å kritisere oss, sier Bjarte Myrhol til NTB.

Siste nytt

 • Skarpnord falt av i Australia

  Marianne Skarpnord trengte 78 slag på lørdagens runde på europatouren golf i Bonville i Australia og falt til 40.-plass.

  Skarpnord var på 12.-plass etter runder på 73 og 70 slag de to første dagene, men fikk problemer og er beste norske etter at Tonje Daffinrud spilte seg opp med en 72-runde.

  skarp
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Sverige tapte curlingfinalen

  USA slo Sverige 10-7 i curlingfinalen for menn. I sju omganger var det helt jevnt, og det stod 5-5 før omgang 8. Der vant USA hele 5-0, og da Sverige bare maktet to poeng i niende omgang, gav de opp.

  USA åpnet turneringen med fire tap på de seks første kampene, inkludert 4-10 mot finalemotstander Sverige.

  Niklas Edin
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Bergrem falt fra OL-medalje

  Torgeir Bergrem (26) var best av alle i finalen i snøbrett Big Air i sitt første run, men etter fall i både sitt andre- og tredje run, ble det ingen topplassering for mannen fra Harstad. Sebastian Toutant fra Canada vant OL-gullet.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Big Air menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang: Skøyter fellesstart
OL i Pyeongchang
OL-magasin
4-4-2 med Schau og Aune
Høydepunkter fra dagen
4-4-2 med Schau og Aune
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang
OL-magasin