– Det er bittert å ryke på denne måten

Norge spilte en kjempekamp i over 50 minutter og rystet de spanske verdensmestrene i håndball. Men det holdt ikke helt inn og endte med tomålstap.

Norge - Spania

Norge nedkjempet de spanske verdensmestrene i andre omgang, men det holdt bare nesten til poeng

I de hektiske sluttminuttene vekslet den spanske ledelsen mellom ett og to mål. Avgjørelsen falt ikke før Cristian Ugalde satte inn Spanias 27. scoring to sekunder før slutt.

Landslagssjef Robert Hedin mener Norge spilte en bedre kamp enn Spania.

– Det er bittert å ryke på denne måten. Jeg synes vi fortjente å vinne denne kampen fordi vi spilte bedre enn Spania, sier han til NRK.

Ole Erevik

Ole Erevik storspilte og var en av hovedårsakene til det gode resultatet

– Nå blir det en beintøff kamp mot Ungarn. De er rutinerte, store og spiller en helt annen type forsvar. Men vi skal ta med oss mye fra denne kampen, sier Hedin.

Spilte skjorta av Spania

I de første 20 minuttene av andre omgang spilte Norge nærmest skjorta av Spania, og snudde spansk femmålsledelse til norsk ledelse med to mål.

Men i sluttminuttene var ikke Robert Hedins menn kalde nok. Ole Erevik reddet ikke straffene lenger - og det ble et nytt tap.

Dermed er seier over Ungarn torsdag i siste kamp i innledningsgruppa nødvendig for at Norge skal gå videre i mesterskapet.

– Vi holdt på å prestere en av mesterskapets største sensasjoner. Vi skal ikke glemme hvem vi møter. Det er et av verdens beste lag, sier Erevik til NRK.

Kepeerduell i første omgang

Første omgang ble langt på vei en kamp mellom to gode keepere. Norges Ole Erevik storspilte, men ble likevel overgått av Spanias Jose Manuel Sierra.

Norge ledet 1–0 og 3–2 mot verdensmestrene, og hang også bra med utover i første omgang. Med mye større innsats enn mot Island søndag knappet Norge inn 4–8 til 7–8.

Ole Erevik storspilte og reddet 13 av 25 skudd i første omgang, derav to av tre straffer.

– Jeg var lysten på å revansjere meg etter Island-kampen, forteller han.

– Ble for ivrige

Men angrepet var ikke like godt, og altfor ofte gikk ballen i keeper eller i stolpen. Jose Manuel Sierra reddet 15 av 23 norske skudd i første omgang.

– Vi blir for ivrige og avslutter for tidlig. Vi må være mer tålmodige i andre omgang, sa Norges trener Robert Hedin til TV 2 i pausen.

Bjarte Myrhol var Norges klart farligste, og scoret halvparten av de norske målene i første omgang.

Spanjolene viste imidlertid hvem som var best, og ledet med rimelig solide 12–8 ved pause.

Så slo Norge til så det sang.

Fra minus fem til pluss to

Norge spiste seg sakte, men sikkert innpå. Spania økte først til 13-8, men Norge hentet inn hele forspranget og utliknet til 15–15 etter drøyt ti minutter av omgang. Og det stoppet ikke der.

Midtveis i omgangen var Norge i ledelsen 18-16, og mindre enn ti minutter før slutt var ledelsen 22–20.

Da syntes spanjolene det var nok. Med fire raske mål var de plutselig to mål foran igjen. Norge knappet flere ganger inn til ett, og det var spenning til siste stund.

Halvminuttet før slutt reduserte Kent Robin Tønnesen til 25-26, men det var for seint. Norges heltemodige innsats ble ikke belønnet med poeng.

– Det er bittert å ryke når vi har seieren innen rekkevidde. Det er i sluttminuttene man skiller de største håndballspillerne fra folk som er unge og på vei opp. Jeg vil gi honnør til Spania for at de holdt hodet kaldt framfor å kritisere oss, sier Bjarte Myrhol til NTB.

• Bekreftet: Trener Eirik Horneland forlenget kontrakten med Brann

Fotballklubben Brann er enig med trener Eirik Horneland og resten av hans team om nye avtaler.

Klubben melder selv om signeringene i sine mediekanaler.

– Vi er veldig glade for at vi har fått med hele trenerteamet på nye og lengre kontrakter. Det er et unikt fellesskap i trenergruppen, og de fungerer veldig godt sammen, sier sportslig leder i Brann, Per-Ove Ludvigsen.

– De har komplementære ferdigheter og samarbeider godt både på det menneskelige og det faglige. Det er en ambisiøs gruppe som vi er veldig fornøyd med å ha med oss i de kommende årene, legger han til.

Hassan El Fakiri (toppspillerutvikler), Helge Haugen (fysisk trener), Dan Riisnes (keepertrener) og Daniel Nordheim Pedersen (analyse) har i likhet med Horneland forlenget avtalen ut 2026.

– Det er en voldsom trivsel, og det er utrolig kjekt å jobbe med alle som er i Brann. Spillere, støtteapparatet, administrasjonen og styret. I tillegg er det en enorm entusiasme rundt klubben med folk som er lidenskapelig interessert. Den entusiasmen betyr mye, og det er utrolig kjekt å jobbe med her når klubben betyr så mye for så mange, sier Horneland.

Han har vært i Brann siden 2020, først som assistenttrener for Kåre Ingebrigtsen. Deretter fikk Horneland selv jobben som sjef.

– Det er dyktige folk i støtteapparatet, og vi har vokst nært hverandre. Det er flinke folk, og vi utfyller hverandre, så det er en fantastisk gjeng å jobbe med, sier Horneland.

49-åringen har tidligere ledet Rosenborg og Haugesund samt Norges G18-landslag.

(©NTB)

Eirik Horneland etter kamp mot Strømsgodset.
  • Hafjell og Kvitfjell får nye verdenscuprenn

Hafjell og Kvitfjell har fått tildelt sju verdenscuprenn i alpint i februar og mars 2025.

Det ble etter det NRK kjenner til vedtatt i dagens møte i alpinkomiteen i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet.

Kvitfjell skal arrangere fartsøvelsene for kvinner og menn, men i tillegg får Hafjell tildelt de tekniske øvelsene for menn. Verdenscuprennene arrangeres uke 9, 10 og 11 i 2025.

Henrik Kristoffersen
  • Tuchel med England-flørt: – Jeg elsket det

Bayern München-manager Thomas Tuchel gjør alt annet enn å avvise at en retur til engelsk fotball kan være aktuelt.

Tuchel forlater Bayern München-jobben etter denne sesongen. Avgjørelsen ligger tilsynelatende fast selv om klubben skulle ende med å vinne finalen i Champions League.

En mulig retur til engelsk fotball lokker åpenbart.

– Jeg vil helst ikke svare på det …, men det er ingen hemmelighet at jeg elsket å være i Chelsea. Jeg elsket England, og jeg elsket Premier League, sier den 50 år gamle tyskeren i et intervju med TNT sports.

Et klarere England-friere skal det godt gjøres å finne. Tuchel tok Chelsea til seier i Champions League i 2022 før han byttet til Bayern München. Også der hadde han en kontrakt som opprinnelig strakte seg to år lenger fram i tid.

Tuchel fikk beskjed allerede i februar om at tiden hans i Bayern München var over, ett år før kontrakten hans går ut i 2025. De høye herrer i den tyske klubben kunne ikke akseptere at de var helt kjørt av lasset i kampen mot årets tyske seriemesterskap.

Tuchel sier at den avgjørelsen er endelig, selv om utfallet skulle bli at Bayern slår Real Madrid i semifinalen og tar seg til finale mot Borussia Dortmund i Champions League.

– Det er veldig usannsynlig at jeg fortsetter i Bayern München. Vi er enige om en avtale, og initiativet om at jeg skulle slutte kom fra klubben, sier Tuchel.