Bardal: – Lynende forbannet

PLANICA (NRK.no): Norge kom på pallen i Planica. Likevel var Anders Bardal sint.

Slovenia Ski Jumping World Cup Anders Bardal

Anders Bardal viste igjen hvor stabilt god han er da Norge ble nummer tre i lagkonkurransen i Planica.

Foto: Darko Bandic / Ap

Østerrike vant laghoppingen i Planica hele 38 poeng foran Polen. Norge ble nummer tre, fattige 0,3 poeng bak polakkene.

Dermed hadde lagkaptein Anders Bardal for andre dag på rad marginene mot seg.

– Jeg var like lynende forbanna i dag som jeg var i går da jeg så det. Det er bra. Det er veldig bra, men det er ganske kjipt å tape med 0,3 poeng. For det er ganske lite, sier Bardal til NRK.no.

– Ergerlig

Samtidig er Bardal glad for at Norge som lag er inne i en positiv trend.

– Vi har avsluttet denne sesongen veldig bra. Det har blitt bedre og bedre fra OL og ut. Sånn sett burde vi fortsatt sesongen en stund til, sier han.

Norge lå på annenplass etter første omgang i lagkonkurransen. Andreas Stjernen, Tom Hilde, Anders Fannemel og Anders Bardal hoppet på det norske laget.

– Vi er litt skuffet over å være 0,3 poeng bak Polen. Det var litt ergerlig, men jeg er fornøyd med innsatsen. Vi får en fin avslutning på en tung sesong og viser at vi fortsatt henger med, sa landslagstrener Alexander Stöckl til NTB.

Hilde «lånte» bakkerekorden

Østerrike var suverene i Planica lørdag. Det hjalp lite for Norge at Hilde satte bakkerekord med 138,5 meter. Senere hoppet polske Piotr Zyla hele 141 meter.

Lagkonkurransen ble preget av ulike forhold der vinden forandret seg ofte. Arrangøren gikk opp og ned på farten i et renn der Japan, som endte på sjetteplass, ble offer for nesten umulige forhold.

Hilde var ikke like god i sitt annethopp der han landet på 117 meter, men gleder seg over pallplass.

– Det har ikke vært hverdagskost for meg denne sesongen. Så jeg har hatt en kjempeartig dag, selv om jeg gjerne skulle ha hoppet lenger i andre omgang. Da hadde ikke de 0,3 poengene vært der. Det er første gang på pallen i år. Så jeg prøver å nyte det, sier han.

Sesongfinale søndag

– Tom gjorde et veldig godt førstehopp, men med litt mer spenning i kroppen og bakvind klarte han ikke følge opp i annenomgangen. Han er fortsatt litt ujevn, men du kan ikke forvente at han skal levere på topp nivå hele tiden etter den sesongen han har hatt. Men vi ser potensialet hans, påpekte Stöckl.

Hopperne avslutter verdenscupsesongen med sesongens 28. og siste individuelle verdenscuprenn søndag.

– Målsettingen er at Bardal havner på ballen. Det er viktig for oss å avslutte med en god følelse. Det er også viktig for alle rundt laget, som vil se at det er muligheter foran neste sesong, sa Stöckl.

Siste nytt

 • Sandbech vant slopestyle i USA

  Snowboardkjører Ståle Sandbech vant slopestylefinalen i det store stevnet i Breckenridge i Colorado søndag. Mons Røisland ble nummer tre. Amerikanske Chris Corning endte på plassen foran. Silje Norendal ble nummer seks i kvinnenes slopestyle.

  VINTER-OS 2018 SNOWBOARD
  Foto: Andreas Hillergren/TT / NTB scanpix
 • Nytt Messi-show for Barcelona

  Lionel Messi var strålende da Barcelona igjen skaffet seg luke på tabelltoppen i spansk fotball søndag. Messi scoret tre ganger og gjorde forarbeidet til de to øvrige målene i 5-0-seieren over Levante.

  Lionel Messi
  Foto: Jose Jordan / AFP
 • Zuccarello-assist da Rangers tapte

  Mats Zuccarello bidro med en ny målgivende pasning, men kunne ikke forhindre at New York Rangers røk 3-4 for Vegas Golden Knights i NHL søndag. Zuccarello fikk registrert målgivende pasning og dermed et målpoeng da Mika Zibanejad utliknet til 2-2.

  NHL: Buffalo Sabres at New York Rangers
  Foto: Danny Wild / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
V-cup alpint: Parallellstorslalåm, menn
V-cup alpint: Parallellstorslalåm menn