Hopp til innhold

Bardal: – Lynende forbannet

PLANICA (NRK.no): Norge kom på pallen i Planica. Likevel var Anders Bardal sint.

Slovenia Ski Jumping World Cup Anders Bardal

Anders Bardal viste igjen hvor stabilt god han er da Norge ble nummer tre i lagkonkurransen i Planica.

Foto: Darko Bandic / Ap

Østerrike vant laghoppingen i Planica hele 38 poeng foran Polen. Norge ble nummer tre, fattige 0,3 poeng bak polakkene.

Dermed hadde lagkaptein Anders Bardal for andre dag på rad marginene mot seg.

– Jeg var like lynende forbanna i dag som jeg var i går da jeg så det. Det er bra. Det er veldig bra, men det er ganske kjipt å tape med 0,3 poeng. For det er ganske lite, sier Bardal til NRK.no.

– Ergerlig

Samtidig er Bardal glad for at Norge som lag er inne i en positiv trend.

– Vi har avsluttet denne sesongen veldig bra. Det har blitt bedre og bedre fra OL og ut. Sånn sett burde vi fortsatt sesongen en stund til, sier han.

Norge lå på annenplass etter første omgang i lagkonkurransen. Andreas Stjernen, Tom Hilde, Anders Fannemel og Anders Bardal hoppet på det norske laget.

– Vi er litt skuffet over å være 0,3 poeng bak Polen. Det var litt ergerlig, men jeg er fornøyd med innsatsen. Vi får en fin avslutning på en tung sesong og viser at vi fortsatt henger med, sa landslagstrener Alexander Stöckl til NTB.

Hilde «lånte» bakkerekorden

Østerrike var suverene i Planica lørdag. Det hjalp lite for Norge at Hilde satte bakkerekord med 138,5 meter. Senere hoppet polske Piotr Zyla hele 141 meter.

Lagkonkurransen ble preget av ulike forhold der vinden forandret seg ofte. Arrangøren gikk opp og ned på farten i et renn der Japan, som endte på sjetteplass, ble offer for nesten umulige forhold.

Hilde var ikke like god i sitt annethopp der han landet på 117 meter, men gleder seg over pallplass.

– Det har ikke vært hverdagskost for meg denne sesongen. Så jeg har hatt en kjempeartig dag, selv om jeg gjerne skulle ha hoppet lenger i andre omgang. Da hadde ikke de 0,3 poengene vært der. Det er første gang på pallen i år. Så jeg prøver å nyte det, sier han.

Sesongfinale søndag

– Tom gjorde et veldig godt førstehopp, men med litt mer spenning i kroppen og bakvind klarte han ikke følge opp i annenomgangen. Han er fortsatt litt ujevn, men du kan ikke forvente at han skal levere på topp nivå hele tiden etter den sesongen han har hatt. Men vi ser potensialet hans, påpekte Stöckl.

Hopperne avslutter verdenscupsesongen med sesongens 28. og siste individuelle verdenscuprenn søndag.

– Målsettingen er at Bardal havner på ballen. Det er viktig for oss å avslutte med en god følelse. Det er også viktig for alle rundt laget, som vil se at det er muligheter foran neste sesong, sa Stöckl.

Siste nytt

  • Lilleberg og Pettersen ønsker å være med i VM: – Selvfølgelig har jeg lyst

    De to USA-proffene Emil Lilleberg og Mathias Emilio Pettersen har forsikret landslagssjef Tobias Johansson om at de ønsker å bidra for landslaget under VM.

    Spillerne er riktignok avhengig av hvordan det går i sluttspillet for sine respektive lag. Lillebergs Tampa Bay Lightning ligger under 0-3 i kamper mot Florida Panthers, mens Emilio Pettersens Texas Stars slo ut Manitoba Moose og møter Milwaukee Admirals i en best av fem-serie.

    – Jeg spiste middag med Emil for en måned siden, og han var veldig positiv til VM-spill når han er ferdig der borte. Men det er usikkert om Tampa vil sende ham til Syracuse, eller hva som skjer når de eventuelt ryker ut, sier Johansson til nitten.no.

    Første kamp for Emilio Pettersen & co. spilles først 2. mai. Serien avsluttes så sent som 12. mai, dersom de spiller alle de fem kampene.

    – Jeg prøver å ha fokus på sluttspillet her nå, men selvfølgelig har jeg lyst til å spille VM om det åpner seg opp en mulighet for det, sier Pettersen.

    – Kan du reise dersom dere ryker i neste runde med Texas Stars?

    – Jeg er usikker på hva som skjer med Dallas i sluttspillet, så jeg må ta det som det kommer da. Jeg kan ikke si noe 100 prosent nå, svarer han.

    Fra før har veteranene Mats Zuccarello og Patrick Thoresen stilt seg tilgjengelig til verdensmesterskapet i Praha, som spilles fra 10. til 26. mai.

    (©NTB)

    eFmZjB-LXIs
    Foto: NTB
  • Klopp om mulig arvtager: – Høres veldig bra ut

    Jürgen Klopp uttaler seg veldig positvt om Arne Slot, som er i detaljer om å bli Liverpools nye manager.

    Tidligere denne uken tok klubbens jakt på Klopps erstatter en klar vending. Slot ble pekt ut som favoritt, og torsdag bekreftet Feyenoord-treneren at han er i samtaler med Liverpool.

    På fredagens pressekonferanse fikk Klopp spørsmål om nederlenderen, og sa at han liker mye ved det.

    – Jeg er ikke involvert i prosessen, men jeg liker måten laget hans spiller på. En god trener og en fin fyr. Hvis han er mannen, så blir jeg mer enn fornøyd, sier Klopp.

    – Det er ikke opp til meg å bestemme, men det høres veldig bra ut, forsetter den avtroppende Liverpool-manageren. (NTB)

    Jürgen Klopp
    Foto: Andrew Boyers / Reuters
  • Rubiales' etterfølger er klar

    Pedro Rocha ble fredag valgt til ny president i Det spanske fotballforbundet (RFEF), og tar med det over etter skandalepresident Luis Rubiales.

    Forbundet bekrefter ansettelsen på sine hjemmesider fredag.

    «Pedro Rocha har i dag blitt utropt til ny president i Det kongelige spanske fotballforbundet, etter å ha mottatt støtte fra flertallet av forsamlingsmedlemmene», heter det i meldingen.

    Rocha har sittet som midlertidig forbundspresident etter at Luis Rubiales trakk seg fra presidentvervet i september.

    Det har stormet rundt RFEF siden Rubiales kysset Jenni Hermoso på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Kysset førte til at Rubiales måtte trekke seg fra vervet.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon.

    Torsdag ble det kjent at forbundet har havnet under lupen til den spanske regjeringen. Forbundet skal derfor «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD) de neste månedene. (NTB)

    Pedro Rocha
    Foto: THOMAS COEX / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal