NRK Meny
Normal

Bardal: – Lynende forbannet

PLANICA (NRK.no): Norge kom på pallen i Planica. Likevel var Anders Bardal sint.

Slovenia Ski Jumping World Cup Anders Bardal

Anders Bardal viste igjen hvor stabilt god han er da Norge ble nummer tre i lagkonkurransen i Planica.

Foto: Darko Bandic / Ap

Østerrike vant laghoppingen i Planica hele 38 poeng foran Polen. Norge ble nummer tre, fattige 0,3 poeng bak polakkene.

Dermed hadde lagkaptein Anders Bardal for andre dag på rad marginene mot seg.

– Jeg var like lynende forbanna i dag som jeg var i går da jeg så det. Det er bra. Det er veldig bra, men det er ganske kjipt å tape med 0,3 poeng. For det er ganske lite, sier Bardal til NRK.no.

– Ergerlig

Samtidig er Bardal glad for at Norge som lag er inne i en positiv trend.

– Vi har avsluttet denne sesongen veldig bra. Det har blitt bedre og bedre fra OL og ut. Sånn sett burde vi fortsatt sesongen en stund til, sier han.

Norge lå på annenplass etter første omgang i lagkonkurransen. Andreas Stjernen, Tom Hilde, Anders Fannemel og Anders Bardal hoppet på det norske laget.

– Vi er litt skuffet over å være 0,3 poeng bak Polen. Det var litt ergerlig, men jeg er fornøyd med innsatsen. Vi får en fin avslutning på en tung sesong og viser at vi fortsatt henger med, sa landslagstrener Alexander Stöckl til NTB.

Hilde «lånte» bakkerekorden

Østerrike var suverene i Planica lørdag. Det hjalp lite for Norge at Hilde satte bakkerekord med 138,5 meter. Senere hoppet polske Piotr Zyla hele 141 meter.

Lagkonkurransen ble preget av ulike forhold der vinden forandret seg ofte. Arrangøren gikk opp og ned på farten i et renn der Japan, som endte på sjetteplass, ble offer for nesten umulige forhold.

Hilde var ikke like god i sitt annethopp der han landet på 117 meter, men gleder seg over pallplass.

– Det har ikke vært hverdagskost for meg denne sesongen. Så jeg har hatt en kjempeartig dag, selv om jeg gjerne skulle ha hoppet lenger i andre omgang. Da hadde ikke de 0,3 poengene vært der. Det er første gang på pallen i år. Så jeg prøver å nyte det, sier han.

Sesongfinale søndag

– Tom gjorde et veldig godt førstehopp, men med litt mer spenning i kroppen og bakvind klarte han ikke følge opp i annenomgangen. Han er fortsatt litt ujevn, men du kan ikke forvente at han skal levere på topp nivå hele tiden etter den sesongen han har hatt. Men vi ser potensialet hans, påpekte Stöckl.

Hopperne avslutter verdenscupsesongen med sesongens 28. og siste individuelle verdenscuprenn søndag.

– Målsettingen er at Bardal havner på ballen. Det er viktig for oss å avslutte med en god følelse. Det er også viktig for alle rundt laget, som vil se at det er muligheter foran neste sesong, sa Stöckl.

Siste nytt

 • Wenger ferdig i Arsenal

  Arsène Wenger (68) gir seg som manager i Arsenal. Det skriver klubben i en pressemelding. – Etter nøye vurdering og diskusjoner med klubben, føler jeg tiden er riktig for å gi seg etter sesongen, sier franskmannen, som har ledet laget i over 21 år.

  Arsene Wenger
  Foto: Adrian Dennis / AFP
 • Klæbo dropper Skarverennet

  Johannes Høsflot Klæbo skal ikke gå Skarverennet, melder Adressa. Klæbo er på ferie, bekrefter far og manager Haakon Klæbo til avisen.

  Marit Bjørgen og Petter Northug er blant profilene som går rennet lørdag.

  Johannes Høsflot Klæbo
  Foto: Erlend Laanke Solbu
 • Vedvik under EM-kravet

  Marius Vedvik imponerte med tredjeplass på 10.000 meter i et friidrettsstevne i USA natt til fredag. Gular-utøveren løp under EM-kravet med tiden 28.42,15. EM-kravet er på 28.55,00, melder NTB.

  Marius Vedvik
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag