Hopp til innhold

Norge overlegne på stafetten

Det norske laget hadde god kontroll hele veien, og sikret stafettseieren på Anterselva. Tarjei Bø sendte ut lillebror Johannes Thingnes Bø i ledelse på den andre vekslingen. Det norske laget så seg aldri tilbake og vant foran Frankrike.

– Norge er helt suverene, sa NRKs kommentator Andreas Stabrun Smith.

Med to ekstraskudd, kunne verdenscupleder Thingnes Bø sende Vetle Sjåstad Christiansen på det som skulle bli en sjarmøretappe. Ankermannen brukte også bare to ekstraskudd og gikk i ensom majestet over målstreken, 59 sekunder foran Frankrike. Tyskland ble nummer tre.

Norge har vært suverene denne sesongen og sto med tre av tre mulige stafettseiere før rennet søndag. Helgens verdenscupkonkurranser er de siste før VM i Oberhof begynner 8. februar.

– Oberhof er den arenaen som har gjort størst utslag på stafetten opp gjennom. Så alt kan skje, sa Thingnes Bø til NRK etter rennet.

Skiskyting
Foto: VINCENZO PINTO / AFP

Siste nytt

 • Norge med i seierskampen i Planica

  Det norske hopplaget gjorde en god første omgang, og er med i kampen om seieren i Planica. De norske ble nummer to, 11,7 poeng bak Slovenia.

  Kun 0,1 poeng bak nordmennene finner vi Østerrike, som naturlig nok også kjemper om førsteplassen.

  Det er Johann Andre Forfang, Bendik Jakobsen Heggli, Robert Johansson og Halvor Egner Granerud som er en del av det norske laget. Granerud er sistemann ut, og kan avgjøre det hele i andre omgang, som starter klokken 11.

  Ski Jumping World Cup
  Foto: BORUT ZIVULOVIC / Reuters
 • Pallen glapp for Granerud – Kraft sterkest i Planica

  Halvor Egner Granerud var sist ut og kunne sikre seieren i skiflyging i Planica, men klarte ikke å få til det helt store hoppet. Nordmannen hoppet 231 meter, noe som holdt til en sur 4. plass.

  – Det er veldig irriterende å bli nummer 4 og føle at man legger igjen så mange meter i bakken, sier Granerud til Viaplay.

  Det var østerrikske Stefan Kraft som stakk av med seieren i Slovenia.

  Han ble dermed beste norske, mens Johann Andre Forfang ble nest best på en 8. plass.

  For to år siden endte rennene i Planica svært ille for Kongsberg-hopper Daniel-André Tande. Et svært dramatisk og stygt fall endte med at han ble liggende i koma.

  Han var for første gang tilbake i bakken til helgens renn. Lørdag landet 29-åringen på 199,5 meter og endte et stykke bak en topplassering.

  Senere lørdag blir det nok en konkurranse for herrene når det blir laghopp. (NTB)

  FIS Ski Jumping World Cup
  Foto: BORUT ZIVULOVIC / Reuters
 • Verstappen til topps i kvalifiseringen i Melbourne

  VM-leder Max Verstappen (Red Bull) var raskest av alle i Formel 1-kvalifiseringen foran Australias Grand Prix. Dermed starter han først søndag.

  Lørdagens kvalifiseringsseier var nederlenderens 22. hittil i Formel 1-karrieren.

  Mercedes-duoen George Russell og Lewis Hamilton leverte oppløftende kvalifiseringer og starter som nummer to og tre. Mercedes har hatt en tung start på sesongen, og Hamilton har blant annet uttalt at han ser på det som umulig å hamle opp med erkerival Red Bull. (NTB)

  Australia F1 GP Auto Racing
  Foto: Asanka Brendon Ratnayake / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste