Hopp til innhold

Norge med bronse til tross for kjempetabbe

Andrine Benjaminsen (26) sikret bronse til Norge i sprintstafetten i Orienterings-VM i Danske Kolding. Med en dramatisk tabbe på andre etappe gikk Norge og Lukas Liland (22) fra en 2. plass 14 sekunder bak Sverige, til en 8. plass over ett minutt bak ledelsen.

På tredje etappe leverte Kasper Fosser (23) en solid etappe før Andrine Benjaminsen løp Norge inn til 3.plass etter et kanonløp.

–-Jeg løp ut i en jaktposisjon, som egentlig er en takknemlig posisjon. Få lov til å jage, og plukke rygger. Så trodde jeg det kanskje var litt langt opp. Men jeg så ryggene ganske tidlig så det ga veldig stor motivasjon, forteller Andrine til NRK.

Feil veivalg førte til at Lukas Liland endte opp ved jernebanelinjen, som regnes som et ulovlig område. På grunn av tabben kan Norge bli disket. Juryen blir nødt til å ta en avgjørelse etter å ha vurdert situajsonen.

–Ja, det er klart det er en alvorlig feil. Jeg løp tilbake nøyaktig der det var lovlig, men jeg vet ikke hva regelverket sier, forteller Liland.

Siden han løp tilbake samme vei, og siden hendelsen ikke ga noe tidsfordel vil det norske laget antageligvis unngå disk.

Sverige tok gullet med tiden 58.39 Storbritannia sikret sølvet på 59.41 før det norske laget avsluttet løpet med bronsje og tiden 60.20.

Sportsnyheter

Norge vant høy­dramatisk stafett etter svensk sprekk: – Stakkars Sverige

Da det svenske hjemmehåpet kollapset på siste skyting, stakk et ferskt norsk lag vare på muligheten og klinket til med seier i Östersund.

Siste nytt

 • Kristiansund vant etter straffespark - eliteseriedrømmen lever

  Kvalifiseringskampen mellom Kristiansund og Bryne måtte avgjøres på straffer. Der ble KBK-keeper Sean McDermott den store helten.

  Målvakten ble byttet inn like før ekstraomgangene var ferdig og vartet opp med å redde en straffe i straffesparkkonkurransen som KBK vant 4-2.

  Det var til slutt Dan Peter Ulvestad som satte den avgjørende straffen som sendte nordmøringene videre.

  Kristiansund møter Kongsvinger på søndag i det som blir den siste kvalifiseringskampen før en playoff-finale mot Eliteserien-motstand.

  Eliteserien i fotball 2022: Kristiansund - Jerv (1-1)
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Manchester United rotet bort seier i skjebnekamp

  To ganger ledet Manchester United med to mål. Likevel rotet de bort seieren mot Galatasaray.

  Målfesten i den tyrkiske hovedstaden endte 3-3.

  Manchester United, som ble tatt imot med «Welcome to hell»-bannere fra Galatasaray-fansen, fikk en drømmestart på kampen. Allerede etter 18 minutter ledet de 2-0, takket være vakre mål signert Alejandro Garnacho og Bruno Fernandes.

  Like før halvtimen var spilt reduserte Hakim Ziyech etter et frispark der André Onana ikke vartet opp med fantastisk keeperspill.

  Scott McTominay fikset ny tomålsledelse da han satte inn 3-1 etter pause, men igjen reduserte Ziyech med et frispark. Denne gangen etter god hjelp fra Onana, som vartet opp med en ordentlig keepertabbe da han slo ballen inn i eget nett.

  Bare minutter senere utlignet Kerem Akturkoglu til 3-3.

  Resultatet er på ingen måte gunstig for Manchester United, som fortsatt ligger sist i gruppe A.

  Nå er de helt avhengige av seier mot Bayern München i siste gruppespillskamp, og er også avhengig av at andre resultater går deres vei.

  Champions League - Group A - Galatasaray v Manchester United
  Foto: UMIT BEKTAS / Reuters
 • To nye svenske langrennsutøvere koronasyke

  De svenske langrennsløperne Johanna Hagström og Emil Persson har begge blitt smittet av korona.

  For Hagström betyr det at hun ikke kommer til å stille på startstreken i helgens verdenscup i Gällivare.

  – Det er så klart ekstremt surt siden jeg så fram til verdenscup på svensk jord. Men det er bare å akseptere det, forsøke å bli frisk og håpe at jeg kan være klar til å konkurrere igjen snart, sier hun.

  Hagström forteller ifølge Sveriges Skiforbund at hun kjenner på milde forkjølelsessymptomer.

  Jonna Sundling, Frida Karlsson og Linn Svahn er også koronasyke, og det er allerede klart at Sundling ikke kommer til å gå noen renn denne helgen.

  I forbindelse med åpningsrennene i Ruka sist helg testet også William Poromaa positivt for covid. Han er ikke med i troppen til rennene i Gällivare.

  Det er heller ikke Persson, som opplyste om sin positive koronatest på Instagram onsdag. (NTB/NRK)

  Johanna Hagström
  Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal