Norge knuste Østerrike

Håndballjentene hadde ingen problemer med å slå Østerrike 39-24 i den første kampen i hovedrunden.

Tonje Nøstvold, Norge
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Norge koblet grepet på kampen fra første kast og og hadde god kontroll resten av oppgjøret.

- Det er kjempebra at vi vinner så stort. Det kan vi være stolte av, sa en fornøyd Gro Hammerseng til NRK Sporten etter kampen.

Norge hadde også sine svake perioder i kampen og slapp Østerrike innpå seg noen ganger, men det var i realiteten aldri noen tvil om hvor seieren skulle gå.

 

Det var en stund i 2.omgang at Norge bare ledet med to mål. Hvorfor ble det så store sifre til slutt ?

- Det er kanskje fordi vi klarer å holde oppe nivået gjennom hele kampen, mens de har noen få spillere som skal dra lasset, og da får de problemer med å holde to ganger 30 minutter, sa den norske kapteinen videre.

Trener Marit Breivik brukte etter hvert kampen til å gi spilletid til de spillerne som ikke har spilt så mye i mesterskapet så langt. Og de aller fleste viste seg tilliten verdig.

Vingene Tonje Nøstvold og Gøril Snorroeggen viste verdensklasse og ble norske toppscorere med sju mål.

Det var veldig godt å komme i gang. Det klabbet litt i begynnelsen, men etter at jeg kom ut på vingen løsnet det, så det var deilig, sa Gøril Snorroeggen til NRK Sporten.

Du er ikke kantspiller til vanligvis. Hva skyldes det at du lykkes så bra nå ?

- Jeg har ikke noen god forklaring på det egentlig. Jeg har vel spilt en eller kanskje to kamper på vingen før, så det var artig å få det til. På det første skuddet stod jeg ute på vingen og håpet at de ikke skulle spille til meg, men det gikk jo heldigvis bra, sa den norske toppscoreren videre. 

Du har ikke spilt så mye i mesterskapet så langt, hvordan har det vært ?

- Det er bare å sitte og vente på at man får sjansen, og når man får den så må man prøve å slå til, sa hun videre.

Siste nytt

 • Magetrøbbel i VM-troppen

  Christian O'Sullivan, som mistet åpningskampen mot Frankrike med sykdom, er sannsynligvis klar til lørdagens nøkkelkamp mot Sveits i håndball-VM.

  Samtidig forteller landslagssjef Christian Berge at nye spillere sliter med magetrøbbel.

  – Det har kommet positive signaler om O'Sullivan. Men vi har utfordringer med to spillere med mageproblemer, sier Berge.

  Han vil ikke si hvem det dreier seg om, men det er uansett ikke optimalt for en norsk lag som allerede har kniven mot strupen i kveldens kamp mot Sveits.

  Håndball VM for menn 2021 i Egypt, Norge - Frankrike, sluttresultat 24-28.2021 IHF Handball World Championship - Preliminary Round Group E - Norway v France
  Foto: Anne-christine Poujoulat / Afp / Pool / NTB
 • Foss Solevåg mistet pallplassen

  Sebastian Foss-Solevåg hadde et godt utgangspunkt før finaleomgangen av slalåmen i Flachau. Han lå som nummer to og hadde 23 hundredeler å ta inn på ledende Clément Noël.

  Nordmannen fikk det dessverre ikke til å stemme like bra i andre omgang og tapte jevnt og trutt hele veien. Dermed måtte han ta til takke med en sur fjerdeplass.

  Manuel Feller vant til slutt foran Noël. Henrik Kristoffersen fikk det nok en gang ikke til å stemme og ble til slutt nummer 18.

 • Tar sitt tredje NM-gull

  Johannes Høsflot Klæbo vinner NM-sprinten i Granåsen. Han gikk inn på tiden 2:52.76, ganske suverent foran Erik Valnes og Emil Iversen.

  – Ekstra stas at det blir seier på hjemmebane, sier Klæbo til NRK.

  Sivert Wiig imponerte stort på sprinten, men spørs om det kostet for mye krefter i forkant av finalen. Han endte på fjerdeplass.

  Forhåpentligvis vil en tredjeplass for Iversen sikre han en billett til sprintlaget.

  Johannes Høsflot Klæbo tar sitt tredje NM-gull i sprint! Erik Valnes blir nummer to og Emil Iversen nummer tre. Dermed ble det pallplass for Iversen som hadde ekstra press på seg i forkant.

  – Han sikrer nok sprintplassen med denne tredjeplassen her, sier NRKs kommentator Torgeir Bjørn.

Sendeplan

Kl. Program Kanal