Beskjeden Edin etter storspill mot Sverige

Anja Edin utmerket seg i begge ender av banen da Norge slo Sverige 28-25 og sikret semifinaleplass i håndball-EM, men landslagsspilleren nekter å ta av etter storspillet.

Anja Edin

Anja Edin vartet opp med finte på finte mot det svenske forsvaret. Larvik-spilleren noterte seg for ni mål i kampen som sendte Norge til semifinale i håndball-EM.

Foto: ANDREJ ISAKOVIC / Afp

 • Håndball-EM: Norge - Sverige 28-25
Edin og Løke

Anja Edin og Heidi Løke fikk samspillet til å stemme i kampen mot Sverige. De kunne smile for semifinaleplass etter kampen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix
Thorir Hergeirsson

Thorir Hergeirsson så noe bekymret ut i første omgang, men kunne til slutt feire semifinaleplass med det norske laget.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix
Isabelle Gulldén

Isabelle Gulldén scoret ti mål for Sverige, men det hjalp lite da Norge spilte bedre og bedre mot slutten av kampen.

Foto: Leif R Jansson / NTB scanpix

Norge hadde en svak start, men bedret spillet for hvert minutt som gikk av kampen mot Sverige i håndball-EM. Det endte med norsk seier og dermed semifinaleplass for Norge.

Norges store spiller i kampen var Anja Edin. Hun vartet opp med ni mål i oppgjøret. Spilleren selv var beskjeden i svaret når hun fikk spørsmål om hvor avgjørende hun var for den norske seieren.

– Jeg følte det var mange som bidro i dag. Jeg er bare en av mange, sier Edin til NRK.

– Leken

Men den fotrappe spilleren synes det var gøy på banen tirsdag kveld.

– Akkurat i dag lyktes jeg med skuddet mitt. De pakket rundt Heidi, da er det bare å skyte. Jeg er ikke så stor av vekst, så jeg må satse på å løpe litt og lure de litt av. Jeg er glad i å få brukt litt tempo, sier Edin.

Mens Edin var beskjeden, trakk landslagssjef Thorir Hergeirsson frem flere ord i omtalen av Norges toppscorer.

– Anja gjør det enkelt og er leken i det hun gjør i dag. Hun gjør det enkelt på den måten at hun går korteste vei til mål. Det er egentlig det håndball er, å finne korteste vei til mål så du drar på deg en eller to spillere hver gang, sier landslagstrener Thorir Hergeirsson til NRK.

Fintet og scoret

Edin var en sterk bidragsyter til at Sverige bare ledet med to mål til pause, for Sveriges playmaker Isabelle Gulldén hadde gjort håndball-livet surt for det norske forsvaret før hvilen.

Etter pausen var det imidlertid Anja Edin som vartet opp med storspill.

I forsvar fikk Edin den offensive rollen for å forstyrre Sveriges angrepsrekke, i angrep vartet Larvik-spilleren opp med flere målgivende pasninger, finter og herlige skudd som lurte svenskene gang på gang.

– Hun kan gå begge veier med fintene sine, det viser hun jo, og hun blir vanskelig å håndtere for det svenske forsvaret. Hun spiller også bra i forsvar når vi legger om til 5-1, sier landslagstreneren.

NRKs håndballkommentator Øystein Havang var langt mer raus i omtalen av Edin.

.– Det som er så gøy i dag er at det er kreativitet og individuelle ferdigheter som er forskjell på lagene, spesielt ved Anja Edin, oppsummerte han.

Tåler å ligge under

Etter halvspilt andre omgang var Norge i ledelsen for første gang på 42 minutter - før den tid hadde det norske laget kun ledet på 1-0.

– Vi har hatt mange jevner kamper bortsett fra kampen i går. Men i dag viser vi igjen at vi tåler å ligge under og ta oss sammen til slutt. Det er en god egenskap å ha med seg, sier Marit Malm Frafjord til NRK.

Kveldens resultat betyr at Norge er klare for semifinale i håndball-EM. Den spilles lørdag.

Før den tid skal Norge gjøre unna sin siste kamp i hovedrunden. Torsdag er Danmark motstander.

– Den kampen skal vi bruke til å trene på det vi føler vi trenger inn i en semifinale. Vi skal holde folk på hugget og disponere klokt, sier Hergeirsson.

Siste nytt

 • Wolves med komfortabel siger

  Wolverhampton vann 2-0 mot Crystal Palace i kveldens oppgjer i Premier League. I sin første kamp frå start sette Rayan Ait-Nouri inn 1-0 etter 18 minuttar. Knappe ti minuttar seinare fekk Daniel Podence si første skåring for sesongen. Like før slutt fekk Crystal Palace-spelar Luka Milivojevic raudt kort etter ein stygg takling på João Moutinho.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Andrew Boyers / AP
 • Tande og Opseth vann NM

  Silje Opseth og Daniel André Tande vann NM i hopp i normalbakken i Midtstubakken. Sjølv om Maren Lundby ikkje deltok la ikkje det nokon dempar på sigersgleda.

  – Det var ingen garanti for at det skulle gå vegen for meg i dag. Det at eg står på toppen i dag smakar godt, sjølv om Maren ikkje var med, seier Opseth med eit stort glis.

  Tande sikra seg sin første kongepokal med sigeren i kveld.

  – Det er ingen Kongsberg-hoppar i historia som har tatt ein kongepokal, så det er godt å endeleg få plassert den pokalen i skihistoria på Kongsberg, seier Tande til NRK.

  Gleda over å få med seg ein kongepokal får derimot ikkje Opseth. For kvinnene får ikkje nokon kongepokal.

  – Eg synest det er litt kjedeleg, seier Opseth til NRK.

  Det er eit krav om at ein må vere over 15 deltakarar for å dele ut ein kongepokal. I årets renn for kvinnene var det 9 som stilte til start.

  – Eg veit ikkje om det er ny rekord i år, men me er vert fall mange fleire enn me har vore tidlegare, og det er positivt. Me tar med oss det, sjølv om me ikkje er mange nok til å få kongepokal, seier Opseth.

  Halvor Egner Granerud tok sylvet og Marius Lindvik tok bronse. Eirin Kvandal kom på plassen bak Opseth, og Anna Odine Strøm tok bronse.

  Arrangementet skulle eigentleg vore i mars, men blei utsett på grunn av koronapandemien.

  NM-hopp kvinner og menn
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Njåtun med ti strake NM-gull

  Ida Njåtun var nok ein gong sterkast på 1500 meter i skøyte-NM. For ho tok gullet på distansen for tiande gong på rad. Ho klokka inn på 1.58,06 i Vikingskipet i Hamar. Det er meisterskapsrekord, ifølge NM-arrangøren Asker skøyteklubb.

  Tidlegare på dagen vann Håvard Holmefjord Lorentzen gullet på 500 meter. Bergensaren gjorde årsbeste med 35,06.

  Hallgeir Engebråten kunne juble for siger på 5000 meter. Han tok sitt første seniorgull i NM, med tida 6.27,53.

  VM skøyter allround / sprint 2020 Hamar
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal