Norge har tatt igjen Spanias seksmålsledelse i pausen. Følg kampen direkte her.

Tine Stange

Norge er klare for semifinalen i VM!

60 min SLUTT

59 min Stange blir utvist.

59 min 27-24 Nøstvold scorer og Norge har trolig vunnet kampen!

58 min 26-24 Mangue scorer for Spania.

57 min Hernandez blir utvist.

57 min 26-23 Aguilar reduserer for spanjolene.

56 min 26-22 Riegelhuth setter ballen i mål fra syvmeteren. Norge surfer inn til seier.

54 min 25-22 Norge scorer med en spiller mindre på banen! Nøstvold setter ballen i mål fra ni meter.

54 min 24-22 Spansk redusering gjennom Mihaela Ciobanu.

53 min 24-21 Riegelhuth lobber ballen over den spanske keeperen.

52 min 23-21 Camilla Herrem fører Norge opp i en tomålsledelse!

50 min 22-21 Tine Stange scorer fra nimeteren.

49 min 21-21 Aguilar reduserer.

49 min 21-20 Norge tar ledelsen i kampen! Løke scorer fra streken.

48 min 20-20 Løke scorer sitt første mål i annen omgang.

47 min 19-20 Alberto scorer på straffekast.

46 min 19-19 Riegelhuth scorer igjen på kontring.

46 min 18-19 Spania scorer.

45 min 18-18 Tonje Larsen utligner for Norge! De norske jentene har tatt igjen spanjolenes seksmålsledelse.

44 min 17-18 Stange scorer fra distanse.

43 min 16-18 Alberto finter vekk en norsk spiller og scorer mellom beina på Lunde Haraldsen.

43 min 16-17 Riegelhuth reduserer for Norge.

42 min 15-17 Spania scorer.

41 min 15-16 Malm Frafjord kjemper ballen i mål på streken.

40 min 14-16 Mangue scorer sitt andre mål i kampen.

40 min 14-15 Herrem igjen! Norge ligger kun ett mål bak spanjolene.

39 min 13-15 Herrem scorer på norsk kontring. Norge har nå tatt igjen fire av spanjolenes seks mål i ledelse.

37 min 12-15 Norge reduserer.

36 min Mangue blir utvist. Norge er i overtall.

36 min 11-15 Nely Carla Alberto scorer Spanias første mål i annen omgang på straffekast.

34 min 11-14 Riegelhuth scorer på norsk kontring.

33 min 10-14 Tonje Nøstvold scorer sitt første mål i kampen. Norge får en fin start på annen omgang.

32 min 9-14 Martin bommer på straffekast.

31 min 9-14 Herrem reduserer for de norske jentene.

Annen omgang er i gang.

De norske hånballjentene sliter voldsomt med et B-preget spansk lag som har valgt å hvile flere av sine beste spillere. Spanjolene er allerede klare for semifinalen i VM.

Spanjolene herjet med det norske forsvaret, og i angrep gikk det ikke stort bedre for de norske favorittene.

Norge har hatt over 20 skuddmiss i løpet av omgangen, og innbytter Anja Edin har ikke akkurat vært heldig med sitt innhopp.

Tine Stange ble skadet tidlig i første omgang, og måtte i garderoben for å sy i pannen. Drøye tre minutter før pause kom hun innpå banen igjen, da med bandasje på pannen.

Kan de norske jentene snu den svake innledningen etter pausen?

Følg kampen direkte her.

30 min PAUSE

29 min 8-14 Martin scorer på straffekast.

28 min 8-13 Breivang reduserer for Norge.

27 min Stange er tilbake på banen med bandasje på pannen.

26 min 7-13 Mange lobber ballen over Lunde, men ballen treffer stolpen.

25 min 7-13 Aguilar scorer igjen. Norge er svake i forsvar og sliter verre i angrep.

25 min Slurv i det norske angrepet som blir brutt av et agressivt spansk forsvar.

25 min Breivang pådrar seg Norges tredje utvisning.

24 min Spania får en spiller utvist.

23 min 7-12 Aguilar spaserer gjennom et dårlig norsk forsvar.

22 min Nok en skuddbom fra de norske jentene.

22 min 7-11 Mangue scorer igjen. Siri Seglem får en tominutter utvisning.

21 min 7-10 Spania går igjen opp i en tremålsledelse.

20 min 7-9 Edin setter ballen i mål på sitt tredje skuddforsøk.

19 min 6-9 Macarena Aguilar scorer. Norge tar timeout.

18 min 6-8 Syvmeter for Spania. Martin banker ballen i nettet bak den norske keeper Terese Pedersen.

17 min 6-7 Gonzalez setter et langskudd i mål.

16 min Mange svake skuddforsøk fra de norske jentene.

15 min Anja Edin har kommet inn for skadet Stange. Edin bommer på sitt første skuddforsøk. Stange må i garderoben for å sy i ansiktet.

14 min 6-6 Spanjolene utligner.

13 min Tine Stange går opp i lufta og skyter, men bommer på mål. Blir skadet i samme situasjon og må ut av banen.

12 min Svak avslutning fra spanjolene. Norge kontrer.

11 min 6-5 Lunde Haraldsen redder mesterlig og Norge kontrer gjennom Riegelhuth.

10 min 5-5 Kari Mette Johansen scorer på kontring.

9 min 4-5 Fernandez.

8 min 4-4 Norge utligner etter langskudd fra Tine Stange.

8 min 4-3 Pinedo fører spanjolene i ledelse igjen.

7 min 3-3 Angrepsfeil fra spanjolene. Norge kontrer. Riegelruth lobber ballen over den spanske keeperen.

6 min 2-3 Breivang plukker opp en retur og setter ballen i mål.

6 min 1-3 Fernandez avslutter fint fra venstrekanten. Spania går opp i en tomålsledelse.

5 min 1-2 Carmen Dolores Martin scorer etter å ha blitt spilt fri på høyrekanten.

4 min Frafjord blir utvist.

4 min Breivang bommer også på sitt andree skuddforsøk. Spania går i angrep, og Marta Mangue blir revet ned på streken. Playmakeren vrir kneet og må ut.

2 min 1-1 Norge utligner etter å ha bommet på tre skudd i innledningen. Tine Stange får æren av å score det første norske målet.

1 min 0-1 Spania tar ledelsen etter mål fra playmaker Andrea Barno.

Kampen er i gang.

Norges lag:

Katrine Lunde Haraldsen, Terese Pedersen, Ida Alstad, Heidi Løke, Tonje Nøstvold, Karoline Dyhre Breivang, Kari Mette Johansen, Marit Malm Frafjord, Linn-Kristin Riegelhuth, Tine Stange, Anja Edin, Camilla Herrem, Siri Seglem, Tonje Larsen

Spanias lag:

Cristina Gonzalez, 12. Mihaela Ciobanu,, 3. Andrea Barno, 4. Carmen Dolores Martin, 6. Nely Carla Alberto, 7. Beatriz Fernandez, 8. Veronica Cuadrado, 9. Marta Mangue, 10. Macarena Aguilar, 11. Nuria Benzal, 14. Elisabeth Chavez, 17. Elisabeth Pinedo, 20. Noelia Oncina, 26. Ma Cruz Asensi

Norge rotet seg bort mot Sør-Korea da de med seier i praksis kunne sikret seg semifinaleplass.

Likevel er mulighetene fortsatt gode.

Norge bør slå Spania, men selv med tap er ikke alt håp ute.

NRK P1 har en fyldig dekning av 1. omgang av kampen og sender direkte hele 2. omgang.

Følg kampen i Nettradio

Eventuelle senarios

Norge kan gå til VM-semifinale i håndball selv med tap mot Spania tirsdag.

Spanjolene er klare for semifinale allerede før siste runde, takket være seier mot Romania søndag. Slik er forutsetningene for Norge:

Norsk seier: Sikret semifinale og gruppeseier.

Norsk uavgjort: Til semifinale dersom Sør-Korea ikke slår
Romania. Sørkoreansk seier sender Norge ut (innbyrdes oppgjør).

Norsk tap: Til semifinale om Romania slår Sør-Korea. Da går Norge foran rumenerne på innbyrdes oppgjør.

Følg Norge - Chile direkte!

Norge kjørte over Japan

• Team Braathen avviser Hirscher-rykter: – Blir ikke noe samarbeid

Michael Pircher er Lucas Braathens nye trener og var sjef for Marcel Hirscher i seks år. Han er likevel klar på at det ikke vil bli noe samarbeid dem imellom.

I mars ble det klart at Braathen gjør comeback som alpinist etter en sesong på sidelinjen, men for Brasil. Hokksund-gutten har derfor måttet sette sammen sitt helt eget team, hvor Pircher er ansatt som trener.

48-åringen ble hentet fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han blant annet hadde treneransvaret for skilegenden Hirscher fra 2013 til han la opp i 2019.

Østerrikeren sjokkerte hele alpinverden da han annonserte comeback for Nederland tidligere i uken. Det har også skapt spekulasjoner om han og Braathen ville danne et samarbeid.

– Det er ikke en sak for oss. Vi kommer garantert til å være i de samme skistedene, og noe vil dukke opp, men det blir ikke noe samarbeid, sa Pircher til Tiroler Zeitung, ifølge Blick.

Trenerveteranen er tydelig på at fokuset hans nå ligger på Braathen, som skal jakte VM-gull i Saalbach til vinteren.

– Om dagen planlegger vi opplegget, alt er fortsatt i de tidlige stadiene. Vi har nettopp funnet hverandre, sa Pircher. (NTB)

Lucas Braathen
  • Formel 1-stjerne ferdig i Haas etter sesongen

Den tyske Formel 1-stjernen Nico Hülkenberg kjører sin siste sesong for Haas. Det bekreftet laget fredag formiddag.

«Haas og Nico Hülkenberg vil skille lag ved avslutningen av 2024-sesongen» heter det i meldingen på X.

Tyskeren er inne i sin andre sesong for Haas. Tidligere har han kjørt for lag som Williams, Sauber, Renault og Aston Martin.

36-åringen har tatt en pole position, men har fortsatt til gode å vinne et Formel 1-løp. Totalt har han tatt 534 poeng på 211 løp i karrieren.

Så langt denne sesongen står han imidlertid bare med fire poeng på fem løpshelger. Hans beste resultat i år er en 9.-plass fra Australias Grand Prix. (NTB)

Japan F1 GP Auto Racing
  • Rashford ut mot netthetsen: – Nok er nok

Manchester United-angriperen Marcus Rashford (26) har sett seg lei av behandlingen han får i sosiale medier.

I et svar på en støttemelding på X skriver Rashford at «mobbingen har pågått i månedsvis».

– Nok er nok, avslutter han med.

Responsen kom etter at en X-bruker med United-sympatier gikk ut mot hetsen av Rashford og omtalte den som motbydelig og ondsinnet.

26-åringen scoret hele 30 mål forrige sesong, men siden har det gått trått. Rashford står denne sesongen med kun åtte scoringer på 40 klubbkamper. (NTB)