NRK Meny
Normal

Norge sikret VM-bronsen

VM-gullet glapp, men håndballjentene er nok en gang blitt bronsejenter etter seieren over Spania.

Norge - Spania

Norge tok VM-bronsen etter seier over Spania.

Foto: Scanpix

Norge - Spania: 31 - 26

Jubelen stod ikke i taket over seieren, men det var likevel et tilsynelatende fornøyd landslag som gikk av banen med femmålsseier over Spania.

Alt om håndball-VM

Katrine Lunde Haraldsen

Katrine Lunde Haraldsen spilte glimrende.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

Norge ledet gjennom hele kampen, og det var en fortjent seier til håndballjentene. Det stod 15 - 9 ved pause.

Strålende keeperarbeid

Med aggressivt forsvar og en kjempegod keeper avgjorde Norge før pause. Lunde Haraldsen skuffet stort mot Russland da semifinalen ble tapt fredag. Nå var hun tilbake i sprudlende form. Det ga 11 redninger på 18 skudd i første omgang.

Spanias formkurve var igjen som ventet. Det tok bare noen minutter før de spilte som med såpe på hendene. Slik var det i vel et kvarter. Det ga ti tekniske feil, masse bomskudd og dårlig rytme i angrep.

Samtidig åpnet det for Norges beste våpen: Kontringene. Åtte ganger ble ballen omtrent løp i mål. Norge gikk fra 3-4 til 11-4 på bare åtte minutter.

Ny medalje

Spania var oppe på 20-24 i annen omgang. Da kom Lunde Haraldsen inn igjen etter en pause. Det ga viktige redninger.

Dermed sikret Norge den 16. medaljen på sine 21 siste mesterskap. Men det er fortsatt bare blitt en VM-tittel (1999). Neste sjanse kommer i Brasil i 2011.

Tredjeplassen er ikke noen dårlig prestasjon. Trener Thorir Hergeirsson har mange nye og yngre spillere med seg. Sentrale folk er borte, og Tonje Larsen og Kristine Lunde-Borgersen (god søndag) har opplevd en meget kronglete oppkjøring til VM.

Mesterskapet avslørte likevel, ikke overraskende, at Norge har en stor jobb å gjøre. Skal det bli gull framover, må det etablerte angrepsspillet utvikles mye. Det holder ikke lenger å løpe kontringer mot de aller beste. Den koden er knekt av flere.

Suksess

Camilla Herrem fikk sitt store gjennombrudd i VM. Hun er førstevalg på venstrekanten nå. Tine Stanges voldsomme skuddarm har potensial i verdensklasse. Men uttellingen må opp et hakk. Norge spiller EM delvis på hjemmebane (sluttkamper i Danmark) om et snaut år.

Melder Gro Hammerseng og Katja Nyberg seg til tjeneste der sammen med skadefrie utgaver av Larsen og Lunde-Borgersen, kan det absolutt ende i gull. Forblir situasjonen som nå blant bakspillerne, ser det ikke like lyst ut.

Siste nytt

 • Kamara hjem for å få behandling

  Ola Kamara reiste lørdag hjem til USA for å få behandling for en irritasjon i kneet. 28-åringen skal få en injeksjon. Det fortalte Lars Lagerbäck etter treningsøkta på Ullevaal dagen etter 4-1-seieren over Australia, der Kamara scoret tre mål.

  PRIVATLANDSKAMP NORGE-AUSTRALIA
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • Hareide sendte nybakt far hjem

  Danmarks landslagssjef Åge Hareide lover Henrik Dalsgaard VM-billett og sender Brentford-spilleren hjem for å være med sitt nyfødte barn. Dermed er han uaktuell i den kommende privatlandskampen mot Chile. Peter Ankersen er kalt inn som reserve.

  SOCCER-WORLDCUP/POT3
  Foto: Clodagh Kilcoyne / Reuters
 • Kristoffersen et stykke bak

  Fabian Wilkens Solheim leder NM-storslalåmet før andreomgang. Storfavoritt Henrik Kristoffersen fikk det ikke helt til å stemme og er 76 hundredeler bak etter førsteomgangen. Marcus Monsen er nummer to.

  henrik
  Foto: Pontus Lundahl / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM alpint: Storslalåm menn
NM alpint: Storslalåm 2. omgang, menn
Sportslørdag: V-cupfinaler, kombinert og skiskyting
V-cupfinale kombinert: 10 km langrenn
V-cupfinale skiskyting: Jaktstart kvinner
V-cupfinale hopp: Kvinner
V-cup hopp: Finale kvinner
V-cupfinale hopp: Kvinner
Toppserien: Før kampen
Toppserien: Vålerenga - LSK Kvinner
4-4-2 med Schau og Aune