Norge sikret VM-bronsen

VM-gullet glapp, men håndballjentene er nok en gang blitt bronsejenter etter seieren over Spania.

Norge - Spania

Norge tok VM-bronsen etter seier over Spania.

Foto: Scanpix

Norge - Spania: 31 - 26

Jubelen stod ikke i taket over seieren, men det var likevel et tilsynelatende fornøyd landslag som gikk av banen med femmålsseier over Spania.

Alt om håndball-VM

Katrine Lunde Haraldsen

Katrine Lunde Haraldsen spilte glimrende.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

Norge ledet gjennom hele kampen, og det var en fortjent seier til håndballjentene. Det stod 15 - 9 ved pause.

Strålende keeperarbeid

Med aggressivt forsvar og en kjempegod keeper avgjorde Norge før pause. Lunde Haraldsen skuffet stort mot Russland da semifinalen ble tapt fredag. Nå var hun tilbake i sprudlende form. Det ga 11 redninger på 18 skudd i første omgang.

Spanias formkurve var igjen som ventet. Det tok bare noen minutter før de spilte som med såpe på hendene. Slik var det i vel et kvarter. Det ga ti tekniske feil, masse bomskudd og dårlig rytme i angrep.

Samtidig åpnet det for Norges beste våpen: Kontringene. Åtte ganger ble ballen omtrent løp i mål. Norge gikk fra 3-4 til 11-4 på bare åtte minutter.

Ny medalje

Spania var oppe på 20-24 i annen omgang. Da kom Lunde Haraldsen inn igjen etter en pause. Det ga viktige redninger.

Dermed sikret Norge den 16. medaljen på sine 21 siste mesterskap. Men det er fortsatt bare blitt en VM-tittel (1999). Neste sjanse kommer i Brasil i 2011.

Tredjeplassen er ikke noen dårlig prestasjon. Trener Thorir Hergeirsson har mange nye og yngre spillere med seg. Sentrale folk er borte, og Tonje Larsen og Kristine Lunde-Borgersen (god søndag) har opplevd en meget kronglete oppkjøring til VM.

Mesterskapet avslørte likevel, ikke overraskende, at Norge har en stor jobb å gjøre. Skal det bli gull framover, må det etablerte angrepsspillet utvikles mye. Det holder ikke lenger å løpe kontringer mot de aller beste. Den koden er knekt av flere.

Suksess

Camilla Herrem fikk sitt store gjennombrudd i VM. Hun er førstevalg på venstrekanten nå. Tine Stanges voldsomme skuddarm har potensial i verdensklasse. Men uttellingen må opp et hakk. Norge spiller EM delvis på hjemmebane (sluttkamper i Danmark) om et snaut år.

Melder Gro Hammerseng og Katja Nyberg seg til tjeneste der sammen med skadefrie utgaver av Larsen og Lunde-Borgersen, kan det absolutt ende i gull. Forblir situasjonen som nå blant bakspillerne, ser det ikke like lyst ut.

Siste nytt

 • Nasjonale renn erstatter V-cup

  Tidligere i høst ble det klart at verdenscupen på Lillehammer ble avlyst på grunn av korona-situasjonen. I en pressemelding skriver Norges Skiforbund at det nå skal arrangeres nasjonale renn i langrenn, hopp og kombinert i det samme tidsrommet som den avlyste verdenscup-helgen.

  Landslagsutøvere som stiller til start i verdenscupåpningen denne helgen i finske Ruka, tar turen til Lillehammer 4.–6. desember.

  – Vi er glade for at vi sammen med Lillehammer Olympiapark og de lokale helsemyndighetene på så kort tid har klart å organisere konkurranser med Norges beste utøvere i langrenn, hopp og kombinert med de smitteverntiltakene som er nødvendig, sier arrangementssjef i Skiforbundet, Terje Lund.

  Åpningsrenn langrenn Beitostølen
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Carlsen nærmer seg kvartfinale

  Magnus Carlsen tok 2,5 av fem mulige poeng på dag nummer to av Champions Chess Tour mandag. Det gir foreløpig delt annenplass i åpningsturneringen.

  Carlsen hadde en seier tre remis og ett tap mandag.

  Nederlenderen Anish Giri topper tabellen etter at ti av 15 innledende partier er spilt. Han har 6,5 poeng. Carlsen er én av tre spillere som deler annenplassen med seks poeng.

  Dermed er Carlsen på god vei mot kvartfinale. De åtte beste etter tre dager er klare for avansement til utslagsrundene.

  Magnus Carlsen
  Foto: Heiko Junge / Heiko Junge
 • Uavgjort i Wolverhampton

  Wolverhampton og Southampton spela 1-1 i kveldens siste kamp i Premier League.

  Theo Walcott gav gjestene leiinga etter 58 minutt, men innbytar Pedro Neto utlikna etter 75.

  Ingen av laga endra plassering etter dette resultatet. Southampton er nummer 5, Wolverhampton nummer 9.

  Wolverhampton - Southampton
  Foto: Andrew Boyers / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal