Norge fikk juni-frist av FIS

Verdenscupkalenderen for vinteren diskuteres denne uken. Norges representant i langrennskomiteen, Åge Skinstad, forteller at den terminlisten som allerede var foreslått ble vedtatt med enkelte justeringer. Som at Lillehammer i desember får et ekstra sprintrenn.

Men:

– Vi og andre nasjoner må bekrefte innen 15. Juni at det i det hele tatt kan være verdenscuprenn på Lillehammer, sier Skinstad.

Han sier det vel vitende om at justis- og beredskapsdepartementet for noen dager siden foreslo en midlertidig lov om innreiserestriksjoner for utlendinger som skal vare frem til 1. januar 2021. Forslaget er sendt på høring.

– Vi er avhengige av hva som skjer på Stortinget 12. Juni. Da skal de diskutere om vi i Norge kan ta imot besøk til et slikt arrangement – om det er lov å ha verdenscup. Den samme fristen gjelder for alle land. De må bekrefte innen 15. Juni at de kan arrangere renn, sier Skinstad.

Skinstad
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Siste nytt

 • Loe gir vekk «Josimar»-pengane

  Erik Loe i Noregs Fotballforbund fekk 7. juli utbetalt 150.000 kroner etter at generalsekretær Pål Bjerketvedt omtalte han i Josimar. Måndag kveld bekreftar Loe at han gir heile summen til kvinnefotballen i Stabæk. Det skriv VG.

 • Ødegaard tilbake med målgivende

  Martin Ødegaard var tilbake i startelleveren da Real Sociedad slo Villarreal 2-1 på bortebane og tok tre etterlengtede poeng.

  Ødegaard har slitt med et kne og vært langt fra nivået han viste i høstsesongen, men etter en times spill slo han corneren som Willian José headet La Real i føringen med.

  Den målgivende pasningen var drammenserens første målpoeng i 2020. Tre minutter etter scoringen ble nordmannen byttet ut, og fikk store isposer på det høyre kneet.

  Diego Llorrente doblet ledelsen, mens Santi Cazorla scoret vertenes redusering fem minutter før full tid.

  Martin Ødegaard
  Foto: JOSE JORDAN / AFP
 • Historisk Grorud-seier

  Grorud slo Sogndal 3-1 hjemme mandag og tok med det sin første seier på nivå to noensinne.

  Grorud rykket opp fra 2. divisjon i fjor og har møtt tøff motstand de første rundene. Mot Sogndal ble det endelig tre poeng etter sterke prestasjoner mot Lillestrøm og Ranheim.

  Fjorårets nedrykkslag i Ranheim og Tromsø står begge med full pott etter tre kamper og topper tabellen.

  Oscar Aga scorer på straffe
  Foto: Fredrik Hagen / Fredrik Hagen

Sendeplan

Kl. Program Kanal