NRK Meny
Normal

Norge er i curling-finalen

Thomas Ulsrud ledet Norge til nok en OL-finale i curling.

Curling-skip Thomas Ulsrud kan juble for finaleplass i OL

Thomas Ulsrud kan juble for finaleplass i OL.

Foto: Lise Åserud / Scanpix

Semifinale-kampen mot Sveits var en jevnspilt affære, der Norge tok ledelsen, men sveitserne fulgte Norge helt til siste stein.

Norge vant til slutt 7-5 .

– Dette var nok vår beste kamp, og vi spilt knallbra, sier lagleder Ole Ingvaldsen til NRK.

OLs beste

Norges skip, Thomas Ulsrud , har hatt en fantastisk mesterskap og leder statistikken over mesterskapets beste spiller. Han hadde behov for alle sine ferdigheter i kampen om finaleplassen.

Norge gikk gjennom gruppespillet med sju seire og to tap, der de blant annet slo Sveits 7-4, spilte en god kamp, men Sveits viste ved flere anledninger at det ikke var tilfeldig at de hadde spilt seg frem til en semifinale.

Den sveitsiske skipen, Ralph Stöckli, har også hatt et godt mesterskap, men gjorde en bom i den tredje omgangen og Norge kunne stjele et poeng.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

– Vi vant nok kampen i den tredje omgangen, etter det var vi aldri truet, sier Håvard Vad Petterson

Stöckli rettet opp noe av inntrykket i den neste omgangen og tok alpelandets første poeng på den siste steinen.

Ledet hele kampen

Halvveis i kampen spilte Norge fantastisk og Ulsrud sikret Norge en 4-1 ledelse, men sveitserne kom tilbake og reduserte til 4-3 i omgangen etter.

Avgjørelsen falt i slutten av den niende omgangen da Ulsruds siste stein snek seg forbi de andre steinene og sikret Norge to poeng og gikk opp til 7-4.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Sveits måtte dermed kapre tre poeng i den siste omgang, noe de ikke maktet.

Reprise av finalen i 2002

Norge er dermed sikret sin tredje OL-medalje i curling. Eigil Ramsfjell ledet Norge til bronse i 1998, mens de fleste husker nok Pål Trulsens gull fire år senere.

I Torino kom ikke Norge videre fra det innledende spillet, og havnet på femteplass, sammen med dagens motstander Sveits.

Det blir nå en reprise av OL-finalen fra Salt Lake City i 2002, og Norge møter igjen Canada som slo Sverige 6-3 i den andre semifinalen.

Norge møter giganten og hjemmeidolene fra Canada i finalen lørdag. Canadierne har vunnet 24 VM-gull siden 1968 og er tittelforsvarer i OL. De slo Sverige 6-3 torsdag.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.


Hjemmeskip Kevin Martin (ikke med i 2006) er anerkjent som en toppmann i sitt fag. Men han har ikke glemt sin sistestein fra 2002. Den var akkurat litt for dårlig til å gi gullet. I stedet kunne Norge juble for en sensasjonell triumf under ledelse av Trulsen.

500.000 på facebook

– Canada er under et veldig press. De skal ha flyttet inn i et eget hus de siste dagene for å slippe unna styret. Vi for vår del liker å prate med folk. Det ikke så mye oppmerksomhet vi får ellers, sier Trulsen.

Nær 500.000 mennesker følger det norske laget via en Facebook-side opprettet av en amerikaner. Han falt for de uvanlige beinklærne som har blitt et av OLs største samtaleemner.

Finalen går natt til søndag klokken 00.00

Siste nytt

 • Xavi blir værende i Qatar

  Tidligere Barcelona-spiller Xavi Hernández har skrevet under en ny toårskontrakt med Al-Sadd. Dermed blir den spanske 38-åringen værende i den qatarske ligaen til han fyller 40 år. Xavi har spilt for Al-Sadd siden 2015.

  SOCCER-SPAIN/ Barcelona's Messi celebrates his goal against Sevilla with teammate captain Hernandez during their Spanish first division soccer match at Nou Camp stadium in Barcelona
  Foto: GUSTAU NACARINO / Reuters
 • Vidal tiltalt for vold

  Bayern München-stjernen Arturo Vidal er tiltalt for kroppskrenkelse etter en voldsepisode på en nattklubb i byen i fjor høst. Statsadvokaten i München opplyser at strafferammen for det Vidal er tiltalt for er fengsel i inntil 10 år.

  Vidal
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Lyon vann meisterligafinalen

  Med Ada Hegerberg på scoringslista vann Lyon meisterligafinalen med 4-1 mot tyske Wolfsburg. Med sitt eine mål blei Hegerberg tidenes toppscorar i turneringa med 15 mål. Wolfsburgs Caroline Graham Hansen måtte gå av i pausen grunna ei skade.

  Ada
  Foto: Efrem Lukatsky / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag