NRK Meny
Normal

Skal prøve å stoppe VMs mest effektive rekke

Men det er «feil» superrekke som har teke utrulege 22 målpoeng i Finlands to første kampar.

Sebastian Aho

TOPPSCORAR: Sebastian Aho leier ei finsk rekke som har dominert stort i VM hittil, og som Norge skal prøve å stoppe i kveld

Foto: DAVID W CERNY / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

– Det går fort i det finske laget. Dei er kanskje betre enn dei har vore på fleire år, seier landslagssjef Petter Thoresen framfor VM-kampen mot Finland i kveld.

Finland har opna VM med leikestove og 8–1 både mot Sør-Korea og Latvia. Men det er «feil» superrekke som har slått til.

Rekka med Sebastian Aho, Teuvo Teräväinen og Veli-Matti Saviainen har vore best hittil, med utrulege 22 målpoeng på to kampar.

Mot Sør-Korea blei det fem mål og fire målgivande. Mot Latvia blei det endå betre – seks mål og sju assist.

– Spørsmålet er om ei finsk rekke nokosinne har dominert eit VM så totalt, undrar Hufvudstadsbladet.

Effektiv Hurricanes-duo

Aho og Teräväinen spelar også saman i NHL-klubben Carolina Hurricanes, der dei sanka høvesvis 65 og 64 poeng denne sesongen.

Men det var ikkje denne rekka som var tiltenkt stjernerolla i årets VM, der Finland stille med åtte mann frå NHL. For det som skulle ha vore den eigentlege superrekka med Mikael Granlund, Mikko Rantanen og Kasperri Kapanen, har ikkje slått til. Dei har berre teke seks målpoeng.

– Vi kan mykje betre enn det vi har fått til så langt, seier lagkaptein Granlund, som ei åtvaring framfor kampen mot Norge i kveld.

– Vi må bli betre. Men vi har berre to kampar bak oss enno. Og vi har ikkje hatt behov for å ta fram vårt beste heller, fordi dei to andre rekkene har levert, seier Minnesota Wild-stjerna Granlund til Hufvudstadsbladet.

– Drøymer ikkje først og fremst om poeng

Henrik Haukeland

MÅLVAKT: Det blir Henrik Haukelands oppgåve å stoppe Finlands superrekker

Foto: Petr David Josek / AP

Petter Thoresen siktar seg ikkje inn på poeng mot det finske laget, sjølv om han såg framgang for sitt eige lag frå overtidstapet mot Latvia til straffesigeren over Tyskland.

– Vi skal ikkje først og fremst drøyme om poeng mot Finland. Vi skal drøyme om å spele så tett og aggressiv hockey at vi skal henge med i kampen, seier Thoresen.

– Vi må iallfall ikkje få fire utvisingar i første periode, slik vi hadde mot Tyskland. Overtalsspelet til finnane går veldig raskt.

I VM i fjor spela Norge jamt med Finland, som måtte ha overtid for å vinne. Men i OL i år blei det ein klar siger på 5–1 til finnane – utan spelarar frå NHL.

– Det går fort med dei uansett om dei spelar i heimleg liga eller i NHL. Kvalitet har dei. Vi må ligge kloss opptil dei heile tida ute på isen, slik at dei ikkje får i gang spelet sitt, seier Petter Thoresen.

Siste nytt

 • FIFA-ranking: Tyskland frå 1 til 15

  Verdsmeister Frankrike er ny topp på den første FIFA-rankingen etter fotball-VM. Belgia og Brasil er nr 2 og 3.

  Tyskland har toppa rankingen lenge, men fall heilt til 15.-plass etter sin elendige VM-innsats.

  Norge ligg uendra på 53.-plass.

 • Rumlemage intet hinder for Djokovic

  Novak Djokovic gikk videre til tredje runde i Cincinnati Masters tross rumlete mage etter 2-1-seier mot Adrian Mannarino.

  Djokovic tapte første sett 4-6, men måtte ha legehjelp under andre sett. Han valgte likevel å fortsette, og vant de neste settene 6-2, 6-1.

 • Atlético vant supercupen

  I den helspanske finalen i den europeiske supercupen var det Atlético Madrid som trakk det lengste strået mot byrival Real Madrid, og vant 4–2 etter ekstraomganger. Det stod 2–2 etter full tid, men mål fra Saúl Ñíguez og Koke ga Atlético seieren.

  Atletico Madrid
  Foto: Javier Soriano / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live med NM-veka
NM-veka: Rullestolsrugby, finale
NM-veka
NM-veka: Rullestolrugby
NM-veka: Sandvollyeball, finale for kvinner
NM-veka: Sandvolleyball, kvinner
Sport i dag med NM-veka
NM-veka: Sandvolleyball, finale for menn
NM-veka: Sandvolleyball, menn
NM-veka: Sandvolleyball og judo
NM-veka: Judo, lagfinaler