Hopp til innhold

Rørt til tårer etter curlingdrama: – Helt ubeskrivelig

GANGNEUNG (NRK): Norge har aldri tatt medalje i rullestolcurling i Paralympics. Mot vertsnasjonen ble det norske laget historiske etter en dramatisk avslutning.

tårer, curling

GLEDESSCENER: Det norske laget viste følelser etter at den historiske finaleplassen var sikret.

Norge kunne sikret medaljen og finalebilletten i siste omgang, men da skip Rune Lorentsen misset på sine to siste steiner, rappet sørkoreanerne to poeng og ekstraomgang.

Her slo imidlertid de regjerende verdensmesterne tilbake og vant 8–6.

Da kom også følelsene.

– Det her betyr enormt mye for oss. For en gjeng, for et lag og for et samhold. Det er stort, vi har jobbet så hardt for det. Vi har vist at vi kan komme sterkt tilbake og det viser vi gang på gang. Vi gir oss aldri, sier en tårevåt Ole Fredrik Syversen til NRK.

– Helt ubeskrivelig

Det var en svært rørt gjeng som møtte NRK etter kampen. Pressesonen ble fylt av seiershyl og tårer.

– Det å nå målet er bare helt utrolig. Vi hadde mål om semifinale og nå er vi jammen meg i finalen. Det er så stort. Jeg har lyst til å hyle av glede, utbrøt en lykkelig Sissel Løchen.

– Dette laget betyr alt for meg i min trenerkarriere. Det er så fantastisk. Vi er en veldig samlet gjeng, sier landslagstrener Peter Dahlman.

Medaljen smaker nok ekstra godt siden Norge fikk en blytung start på mesterskapet med tre strake tap.

Håpet om medalje begynte å svinne før det egentlig hadde begynt.

– Det betyr så mye at det er helt ubeskrivelig. Nå har vi trent i fire år, blitt satset på i fire år. Vi har fått så mye hjelp fra Norges Curlingforbund, Olympiatoppen og klubbene. Nå har vi endelig klart å betale tilbake noe av det folk har trodd på. Vi gir tilbake en medalje, sier Jostein Stordahl.

Norway's Rune Lorentsen

TIL FINALE: Det norske curlinglaget slo Sør-Korea etter en dramatisk semifinale.

Møter Kina i finalen

Før lekene i Sør-Korea hadde Norge målsetting om sju medaljer totalt. Fra tribunen kunne blant andre idrettspresident Tom Tvedt og toppidrettssjef Tore Øvrebø se målet bli nådd.

Nå venter storsatsende Kina i lørdagens finale. Trener Dahlman mener imidlertid at det ikke er noen lag «vi ikke kan slå».

Det norske laget, med skip Rune Lorentsen, Jostein Stordahl, Ole Fredrik Syversen, Sissel Løchen og Rikke Iversen, tok tidlig grep om kampen i Gangneung.

Forspranget ble imidlertid spist opp, og det var dødt løp halvveis ut i kampen. Så kom den dramatiske innspurten.

– Folk rundt har lurt og tvilt, men vi visste at vi hadde mange kamper å gjøre det på, sier Løchen til NRK.

– Jeg er så stolt av gjengen. Jeg vet hva vi har lagt ned av trening og ikke minst være borte fra familie. Da kommer følelsene, sier lagkamerat Syversen.

Norge, curling

SEIERSKLEMMEN: Det norske laget omfavnet hverandre etter kampen.

Foto: CARL RECINE / Reuters

Siste nytt

 • Chelsea-stjerner kranglet heftig om straffespark: – Voks opp!

  Cole Palmer scoret fire mål da Chelsea knuste Everton på hjemmebane. Likevel var det scenene i forkant av straffesparket til 5–0 som ble snakkisen etter kampen.

  Noni Madueke grep bestemt tak om ballen etter at dommeren pekte på straffemerket. Deretter prøvde lagkompis Nicolas Jackson å melde seg på i kampen om å få ta straffesparket.

  Palmer har vært Chelseas faste straffetaker denne sesongen, og i lang tid ble stjernene stående ved 11-metersmerket å krangle om hvem som skulle ta den.

  – Jeg har aldri sett noe lignende. Voks opp! sa tidligere Arsenal-spiller Alan Smith hos Sky Sports.

  – Det er bare dumt å se på. Ordentlig dumt. Når du leder 5-0, har spilt sesongens kanskje beste kamp og har en spiller som har scoret hattrick. Da klapper du bare igjen brødsaksa og lar han ta straffesparket. Dette er pinlig, sa Viaplays ekspert Lars Tjærnås.

  Til slutt grep Conor Gallagher inn og ga ballen til Palmer, som en siste gang dyttet Madueke bort.

  Oppstyret til tross, Palmer satte sikkert inn sitt fjerde mål for kvelden og 20. sesongen. Dermed tangerer han Erling Braut Haaland på toppen av toppscorerlisten i Premier League.

  Jackson og Alfie Gilchrist scoret Chelseas to andre mål i 6-0-seieren over Everton, som bare et to poeng over nedrykksplass. Chelsea er tre poeng bak en plass som gir spill i Serieligaen kommende sesong.

  Premier League - Chelsea v Everton
  Foto: Andrew Couldridge / Reuters
 • Vraket Vålerenga-spiller ledet an da Storhamar vant overlegent

  Tidligere Vålerenga-spiller Villiam Strøm slo an tonen mot gamle lagkamerater da Storhamar vant den første sluttspillfinalen i ishockey solide 5–1 mandag.

  Strøm fikk ikke fortsette i Vålerenga etter forrige sesong, men ble hentet til Storhamar. Mandag sa han takk for sist ved å sende mjøsklubben opp i 1–0 i den første finalekampen på egen is.

  Scoringen kom etter ti minutters spill i første periode.

  – Det var deilig. Jeg har bare spilt finale en gang før. Da scoret jeg også, så jeg vet at jeg pleier å gjøre det. Jeg tenkte det var på tide med et mål mot Vålerenga, smilte Strøm til TV 2 om målet.

  Kun minuttet etter 1-0-scoringen kom kalddusj nummer to for gjestene fra Oslo. Og Storhamar ga seg ikke før det sto 5–1 på måltavlen.

  Det neste finaleoppgjøret spilles i Oslo onsdag.

  (NTB)

  NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Stygg smell for Start-keeper – sendt til sykehus

  Start kunne mandag juble for sitt første poeng denne sesongen etter 1–1 mot Mjøndalen. Det var imidlertid noe helt annet som stjal fokuset.

  Etter 20 drøye minutter smalt det da Start-keeper Jasper Silva Torkildsen skulle avverge et angrep, men ble meid ned av Mjøndalens Mathias Bringaker.

  Keeperen reiste seg først opp og sjanglet bortover, før han måtte sette deg ned igjen med ansiktet dekket av blod. Thorkildsen ville fortsette, men ble til slutt byttet ut med Mats Viken.

  – Han er helt fortumlet, helt sprellemann, fastslo TV 2-kommentator Petter Bø Tosterud.

  Underveis i annen omgang kom Start med en skadeoppdatering på keeperen:

  – Han er ved bevissthet og får medisinsk behandling. Nå er han på vei til sykehuset for videre undersøkelser, skrev klubben på X.

  (NTB)

  1. divisjon fotball 2024: Start - Aalesund
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal