Rørt til tårer etter curlingdrama: – Helt ubeskrivelig

GANGNEUNG (NRK): Norge har aldri tatt medalje i rullestolcurling i Paralympics. Mot vertsnasjonen ble det norske laget historiske etter en dramatisk avslutning.

tårer, curling

GLEDESSCENER: Det norske laget viste følelser etter at den historiske finaleplassen var sikret.

Norge kunne sikret medaljen og finalebilletten i siste omgang, men da skip Rune Lorentsen misset på sine to siste steiner, rappet sørkoreanerne to poeng og ekstraomgang.

Her slo imidlertid de regjerende verdensmesterne tilbake og vant 8–6.

Da kom også følelsene.

– Det her betyr enormt mye for oss. For en gjeng, for et lag og for et samhold. Det er stort, vi har jobbet så hardt for det. Vi har vist at vi kan komme sterkt tilbake og det viser vi gang på gang. Vi gir oss aldri, sier en tårevåt Ole Fredrik Syversen til NRK.

– Helt ubeskrivelig

Det var en svært rørt gjeng som møtte NRK etter kampen. Pressesonen ble fylt av seiershyl og tårer.

– Det å nå målet er bare helt utrolig. Vi hadde mål om semifinale og nå er vi jammen meg i finalen. Det er så stort. Jeg har lyst til å hyle av glede, utbrøt en lykkelig Sissel Løchen.

– Dette laget betyr alt for meg i min trenerkarriere. Det er så fantastisk. Vi er en veldig samlet gjeng, sier landslagstrener Peter Dahlman.

Medaljen smaker nok ekstra godt siden Norge fikk en blytung start på mesterskapet med tre strake tap.

Håpet om medalje begynte å svinne før det egentlig hadde begynt.

– Det betyr så mye at det er helt ubeskrivelig. Nå har vi trent i fire år, blitt satset på i fire år. Vi har fått så mye hjelp fra Norges Curlingforbund, Olympiatoppen og klubbene. Nå har vi endelig klart å betale tilbake noe av det folk har trodd på. Vi gir tilbake en medalje, sier Jostein Stordahl.

Norway's Rune Lorentsen

TIL FINALE: Det norske curlinglaget slo Sør-Korea etter en dramatisk semifinale.

Møter Kina i finalen

Før lekene i Sør-Korea hadde Norge målsetting om sju medaljer totalt. Fra tribunen kunne blant andre idrettspresident Tom Tvedt og toppidrettssjef Tore Øvrebø se målet bli nådd.

Nå venter storsatsende Kina i lørdagens finale. Trener Dahlman mener imidlertid at det ikke er noen lag «vi ikke kan slå».

Det norske laget, med skip Rune Lorentsen, Jostein Stordahl, Ole Fredrik Syversen, Sissel Løchen og Rikke Iversen, tok tidlig grep om kampen i Gangneung.

Forspranget ble imidlertid spist opp, og det var dødt løp halvveis ut i kampen. Så kom den dramatiske innspurten.

– Folk rundt har lurt og tvilt, men vi visste at vi hadde mange kamper å gjøre det på, sier Løchen til NRK.

– Jeg er så stolt av gjengen. Jeg vet hva vi har lagt ned av trening og ikke minst være borte fra familie. Da kommer følelsene, sier lagkamerat Syversen.

Norge, curling

SEIERSKLEMMEN: Det norske laget omfavnet hverandre etter kampen.

Foto: CARL RECINE / Reuters

Siste nytt

 • Tromsø fikk luke i 1.-divisjon

  Sakarias Opsahl ble matchvinner da Tromsø slo Åsane 1–0 borte i 1.-divisjon mandag. TIL hadde tre stolpetreff i kampen, men målet kom først etter 88 minutter.

  Ranheim tapte 1–2 mot Sandnes Ulf, og TIL har nå seks poengs luke til serietoer Ranheim.

  1.divisjonen i fotball 2020: Tromsø - Stjørdals-Blink 4-2.
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • Carlsen vant første finaledag

  Magnus Carlsen trengte omspill for å vinne første dag av finalen i Legends of Chess. I omspillet slo Carlsen russiske Jan Nepomnjasjtsjij i to strake partier, og han vant første dag 4–2.

  Carlsen hadde muligheten til å gå for seier med de hvite brikkene i parti fire, men valgte å spille en rask remis og sikte seg inn mot seier i omspillet. Det viste seg å være en klok avgjørelse.

  Dermed leder Carlsen 1-0 i finaleserien der de spiller best av tre kamper. Turneringen fortsetter med fire hurtigsjakkpartier tirsdag.

  Magnus Carlsen
  Foto: Christian Kråkenes / NRK
 • Kwarasey ferdig i Vålerenga

  Keeper Adam Larsen Kwarasey forlater Vålerenga med umiddelbar virkning. Vålerenga har valgt å satse på unge Kristoffer Klaesson og Kjetil Haug som første- og andrekeeper, og Kwarasey står med null minutter eliteseriefotball hittil i år.

  Vålerenga fotball
  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal