NRK Meny
Normal

Norge åpner trolig mot Canada

Forslaget til kampprogram for neste års OL-turnering i ishockey er klart.

Norge klar for OL-ishockey
Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Det går ut på at Norge åpner i løvens egen hule, mot hjemmelaget Canada.

Kampen spilles på hovedarenaen Canada Hockey Place i Vancouver tirsdag 16. februar kl 16.30 lokal tid. Det betyr kl 01.30 natt til onsdag her hjemme.

Turneringens åpningskamp blir ifølge forslaget oppgjøret mellom USA og Sveits på samme arena rett før Norges første kamp.

Tøff gruppe

Norge skal være med i OL-turneringen i ishockey for første gang siden hjemme-OL på Lillehammer i 1994, og har kommet i en tøff gruppe.

Neste kamp blir mot USA 18. februar kl 21, norsk tid. Den siste - og trolig avgjørende - gruppespillkampen går mot Sveits 20. februar, også kl 21.

Det er viktig å være klar over at dette er et foreløpig program. Arrangøren tar forbehold om at det kan bli endringer.

Får også omspillkamp

12 lag er med i OL-turneringen. Disse er delte inn i tre grupper. Norge spiller i gruppe A. I B spiller Russland, Latvia, Tsjekkia og Slovakia, i C finner vi Finland, Hviterussland, Sverige og Tyskland.

Gruppevinnerne og den beste toeren går direkte til kvartfinalene. Alle de åtte andre lagene skal møtes i omspill om de fire siste kvartfinaleplassene. Det betyr at Norge får minst én kamp i tillegg til de tre i gruppespillet. Disse omspillkampene spilles tirsdag 23. februar.

Kvartfinalene går allerede dagen etter, onsdag 24. februar.

Alt om OL-turneringen i ishockey

De åtte lagene blir rangert etter gruppeplassering, poeng, målforskjell og den internasjonale landslagsrankingen.

Hvert mål teller

Ut fra denne rankingen skal det beste laget møte det dårligste, det nest beste det nest dårligste, osv., i omspillet.

Det betyr at hvert eneste mål kan bli viktig å ta med seg for Norge, også om det blir forventede stortap mot USA og Canada. For neste års OL-turnering blir stor på ishockeyens hjemlige kontinent.

Siste nytt

 • Sjokktap for Liverpool

  Bunnlaget Swansea sørget for en aldri så liten sensasjon i Premier League da laget slo Liverpool 1-0 mandag. Alfie Mawson scoret målet for Swansea etter 40 minutters spill.

  Premier League - Swansea City vs Liverpool
  Foto: Matthew Childs / Reuters
 • Frankrike overlegne mot Serbia

  Frankrike var i perioder helt overlegne mot Serbia og vant til slutt 39-30 i EM-kampen i håndball mandag. Seieren gjør at franskmennene er så godt som sikret semifinaleplass før kampen mot Kroatia onsdag.

  Frankrike håndball-EM
  Foto: Darko Bandic / AP
 • FIFA vil bruke videodømming

  Det blir innført videodømming (VAR) under sommerens fotball-VM, bekrefter Det internasjonale fotballforbundet. Allerede under VM i 2014 ble det brukt mållinjeteknologi. Nå tar FIFA et steg videre. Den endelige beslutningen om å åpne for VAR tas 2. mars.

  Gianni Infantino
  Foto: Alexander Nemenov / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal