Hopp til innhold

Nordtveit om Ødegaard: – Han er blitt mer aggressiv

STORO (NRK): Håvard Nordtveit har jevnlig fått bryne seg på Martin Ødegaard de siste årene. Og han er ikke i tvil: Ødegaard er blitt mye tøffere.

Ødegaard

BITER FRA SEG: Martin Ødegaard har fått en pangstart på oppholdet i Real Sociedad.

Foto: JOSE JORDAN / JOSE JORDAN

Martin Ødegaard (20) har alltid hatt teknikken, men har slitt med fysikken i toppfotball. Nå ser det ut til å ha endret seg.

Midtstopper Håvard Nordtveit har vært en del av landslaget hele veien og har merket en markant utvikling hos det unge talentet.

– Han spiller i en fysisk liga nå, så han må ha litt muskulatur på kroppen for å hevde seg og det har han jo vist, sier Nordtveit til NRK.

– Det har vi også merket her på landslagssamlingen, at han er blitt er mer aggressiv og går litt mer i dueller enn det han gjorde det første året da han kom.

– Jeg var en liten gutt

I helgen la Ødegaard ute dette bildet på Instagram:

Det viser en atskillelig mer voksen og muskuløs utgave av Ødegaard enn da han forlot Norge og Strømsgodset til fordel for Real Madrid som 16-åring.

Martin Ødegaard

Martin Ødegaard anno 2014.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Jeg følger klubben i treningen, og så har jeg en egen person som følger meg opp og sender meg program. En person jeg har en god relasjon til, sier Ødegaard til NRK om treningshverdagen.

– Jeg har utviklet meg mye fysisk siden tiden i Strømsgodset og tidlig Madrid. Da var jeg en liten gutt. Det er vel litt overdrevet at jeg har tatt så store steg, men jeg føler meg bra trent, sier Ødegaard.

20-åringen eies fortsatt av Real Madrid, men lånes nå ut til Real Sociedad. Etter to sesonger i nederlandsk fotball returnerte 20-åringen til spansk toppfotball i august. Et definitivt steg opp med tanke på nivået.

– På det nivået må man ha alt på plass, ikke bare teknikken. Det man har vært litt skeptiske til med Ødegaard, er at det har gått for sakte og han har vært litt for veik. Det har han helt klart jobbet med, og nå er han sterkere i nærduellene og klarer å stå imot, mener NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp.

Imponert

Landslagssjef Lars Lagerbäck tok over Norge i 2017 og slapp etter hvert til Ødegaard, men svensken synes det er vanskelig å sammenligne Ødegaards fysiske forfatning nå med da.

– Fysikk er en viktig del av fotballen. Han har ikke den største kroppsbygningen, men du må være sterk som fotballspiller. Og jeg synes han ser sterk ut til å være så ung. Men jeg bruker ikke å beundre hans kropp kjempemye, så jeg har ikke så stort sammenligningsgrunnlag, sier Lagerbäck og høster latter fra pressekorpset.

På VGs spørsmål om hva som imponerer landslagssjefen mest med Ødegaard som type, trekker Lagerbäck frem alle forventningene og presset Ødegaard måtte håndtere i en ung alder.

Likevel har Ødegaard vist stor utvikling.

– Den mentale siden er veldig imponerende. Han er en veldig jordnær gutt og positiv person i gruppen. Det er det som imponerer meg mest. Dessuten er han en god fotballspiller, sier Lagerbäck.

Siste nytt

 • Diogo Dalot forlenger med Manchester United

  Den portugisiske høyrebacken Diogo Dalot har skrevet under på en ny kontrakt med Manchester United. Det bekrefter klubben onsdag ettermiddag.

  24-åringen har skrevet under på en avtale som strekker seg til sommeren 2028, med opsjon på ytterligere ett år.

  – Dette er mitt hjem, sier Dalot selv.

  Han ble hentet til Manchester United i 2018 og har siden spilt 107 kamper for klubben.

  FA Cup - Semi Final - Brighton & Hove Albion v Manchester United
  Foto: ANDREW COULDRIDGE / Reuters
 • Her ankommer RBK-styrelederen krisemøtet

  Styreleder i Rosenborg, Cecilie Gotaas Johnsen, holdt kortene tett til brystet da hun ankom Brakka for et styremøte der Kjetil Rekdals fremtid som Rosenborg-trener er tema.

  Johnsen tok seg tid til å prate med media før hun gikk inn dørene, men de mange fremmøtte journalistene fikk ikke mye info fra styrelederen.

  – Er Kjetil Rekdal og Geir Frigård Rosenborg-trenere i morgen?

  – Vi skal inn å snakke nå, så får vi ta det derfra, svarer Johnsen til et samlet pressekorps, og understreker:

  – Tålmodighet er fortsatt nøkkelen.

  Kort tid etter ankom Kjetil Rekdal. Den hardt pressede Rosenborg-treneren hadde ikke noe stort behov for å prate med det fremmøtte pressekorpset, men vitset og sa:

  – Nå er jeg nummer én på kjendistoppen i Norge.

  Cecilie Gotaas Johnsen
  Foto: Tariq Alisubh / NRK
 • Dette er troppen til U21-EM - vraker to stjerneskudd

  Onsdag presenterte U21-landslagstrener Leif Gunnar Smerud troppen som skal representere Norge i EM i Romania og Georgia.

  Den største overraskelsen er kanskje Benfica-spiller Andreas Schjelderup som er utelatt. I tillegg er også Kristian Arnstad, som har fått mye tillit i belgiske Anderlecht, vraket.

  Dette er troppen:

  Keepere: Mads Hedenstad Christiansen - Lillestrøm, Kristoffer Klaesson - Leeds, Rasmus Sandberg - Stjørdals-Blink

  Forsvar: Sebastian Sebulonsen - Brøndby, Henrik Heggheim - Vålerenga, Jesper Daland - Cercle Brugge, David Møller Wolfe - Brann, Leo Fuhr Hjelde - Rotherham, Colin Rösler - Mjällby. Warren Kamanzi - Toulouse

  Midtbane: Sivert Heggheim Mannsverk - Molde, Johan Hove - Groningen, Christos Zafeiris - Slavia Praha, Markus Solbakken - Viking, Hugo Vetlesen - Bodø/Glimt, Tobias Christensen - Fehérvár, Oscar Bobb - Manchester City, Håkon Evjen - Brøndby, Osame Sahraoui - Heerenveen, Emil Konradsen Ceide - Sassuolo

  Angrep: Antonio Nusa - Club Brugge, Erik Botheim - Salernitana, Jørgen Strand Larsen - Celta Vigo

  Reserver: Joshua Kitolano - Sparta Rotterdam, Seedy Jatta - Vålerenga

  Fotball U21-landslaget, menn: Norge - Kroatia
  Foto: Annika Byrde / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste