Nordmennene på skuddhold

De norske gutta er på alle måter med etter 1. omgang av storslalåmåpningen i Sölden. Henrik Kristoffersen ligger på en sterk 3. plass, bare ti hundredeler bak ledende Gino Caviezel, mens Lucas Braathen (24/100 bak) er nummer fem og Leif Kristian Nestvold-Haugen (42/100 bak).

Kristoffersen tror det er fullt mulig å forbedre plasseringen i 2. omgang.

– Mer er mulig. 3. plass og en tidel bak er mer enn godkjent. Jeg må bare tørre i henget i 2. omgang. Det er det dette handler om, sier han til TV 2.

Aleksander Aamodt Kilde startet bra i 1. omgangen, men var uheldig og mistet skien.

– Det var ordentlig surt. Jeg var klar for å kjøre fort i dag. Jeg gamblet ikke, men jeg ga gass. Det må man hvis man skal henge med i den sporten her, sier den regjerende verdenscupvinneren sammenlagt til TV 2.

Fabian Wilkens er nummer 26 etter 1. omgang og får dermed også kjøre den andre. Patrick Haugen Veisten, Atle Lie McGrath og Timon haugan klarte ikke å kvalifisere seg for den andre omgangen.

Austria Alpine Skiing World Cup
Foto: Giovanni Auletta / AP

Siste nytt

 • O'Connor slo tilbake

  Ben O'Connor vann den 17. etappen av Giro d'Italia i dag og slo dermed tilbake etter gårsdagens andreplass.

  Sigeren er hans første i ein Grand Tour. I går tok han igjen Jan Tratnik like før mål, men vart likevel slått med sju sekund av slovenaren.

  NTT-ryttaren var 31 sekund føre austerrikaren Hermann Pernsteiner i mål. Thomas De Gendt spurtslo Ilnur Zakarin om tredjeplassen.

  Giro d'Italia
  Foto: Luca Bettini / AFP
 • Lampaert vant Brügge - De Panne

  Hjemmehåpet Yves Lampaert kom alene til mål og vant sykkelrittet Brugge-De Panne.

  Da onsdagens endagersritt beveget seg inn i avslutningen satt 13 ryttere i frontgruppen med vinnerkandidater. Én av dem var Sven Erik Bystrøm.

  Med rundt ti kilometer til mål måtte imidlertid rogalendingen se åtte av bruddkameratene forsvinne foran seg. Noen kilometer deretter angrep så Lampaert og fikk en luke han ikke ga fra seg igjen.

  Lampaert
  Foto: Luc Claessen / AFP
 • U19-EM er avlyst

  UEFA avgjorde i går at U19-EM i fotball 2020 er endeleg avlyst, etter fleire utsetjingar.

  EM skulle gått i Belfast, opprinneleg i juli, så i november, så i mars neste år.

  Ei av årsakene er at den siste runden i kvalifiseringa heller ikkje er avvikla. Der skulle Norge ha møtt Italia, Island og Slovenia.

  I EM i Finland i 2018 blei Norge nummer fem.

  Norge - Finland, U19-EM i Finland i 2018
  Foto: Juha Harju / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal