Nordlie: – Det er vemodig

Søndag kveld ble det kjent at Tom Nordlie ikke fortsetter som trener for Sandnes Ulf. Han blir erstattet av den tidligere eliteseriespilleren Bengt Sæternes.

Tom Nordlie

Tom Nordlie ledet Sandnes Ulf ut 2014-sesongen, men blir nå erstattet av Bengt Sæternes, ifølge Egersunds IK.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Hverken Tom Nordlie eller Sandnes Ulf ønsket å avslutte samarbeidet, men Nordlie ville ha bedre rammevilkår enn det klubben fant muligheten til å gi.

– Hvis det skulle være forsvarlig for meg å ta på meg rollen som hovedtrener for neste år, var det viktig at klubben ønsket å satse på en enda bredere sportslig front. Da dette ikke er økonomisk forsvarlig, er det fornuftig av klubben å sette tæring etter næring, og ikke satse over evne, sier Nordlie til NRK.no

– Derfor er vi enige om å skille våre veier i denne omgangen, legger Nordlie til.

Tom Nordlie legger ikke skjul på at han synes det blir vemodig å forlate klubben. Han skryter av samarbeidet med både spillergruppe og støtteapparat.

– Det er en veldig fin klubb, og det har vært et veldig trivelig sted å være. Det er en mye mer spennende klubb enn jeg trodde før jeg tok over som trener, forteller han.

Saken fortsetter under bildet

Sæternes

Tidligere Vålerenga-spiller Bengt Sæternes har vært trener for Egersunds IK de to siste sesongene.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Sandens Ulf bekrefter samtaler

– Bengt Sæternes, EIKs hovedtrener de siste to sesongene, har valgt å forlate klubben for å bli ny hovedtrener i Sandnes Ulf.

Det skrev Egersunds IK i en pressemelding søndag kveld.

– For EIKs vedkommende er dette sterkt beklagelig, skriver andredivisjonsklubben.


Sandnes Ulf har så langt ikke bekreftet trenerovergangen, men forteller til NRK at de har vært i samtaler med den tidligere eliteseriespilleren.

– Vi har vært i samtaler med Bengt, men har ingen flere kommentarer, sier presseansvarlig Morten Wiik Larsen i Sandnes Ulf til NRK.no.

Mandag formiddag bekreftet klubben i en pressemelding at Tom Nordlie hadde takket nei til jobben.

– Partene fant for en tid tilbake ut at forutsetningene og forventningene for videre samarbeid var utfordrende. Dette sett i lys av usikkerheten rundt de økonomiske rammene for neste år, sier Tom Rune Espedal i pressemeldingen.

Til NRK sier Nordlie at han og Sandnes Ulf var i samtaler med Bengt Sæternes allerede i sommer angående et mulig samarbeid.

– Vi ønsket han i et trenerteam sammen med meg. Så de vil jo fullføre den spillestilen som jeg har innført. Jeg tror det blir fint for klubben hvis de kommer i mål med Bengt, og får en litt mer lokal forankring både på trener- og spillersiden, sier Tom Nordlie.

EIK: «Sæternes signerte ny avtale i forrige uke»

EIK skriver dette i sin pressemelding:

Bengt Sæternes forlater EIK.

EIKs hovedtrener de siste 2 sesongene har valgt å forlate klubben for å bli ny hovedtrener i Sandnes Ulf.

Dette på tross av at EIK og Sæternes så sent som i forrige uke signerte en avtale som skulle gjort ham til hovedtrener for EIKs A-lag også i 2015 sesongen.

Denne kontrakten blir nå terminert med øyeblikkelig virkning.

For EIKs vedkommende er dette sterkt beklagelig.

Klubben vil nå umiddelbart starte jakten på ny hovedtrener til neste sesong, og vi er sikre på at EIK som klubb vil komme styrket ut av dette.

Det vil ikke bli gitt ytterligere kommentarer fra klubbens side ut over denne pressemeldingen.

Sæternes har en fortid som spiller i klubber som Viking, Vålerenga, Brann og Club Brugge.

Siste nytt

 • Zlatan sette klubbrekord

  Med hattrick mot Sporting Kansas er Zlatan Ibrahimovic oppe i 26 mål på 25 kampar for LA Galaxy denne sesongen. Galaxy vann kampen 7-2.

  Med sigeren klatra Galaxy til femteplass på tabellen, og sluttspelet er no innan rekkevidde.

  Zlatan Ibrahimovic
  Foto: Kelvin Kuo / Reuters
 • Hovland tangerte PGA-rekord

  Med sin 64-runde på avslutninga av sesongopninga i PGA-touren søndag, tangerte Viktor Hovland ein PGA-rekord.

  Ifølgje ei twittermelding frå golfkommentator Ron Mintz var dette Hovlands 17. runde på rad under 70 slag, tangering av Bob Estes PGA-rekord frå 2001.

  Hovland enda på 10.-plass i turneringa, og fekk 190.000 dollar for det. Turneringa blei suverent vunnen av Joaquin Niemann – Chiles første siger i PGA-turneringa nokosinne.

  Kommande helg skal Hovland debutere på europatouren i det europeiske PGA-meisterskapet i engelske Wentworth.

  Laster Twitter-innhold
 • Brann uten poeng mot Kristiansund

  Brann måtte dra hjem til Bergen uten poeng etter at Kristiansund slo bergenserne 1-0 i Eliteserien søndag. Det var Amahl Pellegrino som scoret kampens eneste mål. Dermed har begge lag 32 poeng etter 21 kamper. Brann er på 5.-plass på tabellen, mens Kristiansund følger på plassen bak.

  Resultater andre kamper: Bodø/Glimt – Stabæk 3-3, Haugesund – Mjøndalen 0-0, Molde – Tromsø 3-0, Strømsgodset – Ranheim 1-0, Viking – Odd 2-0.

  Eliteserien fotball 2019, Kristiansund - Brann.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal