Hopp til innhold

Ikke brudd for Nordhaug

Lars Petter Nordhaug er kraftig forslått og har problemer med å gå etter velten i Amstel Gold Race, men det er heldigvis ikke snakk om brudd for nordmannen.

Amstel

Lars Petter Nordhaug lå an til å avslutte Amstel Gold Race på en svært hederlig måte, men falt i den siste bakken.

Foto: MICHAEL KOOREN / Reuters

Lars Petter Nordhaug

Lars Petter NOrdhaug ble snytt for sluttspurten i klassikeren Amstel Gold Race.

Foto: JAIME REINA / Afp

Kurt Asle Arvesen

Kurt Asle Arvesen i Team Sky forteller at Nordhaug fikk en kraftig smell i hofta, men at det ikke trenger være alvorlig.

Foto: NRK
Edvald Boasson Hagen

Edvald Boasson Hagen gjorde en god jobb for Nordhaug underveis i rittet.

Foto: Lauten, Daniel Sannum / Scanpix
– Han har ikke pådratt seg noe brudd, men er kraftig forslått. Hva slags behandling han vil få, avhenger av hvordan situasjon utvikler seg i morgen, men han har problemer med å gå nå, sier Markus Ljungqvist i Team Sky til NRK.

Falt fra topplassering

Under en kilometer før målgang i Amstel Gold Race lå Nordhaug helt framme i feltet, men etter et uhell gikk han i bakken og mistet muligheten til en topplassering.

– Jeg så det som skjedde bare glimtvis på fjernsynet vi har i bilen, men jeg så jo at Nordhaug veltet fra en topplassering, sier Kurt Asle Arvesen i Team Sky til NRK.

Nordhaug, som så svært pigg ut under søndagens Amstel Gold Race, fikk god hjelp av Edvald Boasson Hagen og resten av laget underveis. Han var godt med opp den siste bakken av vårklassikeren.

TV-bildene ga ikke noe godt svar på hva som skjedde, men nordmannen gikk i bakken sammen med Damiano Cunego. Etter fallet ble Nordhaug stående å krangle med konkurrenten.

– Jeg snakket med Lars Petter for litt siden, og han følte selv han hadde holdt en rett linje og ble klippet av, men jeg så det ikke godt nok selv til å kunne kommentere hva som skjedde, sier Arvesen til NRK.

Etter målgang forsvant Nordhaug inn i en ambulanse for behandling og ble senere sendt til røntgen, men det er altså ikke snakk om brudd.

Arvesen er godt fornøyd med taktene Nordhaug viste før uhellet.

– Han beviser nok en gang at han er god til å klatre og at han er i kjempeform. Jeg krysser bare fingrene for at han blir klar til onsdag, sier han.

Italiensk seier

Italienske Enrico Gasparotto vant klassikerrittet.

Belgiske Jelle Vanendert ble nummer to, mens slovakiske Peter Sagan tok tredjeplassen.

Oscar Freire stakk noen få kilometer før mål og så lenge ut til å holde helt inn. Han ble innhentet like før målstreken.

Edvald Boasson Hagen klinte til 14 kilometer fra mål for å kjøre fra hovedfeltet. Moroa varte bare noen få minutter. Initiativet kostet for mye for nordmannen. Han ble sliten og hang ikke med inn.

Siste nytt

  • Ny teknikktrener for alpinkvinnene: – Glade for at vi er attraktive for de beste trenerne i verden

    Østerrikske Johannes Zöchling (44) har blitt ansatt som ny hovedtrener for de norske alpinkvinnenes teknikklag.

    Det skriver Norges Skiforbund i en pressemelding.

    – Vi er glade for at Johannes velger å bli med oss og ser fram til å få han på laget. «Hannes» har en sterk og variert bakgrunn, med gode resultater, forteller alpinsjef Claus Johan Ryste.

    Zöchling kommer fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han har jobbet i ulike roller de siste 15 årene. Blant annet har han hatt ansvaret for kvinnenes teknikklag i seks år, mens han de siste tre sesongene har hatt ansvar for rekrutteringslandslaget på herresiden.

    Østerrikeren tar over for Janne Haralla, som har fått en rolle i den amerikanske superstjernen, Mikaela Shiffrins, lag. (NTB)

    Thea Louise Stjernesund i Kranjska Gora
    Foto: BORUT ZIVULOVIC / Reuters
  • Chelsea bekrefter: Enzo mister resten av sesongen

    Chelseas Enzo Fernandez mister resten av sesongen, det melder klubben på sine nettsider.

    Argentineren har vært under kniven på grunn av et lyskeproblem, og Chelsea bekreftet at operasjonen var vellykket. Samtidig betyr det at han er ute resten av sesongen.

    23-åringen har spilt 62 kamper for klubben etter at de hentet ham i januar i fjor.

    Carabao Cup - Final - Chelsea v Liverpool
    Foto: HANNAH MCKAY / Reuters
  • Wada skal etterforskes etter kritikk i dopingsak

    Verdens Antidopingbyrå (Wada) har bedt om en uavhengig gjennomgang av byråets håndtering av saken om en mulig dopingsak med noen av verdens beste svømmere.

    Ifølge Wada skal sveitseren Eric Cottier få adgang til sakens innhold og gi sin vurdering av byråets behandling av saken. Wada opplyser at arbeidet ventes å være ferdig om to måneder.

    – Wadas integritet og omdømme er under angrep. I de siste dagene er Wada blitt anklaget for partiskhet overfor Kina, opplyser antidopingbyrået.

    Lørdag kom nyheten om at kinesiske svømmere hadde spor av hjertemedisinen trimetazidin i prøver avgitt noen måneder før sommerlekene i 2021. 13 av dem deltok i OL i Tokyo.

    Kinesiske antidopingmyndigheter har avvist anklagene og hevder at utøverne skal ha fått i seg stoffet i mat under et stevne.

    Senere stilte Wada seg bak den forklaringen. Det har fått blant andre Det amerikanske antidopingbyrået (Usada) til å reagere sterkt. Den amerikanske antidopingsjefen Travis Tygart gikk mandag hardt ut mot Wada og mente at de dekket over for kineserne. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal