NRK Meny
Normal

Nilsen: – På tide å sende stafettpinnen videre

Ronny Nilsen gir seg som sportssjef Norges Friidrettsforbund etter denne sesongen.

Sportssjef i Norges fri-idrettsforbund Ronny Nilsen

SLUTTER: Ronny Nilsen velger å gi seg i jobben som sportssjef i Norges Friidrettsforbund etter sju år i stillingen.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Nå har jeg snart sittet som sportssjef i sju år. Nå føler jeg det er på tide å la andre få overta stafettpinnen, sier Ronny Nilsen til NRK.

Nilsen overtok stillingen som sportssjef etter Ketil Tømmernes høsten 2008. I 2012 ble avtalen fornyet med to år. Høsten 2014 ble avtalen forlenget med ytterligere ett år.

– Det har vært år preget av full fart. Men for både meg selv og for friidretten tror jeg det kan være greit å få et nytt ansikt inn i friidretten og i denne stillingen, sier Nilsen.

– Ronny har gjort en flott innsats og bidratt til at landslaget og norske utøvere har oppnådd mange gode sportslige resultater i perioden, sier generalsekretær i Norges Friidrettsforbund Kjetil Hildeskor i en pressemelding.

Ser frem til mer tid med familien

Den tidligere spydkasteren innrømmer at jobben til tider har vært krevende.

– Det er en stilling der du må være tilgjengelig nesten til enhver tid. Det er ingen typisk 8–4 jobb. Jeg har for eksempel vært borte fra familien omtrent halvparten av alle helger i året. Og så har jeg nesten ikke hatt sommerferie i løpet av disse årene. Så jeg ser fram til å tilbringe mer tid sammen med familien i tiden som kommer, sier 43-åringen.

Nilsen har i løpet av sine år som sportssjef fått oppleve over 30 medaljer i internasjonale mesterskap på junior- og seniornivå.

– Jeg kan se tilbake på mange flotte opplevelser. Jeg har hatt en fantastisk fin tid sammen med flotte medarbeidere og samarbeidspartnerne i friidretten som jeg kommer til å savne, sier han.

Ikke fått ny jobb

Bergenseren har omtrent fem måneder igjen av kontrakten med forbundet.

– Det er mange spennende mesterskap nå i sommer som skal planlegges og ikke minst gjennomføre. Det er nok å ta seg til i tiden fremover, sier Nilsen som ikke har konkrete planer for fremtiden.

– Jeg har interessenter der ute, men det er ikke noe som er avklart. Det at jeg nå slutter som sportssjef betyr jo ikke at jeg forlater friidretten for alltid. Jeg kommer nok til å ha funksjoner også i fremtiden.

Nilsen sier det er for tidlig å spekulere i hvem som vil bli hans arvtager.

– Dette er veldig fersk, så nå vil nok Friidrettsforbundet utlyse stillingen min i løpet av et par uker. Så blir det spennende å se hvilke kandidater som da dukker opp og hvem som til slutt får jobben, avslutter Nilsen.

Siste nytt

 • Sørloth storspilte i dansk toppkamp

  Alexander Sørloth scoret ett og hadde tre målgivende da Midtjylland slo Horsens 4-2 og tok over tabelltoppen i Danmark. Sørloth er nå på delt tredjeplass på toppscorerlisten i den danske eliteserien med åtte mål.

  Alexander Sørloth
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Heintz forlenget med Sarpsborg

  19-åringen Tobias Heintz skrev fredag under en ny fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Unggutten fra Moss har hatt en god sesong og scoret tre mål for Sarpsborg 08. Den nye avtalen varer til sommeren 2019, melder klubben i en pressemelding.

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg - Lillestrøm.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Islands fotballkvinner slo Tyskland

  Det er ikke bare mennene som kan sørge for fotballsensasjon på Island. Fredag tok kvinnene en svært sterk 3-2-seier borte mot Tyskland. Dermed tok Island sin andre seier i VM-kvalifiseringen.

  Germany Soccer Women WCup Iceland
  Foto: Thomas Frey / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal