Nilsen: – På tide å sende stafettpinnen videre

Ronny Nilsen gir seg som sportssjef Norges Friidrettsforbund etter denne sesongen.

Sportssjef i Norges fri-idrettsforbund Ronny Nilsen

SLUTTER: Ronny Nilsen velger å gi seg i jobben som sportssjef i Norges Friidrettsforbund etter sju år i stillingen.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Nå har jeg snart sittet som sportssjef i sju år. Nå føler jeg det er på tide å la andre få overta stafettpinnen, sier Ronny Nilsen til NRK.

Nilsen overtok stillingen som sportssjef etter Ketil Tømmernes høsten 2008. I 2012 ble avtalen fornyet med to år. Høsten 2014 ble avtalen forlenget med ytterligere ett år.

– Det har vært år preget av full fart. Men for både meg selv og for friidretten tror jeg det kan være greit å få et nytt ansikt inn i friidretten og i denne stillingen, sier Nilsen.

– Ronny har gjort en flott innsats og bidratt til at landslaget og norske utøvere har oppnådd mange gode sportslige resultater i perioden, sier generalsekretær i Norges Friidrettsforbund Kjetil Hildeskor i en pressemelding.

Ser frem til mer tid med familien

Den tidligere spydkasteren innrømmer at jobben til tider har vært krevende.

– Det er en stilling der du må være tilgjengelig nesten til enhver tid. Det er ingen typisk 8–4 jobb. Jeg har for eksempel vært borte fra familien omtrent halvparten av alle helger i året. Og så har jeg nesten ikke hatt sommerferie i løpet av disse årene. Så jeg ser fram til å tilbringe mer tid sammen med familien i tiden som kommer, sier 43-åringen.

Nilsen har i løpet av sine år som sportssjef fått oppleve over 30 medaljer i internasjonale mesterskap på junior- og seniornivå.

– Jeg kan se tilbake på mange flotte opplevelser. Jeg har hatt en fantastisk fin tid sammen med flotte medarbeidere og samarbeidspartnerne i friidretten som jeg kommer til å savne, sier han.

Ikke fått ny jobb

Bergenseren har omtrent fem måneder igjen av kontrakten med forbundet.

– Det er mange spennende mesterskap nå i sommer som skal planlegges og ikke minst gjennomføre. Det er nok å ta seg til i tiden fremover, sier Nilsen som ikke har konkrete planer for fremtiden.

– Jeg har interessenter der ute, men det er ikke noe som er avklart. Det at jeg nå slutter som sportssjef betyr jo ikke at jeg forlater friidretten for alltid. Jeg kommer nok til å ha funksjoner også i fremtiden.

Nilsen sier det er for tidlig å spekulere i hvem som vil bli hans arvtager.

– Dette er veldig fersk, så nå vil nok Friidrettsforbundet utlyse stillingen min i løpet av et par uker. Så blir det spennende å se hvilke kandidater som da dukker opp og hvem som til slutt får jobben, avslutter Nilsen.

Siste nytt

 • Killi på 7.-plass

  Johanne Killi (24) fikk det ikke til å klaffe i big air i X Games i Aspen. Hun ble nummer sju i konkurransen som Tess Ledeux vant overlegent.

  Den franske 20-åringen Ledeux fikk tilskuerne til å måpe da hun som første kvinne landet en double cork 1620 i X Games. Trikset ga henne 49 av 50 mulige poeng, og med 45 poeng for sitt nest beste forsøk endte hun med den solide vinnersummen 94.

  Sølvet gikk til Megan Oldham fra Canada, som leverte to solide forsøk og fikk 89 poeng. X Games-debutanten Olivia Asselin (17), også hun canadier, tok bronse med 72 poeng.

  X-Games Hafjell, Lillehammer
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Polen med ny gavepakke til Norge

  Sverige brukte ikke all kraft for å slå svake Polen 28-18 i håndball-EM. Svenskene styrket sine sjanser til å nå semifinalen.

  Polakkene var svært gavmilde og hadde over ti tekniske feil de første 22 minuttene. Sverige skaffet seg en klar ledelse inn mot pause (14-6).

  Polen ble overkjørt av Norge torsdag og tapte 31-42. (NTB)

  EM i håndball for menn 2022: Tyskland - Polen
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Ronaldo tvilsom til West Ham-kampen

  Cristiano Ronaldo sliter med en nakkeskade og er tvilsom til Manchester Uniteds kamp mot West Ham lørdag.

  Ronaldo sliter med nakkeskaden han pådro seg i Uniteds kamp mot Brentford. Portugiseren ble byttet ut 20 minutter før slutt. Ronaldo slet også med skadeproblemer foran den kampen.

  Cristiano Ronaldo
  Foto: PAUL ELLIS / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal