NRK Meny
Normal

NIHF åpner for videodømming

Norges Ishockeyforbund besluttet onsdag kveld å åpne for begrenset bruk av videodømming i resterende kamper i NM-finalen.

Vålerenga ishockey

Nå kan spillere og dommere juble. Ishockeyforbundet åpner for begrenset bruk av videodømming.

Foto: Erlend Aas / Scanpix

Avgjørelsen ble fattet etter konsultasjon med finaleklubbene Stavanger og Vålerenga, klubbenes interesseorganisasjon og TV 2.

Dommeren får fullmakt til på eget initiativ å konsultere videoopptak for å vurdere om pucken helt har krysset mållinjen eller ei.

Verken spillere eller lagledere får anledning til å be om videobruk, og bildene skal heller ikke brukes til å vurdere andre ting, som for eksempel offside i målgården eller om pucken er sparket i mål.

Videobruk er gjort mulig ved at TV 2 stiller til disposisjon en monitor i sekretariatet i hallene, og bare dommeren vil ha tilgang til bildene inntil hans beslutning er tatt.

Ordningen begrenset foreløpig til de gjenstående NM-finalekampene, og en vurdering av videodømming i større omfang vil bli diskutert med klubbene etter sesongslutt.

I tirsdagens fjerde finalekamp var et Stavanger-skudd inne uten at dommerne fikk det med seg. Rogalandsklubben vant likevel 2-1 og utlignet til 2-2 i best av sju kamper.

NIHF understreker at dommer Ole Stian Hansen opptrådte korrekt etter de gjeldende regler da det ikke ble tatt hensyn til TV-bevis tirsdag.

Siste nytt

 • Phil Neville overtar England

  Phil Neville er ansatt som ny sjef for Englands kvinnelandslag i fotball, med har en avtale som gjelder til EM-sluttspillet i 2021.

  Det opplyste Englands fotballforbund tirsdag. 41-åringen har en lang spillerkarriere bak seg i Manchester United, Everton og på Englands landslag.

 • Mascherano forlater Barcelona

  Javier Mascherano forlater Barcelona denne uken, etter sju og en halv sesong. Det melder klubben selv tirsdag.

  Den 33-årige argentineren vil ifølge avisen El Mundo Deportivo allerede fredag slutte seg til kinesiske Hebei China Fortuna.

  Straffesituasjon
  Foto: LLUIS GENE / Afp

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Slalåm, menn
V-cup alpint: Slalåm 2. omgang, menn
V-cup alpint: Slalåm 2. omgang menn