NRK Meny
Normal

NIHF åpner for videodømming

Norges Ishockeyforbund besluttet onsdag kveld å åpne for begrenset bruk av videodømming i resterende kamper i NM-finalen.

Vålerenga ishockey

Nå kan spillere og dommere juble. Ishockeyforbundet åpner for begrenset bruk av videodømming.

Foto: Erlend Aas / Scanpix

Avgjørelsen ble fattet etter konsultasjon med finaleklubbene Stavanger og Vålerenga, klubbenes interesseorganisasjon og TV 2.

Dommeren får fullmakt til på eget initiativ å konsultere videoopptak for å vurdere om pucken helt har krysset mållinjen eller ei.

Verken spillere eller lagledere får anledning til å be om videobruk, og bildene skal heller ikke brukes til å vurdere andre ting, som for eksempel offside i målgården eller om pucken er sparket i mål.

Videobruk er gjort mulig ved at TV 2 stiller til disposisjon en monitor i sekretariatet i hallene, og bare dommeren vil ha tilgang til bildene inntil hans beslutning er tatt.

Ordningen begrenset foreløpig til de gjenstående NM-finalekampene, og en vurdering av videodømming i større omfang vil bli diskutert med klubbene etter sesongslutt.

I tirsdagens fjerde finalekamp var et Stavanger-skudd inne uten at dommerne fikk det med seg. Rogalandsklubben vant likevel 2-1 og utlignet til 2-2 i best av sju kamper.

NIHF understreker at dommer Ole Stian Hansen opptrådte korrekt etter de gjeldende regler da det ikke ble tatt hensyn til TV-bevis tirsdag.

Siste nytt

 • Alle norske kvalifisert

  Alle nordmennene er kvalifisert til opningsrennet i verdscupen i Wisla søndag. Robert Johansson på 10.-plass var best.

  – Dagen ber litt preg av at det er tidleg på sesongen og hopparane har masse å gå på, seier sportssjef Clas Brede Bråthen.

  Laurdag er det laghoppeing i Wisla. Forfang, Fannemel, Tande og Johansson er det norske laget.

 • Lorentzen vann igjen

  Håvard Holmefjord Lorentzen tok sin andre siger for dagen og knuste parkamerat Kai Verbij med 1.08,22. Verbij blei nr 2 med 1.08,47.

  Han vann 500 meter tidlegare i dag.

 • Ibrahimovic klar for comeback

  Zlatan Ibrahimovic er klar for comeback etter den langvarige korsbåndskaden. Svensken er i Manchester United-troppen til lørdagens kamp mot Newcastle. Det opplyste manager José Mourinho fredag til MUTV.

  Zlatan
  Foto: OLI SCARFF / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Cupfinale J19: Arna-Bjørnar - Fortuna
Cupfinale: J19: Arna-Bjørnar - Fortuna
Cupfinale J19 Arna-Bjørnar - Fortuna