NRK Meny
Normal

NIHF åpner for videodømming

Norges Ishockeyforbund besluttet onsdag kveld å åpne for begrenset bruk av videodømming i resterende kamper i NM-finalen.

Vålerenga ishockey

Nå kan spillere og dommere juble. Ishockeyforbundet åpner for begrenset bruk av videodømming.

Foto: Erlend Aas / Scanpix

Avgjørelsen ble fattet etter konsultasjon med finaleklubbene Stavanger og Vålerenga, klubbenes interesseorganisasjon og TV 2.

Dommeren får fullmakt til på eget initiativ å konsultere videoopptak for å vurdere om pucken helt har krysset mållinjen eller ei.

Verken spillere eller lagledere får anledning til å be om videobruk, og bildene skal heller ikke brukes til å vurdere andre ting, som for eksempel offside i målgården eller om pucken er sparket i mål.

Videobruk er gjort mulig ved at TV 2 stiller til disposisjon en monitor i sekretariatet i hallene, og bare dommeren vil ha tilgang til bildene inntil hans beslutning er tatt.

Ordningen begrenset foreløpig til de gjenstående NM-finalekampene, og en vurdering av videodømming i større omfang vil bli diskutert med klubbene etter sesongslutt.

I tirsdagens fjerde finalekamp var et Stavanger-skudd inne uten at dommerne fikk det med seg. Rogalandsklubben vant likevel 2-1 og utlignet til 2-2 i best av sju kamper.

NIHF understreker at dommer Ole Stian Hansen opptrådte korrekt etter de gjeldende regler da det ikke ble tatt hensyn til TV-bevis tirsdag.

Siste nytt

 • Italia vinner i Norges gruppe

  Italia slo Finland 1–0 i Norges gruppe i G19-EM. Det norske u-landslaget i fotball, tapte 1–3 tidligere i dag mot Portugal. Dermed blir kampen mellom de to nordiske lagene helt avgjørende for begge. Finland-Norge spilles på søndag.

 • Irans kvinner får se fotball

  Irans president Hassan Rouhani har fjernet forbudet som nekter kvinner å gå på fotballkamper i landet, melder nyhetsbyrået ISNA.

  Forbudet har vart siden den islamske revolusjonen i 1979.

  Vokterrådet har tidligere avslått forslag om fjerningen av forbudet.

  Iranske kvinner ser fotball
  Foto: STRINGER / AFP
 • FCK opna med tap

  Ståle Solbakkens FC København tapte 1-2 for Horsens heime i Parken i den danske serieopninga. Horsens leia 2-0 før Rasmus Falk reduserte fem minutt før slutt.

  Det er Horsens' første bortesiger over FCK i serien, etter 11 tap og ein uavgjort tidlegare.

  Ståle Solbakken
  Foto: Mads Claus Rasmussen / Scanpix Denmark / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal