NRK Meny
Normal

- Dette kan være julaften for oss

Et teknologifirma er interessert i å sponse eliteserien i ishockey med et system som gjør at det neste år kan bli videodømming i norsk hockey.

Video VIF direktør Jan Tore Kjær om video-dømming

Se video: Jan Tore Kjær kan begeistret fortelle at veien til videodømming i norsk hockey kan være kort.

Stavanger utlignet mandag til 2-2 i kamper i NM-finalen mot Vålerenga, men det var ikke utfallet det ble snakket mest om etter kampen.

I sudden-death ble Stavanger snytt for et klart mål som ville ha avgjort kampen. Stavanger scoret på nytt og avgjorde kampen ikke lenge etterpå, men igjen blusser debatten om videodømming opp i hockey-Norge.

I eliteserien er det i motsetning til store mesterskap og flere andre ligaer, ikke innført videodømming. Dette skyldes i stor grad økonomiske spørsmål.

Vil sponse

Men nå kan løsningen være innen rekkevidde.

Styremedlem Jan Tore Kjær i sammenslutningen av toppklubbene (Elite Hockey) kan fortelle til NRK at et teknologifirma har tilbudt seg å sponse et system som kan sørge for videodømming i eliteserien neste år.

- Vi har fått en leverandør som kanskje vil sponse oss med dette. Hvis de er interessert i å sponse hele ligaen med dette neste år, så er vi i boks, sier han.

Norske ishockeyklubber har ikke selv råd til å sørge for et system for videodømming, og dermed begeistringen stor om sponsingen lar seg ordne.

- Vi tar dette i mot med åpne armer så lenge dette blir kostnadsnøytralt for oss. Vi har ikke millioner av kroner å bruke på dette, men hvis det lar seg ordne vil dette være julaften for oss, fortsetter han.

Kan løse seg raskt

Kjær spekulerte tidligere dag om de allerede i den femte finalen på Jordal Amfi i morgen skulle prøve ut systemet, men det lot seg ikke gjennomføre.

I alle tilfelle ville ikke videodømming kunne bli brukt for å omgjøre avgjørelsene fra kamplederen, ettersom dommerne ikke har noe mandat til å ta i bruk videomateriale.

Dette kan imidlertid forandre seg raskt, i følge dommersjef Lars Olav Gaden, som allerede i november i fjor advarte mot konsekvensene av mangel på videodømming.

- Vi kan lage en hjemmel for å få dette til. En lovhjemmel er veldig lett å løse, sier han.

VIDEO: Se dommersjefen argumentere for videodømming:

Video Dommersjef Lars Gaden om video-dømming

Siste nytt

 • – Lukter trolig på mentolsalve

  Flere TV-seere la merke til at de russiske spillerne luktet på noe i spillertunellen før andre omgang. I NRKs VM-studio forklarte ekspert Carl Erik Torp hva de trolig luktet på:

  – Det er sannsynligvis en mentolsalve som de lukter på for å åpne litt luftveier og kvikne litt ekstra til. Dette har vi sett ofte med forskjellige idrettsutøvere, sier Torp.

  VM-studio fra Kontraskjæret.
 • West Ham sikret seg franske Diop

  West Ham har signert den franske midtstopperen Issa Diop. 21-åringen hentes fra Toulouse og har signert en femårskontrakt. Premier League-klubben har ikke oppgitt overgangssummen, men ifølge britiske medier er den rundt 22 millioner pund (238 millioner kroner).

   Issa Diop
  Foto: Regis Duvignau / Reuters
 • Salah starter mot Russland

  Ifølge Egypts lagoppstilling er Mohamed Salah i startoppstillingen til Egypts kamp mot Russland i kveld. Liverpool-spilleren har vært ute med en skulderskade, og spilte ikke da Egypt tapte 0-1 for Uruguay.

  Foto: Dmitri Lovetsky / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Veien til VM: Portugal og Australia
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Portugal - Marokko
FIFA Fotball-VM 2018: Portugal - Marokko
Sport i dag
FIFA Fotball-VM 2018: Uruguay - Saudi-Arabia