NRK Meny
Normal

- Dette kan være julaften for oss

Et teknologifirma er interessert i å sponse eliteserien i ishockey med et system som gjør at det neste år kan bli videodømming i norsk hockey.

Video VIF direktør Jan Tore Kjær om video-dømming

Se video: Jan Tore Kjær kan begeistret fortelle at veien til videodømming i norsk hockey kan være kort.

Stavanger utlignet mandag til 2-2 i kamper i NM-finalen mot Vålerenga, men det var ikke utfallet det ble snakket mest om etter kampen.

I sudden-death ble Stavanger snytt for et klart mål som ville ha avgjort kampen. Stavanger scoret på nytt og avgjorde kampen ikke lenge etterpå, men igjen blusser debatten om videodømming opp i hockey-Norge.

I eliteserien er det i motsetning til store mesterskap og flere andre ligaer, ikke innført videodømming. Dette skyldes i stor grad økonomiske spørsmål.

Vil sponse

Men nå kan løsningen være innen rekkevidde.

Styremedlem Jan Tore Kjær i sammenslutningen av toppklubbene (Elite Hockey) kan fortelle til NRK at et teknologifirma har tilbudt seg å sponse et system som kan sørge for videodømming i eliteserien neste år.

- Vi har fått en leverandør som kanskje vil sponse oss med dette. Hvis de er interessert i å sponse hele ligaen med dette neste år, så er vi i boks, sier han.

Norske ishockeyklubber har ikke selv råd til å sørge for et system for videodømming, og dermed begeistringen stor om sponsingen lar seg ordne.

- Vi tar dette i mot med åpne armer så lenge dette blir kostnadsnøytralt for oss. Vi har ikke millioner av kroner å bruke på dette, men hvis det lar seg ordne vil dette være julaften for oss, fortsetter han.

Kan løse seg raskt

Kjær spekulerte tidligere dag om de allerede i den femte finalen på Jordal Amfi i morgen skulle prøve ut systemet, men det lot seg ikke gjennomføre.

I alle tilfelle ville ikke videodømming kunne bli brukt for å omgjøre avgjørelsene fra kamplederen, ettersom dommerne ikke har noe mandat til å ta i bruk videomateriale.

Dette kan imidlertid forandre seg raskt, i følge dommersjef Lars Olav Gaden, som allerede i november i fjor advarte mot konsekvensene av mangel på videodømming.

- Vi kan lage en hjemmel for å få dette til. En lovhjemmel er veldig lett å løse, sier han.

VIDEO: Se dommersjefen argumentere for videodømming:

Video Dommersjef Lars Gaden om video-dømming

Siste nytt

 • Singh klar for Sarpsborg

  Den tidligere VIF-profilen Harmeet Singh er tilbake i norsk fotball. Midtbanespilleren signerte i dag en 1,5-årskontrakt med Sarpsborg.

  – Sarpsborg 08 har et lag der alle gir alt for hverandre. Et tøft og robust lag, sier Singh til sarpsborg08.no.

  Harmeet Singh
  Foto: Sarpsborg 08
 • Birkeland går stafetten

  Lars Helge Birkeland går inn på stafettlaget, sammen med brødrene Bø og Emil Hegle Svendsen. Det betyr at Erlend Bjøntegaard er vraket, til tross for at Bjøntegaard blant annet havnet på en kanonsterk femteplass på 10km sprint tidligere i OL.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Positiv b-prøve for Krusjelnitskij

  Aleksandr Krusjelnitskijs b-prøve viser spor av meldonium. Det bekrefter Russlands olympiske komite i en pressemelding. Krusjelnitskij spilte for OURs lag i mixed curling, som tok bronse.

  Hvis laget nå diskvalifiseres, blir det norsk bronse.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Mester mot legende i vintersport