NHL-start i London

Regjerende mester Anaheim Mighty Ducks skal åpne kommende NHL-sesong i London.

Stanley Cup-pokalen
Foto: Denis Poroy / AP

Det er første gang det spilles NHL-kamper i Europa.

Det er bare noen mil mellom Anaheims og Los Angeles Kings' hjemmebaner i California, men de reiser til London for å møtes i serieåpningen.

De møtes i første kamp 29. september, og returkampen spilles dagen etter. Begge kampene spilles på arenaen som tidligere het Millennium Dome.

Anledningen er feiringen av NHLs 90-årsjubileum.

Den hjemlige sesongen i Nord-Amerika åpner 3. oktober.

Dagen etter sesongåpner Patrick Thoresens Edmonton hjemme mot San Jose.

Ole Kristian Tollefsens Columbus møter Anaheim hjemme i sin første kamp 5. oktober.

For New Jersey Devils blir sesongen også spesiell. De skal innvie sin nye hjemmebane i Newark etter å ha holdt til i Meadowlands i Turnpike i hele sin historie.

Åpningskampen på den nye banen spilles 27. oktober, etter at laget har innledet sesongen med ikke mindre enn ni strake bortekamper.

Det skal som vanlig spilles 1230 grunnspillkamper før serien setter sluttstrek 6. april. Tre dager seinere begynner sluttspillet om Stanley Cup.

"All Star-kampen" spilles 27. januar i Atlanta.

Siste nytt

 • Får svar fra helsedirektøren onsdag

  Idrettspresident Berit Kjøll har bedt om en straksavklaring fra helsedirektøren om stenging av forskjellige anlegg og aktiviteter. Onsdag får hun svar.

  – Vi gjør en vurdering av dette akkurat nå. Vi har vært i dialog med Berit Kjøll i dag, og så vil vi i løpet av morgendagen komme med en anbefaling når det gjelder idrett, sa helsedirektør Bjørn Guldvog på spørsmål fra NRK under tirsdagens pressekonferanse.

  41pK-zrGQoU
  Foto: Lise Åserud / Lise Åserud
 • Ingen fotball for Haaland før mai

  Bundesligaklubbene godtok tirsdag anbefalingen om å utsette den tyske seriefotballen til 30. april som følge av koronaviruset. Det ble bestemt i et møte mellom klubbene i 1.- og 2. Bundesliga. Den tyske ligaen ble stanset 13. mars.

  Erling Braut Haaland
  Foto: Leon Kuegeler / Reuters
 • Viking trekker permitteringer

  Onsdag starter Viking opp treningen igjen. Permitteringene er trukket tilbake. Etter to uker uten fellestreninger kan trener Bjarne Berntsen samle troppene igjen, melder Stavanger Aftenblad.

  – Dette er en veldig god løsning for alle. For en arbeidsgiver er det veldig positivt å kunne trekke tilbake varslede permitteringer. Så får vi gjøre det så godt vi kan når det gjelder treningene, sier Berntsen, som kan planlegge treningene, men ikke selv være aktiv på feltet etter de siste retningslinjene som er kommet fra Norsk Toppfotball. (NTB)

  Eliteserien i fotball 2019: Viking - Rosenborg
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal