Hopp til innhold

NFL-stjerne: – Homofile er ikke velkomne i vår garderobe

Chris Culliver (24) langer ut mot homofile, bare dager før han skal delta i selveste Super Bowl. Hans egen klubb slakter kommentarene.

Chris Culliver

Chris Culliver er nok ikke særlig populær i de homofile miljøene etter sine uttalelser.

Foto: Mark Humphrey / Ap

Chris Culliver takler

Her takler Chris Culliver(nederst) Larry Fitzgerald fra Arizona Cardinals.

Foto: Norm Hall / Afp

Culliver ble intervjuet av komikeren Artie Lange i forbindelse med mediedagen foran årets store høydepunkt i amerikansk fotball.

Lange er kjent for å stille en rekke useriøse spørsmål, og midt i intervjuet spurte han om det var noen homofile spillere på laget fra San Francisco. Da kom svaret som har skapt overskrifter i amerikansk presse.

– Homofile er ikke velkommen i vår garderobe, sa Culliver.

Komikeren prøvde etter uttalelsen å innvende at den seksuelle legningen ikke har noe å si for hvor godt man spiller. Culliver sitt neste svar er nesten mer oppsiktsvekkende:

– Vi har ingen homofile spillere på laget. Er det noen av dem her, må de komme seg vekk herfra, fortsatte Culliver

Culliver spiller for San Francisco 49ers. Natt til mandag møter de Baltimore Ravens i den prestisjetunge NFL-finalen. Super Bowl er verdens største årlige idrettsbegivenhet. I fjor så over 111 millioner mennesker kampen verden rundt.

NFL har en lang historie, men ingen spiller har stått fram som homofil.

– Hvis du spiller i NFL og er homofil, må du holde det hemmelig. Ikke bare mens du spiller, men i minst ti år til, sa Culliver.

Avviser påstandene

Klubbens ledelse står ikke for Cullivers påstander.

– San Francisco 49ers aviser kommentarene til Culliver. Vår organisasjon er ingen plass for diskriminering, vi har alltid støttet det homofile miljøet. Dette vil vi også fortsette med, skriver klubben i en pressemelding.

Beklaget

Dagen etter det kontroversielle radiointervjuet sendte Culliver ut en unnskyldning.

– Kommentarene jeg kom tirsdag var tanker jeg gjorde meg i hodet, men det er ikke slik jeg føler det. Når jeg ser dem på trykk innser jeg hvor sårende og stygge de er, skriver han.

Culliver avslutter brevet med å beklage ovenfor de han diskriminert og tråkket på.

Super Bowl spilles natt til mandag. Du kan følge kampen direkte på NRK.no.

Sportsnyheter

Jakob Ingebrigtsen

Ingebrigtsen smadret bestenotering: – Nå har jeg tatt én. Så er det å ta de ni andre

Med et superløp knuste Jakob Ingebrigtsen den tidligere bestenoteringen i verden på to engelske mil. Nå har han øynene klart rettet mot en rekke verdensrekorder.

Siste nytt

 • Neymar visste om Messis Miami-hemmelighet

  Den brasilianske superspissen Neymar avslører at han kjente til hemmeligheten om at Lionel Messi hadde signert for Inter Miami før det ble kunngjort.

  Neymar deltok på et program på YouTube-kanalen til NBA Brasil fredag. Der fikk han spørsmål om egen reaksjon da Messis overgang fra PSG til Inter Miami ble kjent.

  – Jeg visste det fra før! utbrøt brasilianeren leende til svar.

  Neymar er i Miami på ferie og var til stede under den tredje NBA-finalekampen mellom Miami Heat og Denver Nuggets onsdag.

  – Jeg visste at Messi skulle komme hit, vi hadde allerede snakket om det. Jeg sa til ham at han vil bli glad i Miami, sa Neymar.

  Brasilianeren spilte sammen med Messi i Barcelona fra 2013 til 2017. De to siste sesongene har de vært lagkamerater i PSG.

  – Jeg er veldig glad på hans vegne, men samtidig litt trist for at han drar, sier Neymar.

  Hans egen fremtid i PSG er usikker etter nok en sesong med skader.

  (NTB)

  Messi og Neymar
  Foto: AP
 • Leeds fikk nye eiere etter nedrykket fra Premier League

  Den engelske fotballklubben Leeds har havnet i amerikanske hender etter at tidligere eier Andrea Radrizzani er kjøpt ut.

  Leeds rykket nylig ned fra Premier League. Nå starter jobben med å løfte klubben tilbake til det gode selskap i engelsk fotball. Fredag ​​fikk klubben ny majoritetseier.

  På sin hjemmeside kunngjorde Leeds i en svært kort melding at selskapet Aser Ventures har inngått en avtale med 49ers Enterprises om oppkjøp av klubben.

  Detaljene i avtalen gjenstår fortsatt å lande, så ytterligere informasjon kommer først på et senere tidspunkt.

  Ifølge Sky Sports eide 49ers Enterprises fra før 44 prosent av klubben. Nå har selskapet også kjøpt de resterende 56 prosentene.

  Som et resultat er italienske Andrea Radrizzani, som eier Aser Ventures, ute av klubben. Han har hatt kontrollen siden 2017.

  49ers Enterprises er en amerikansk gruppe investorer som også eier NFL-laget San Francisco 49ers. Ifølge Sporting News står den 72 år gamle milliardæren Denise DeBartolo York i spissen for gruppen.

  (©NTB)

   Leeds United's Luke Ayling after losing 1-4 to Tottenham Hotspur in the English Premier League soccer match at Elland Road, Leeds, England, Sunday May 28, 2023.
  Foto: AP
 • Svensk fotballstjerne om tidligere landslagssjef: Hadde «rabiat lederfilosofi»

  Den tidligere svenske storspilleren Nilla Fischer retter uvanlig tøff kritikk mot tidligere landslagssjef Pia Sundhage i en ny bok.

  I boken «Jag sa inte ens hälften», på norsk «Jeg sa ikke engang halvparten», kaller Fischer, som i mange år var en av Sveriges aller mest suksessrike fotballspillere på kvinnesiden, trener Sundhages lederfilosofi for «rabiat». Det begrunner hun blant annet med at visse spillere framsto som mer verdt enn andre.

  Fischer, som spilte 194 landskamper for Sverige, sier hun angrer på at hun ikke tok grep.

  – De gangene burde jeg ha sagt fra, men jeg gjorde det ikke. Som når landslagssjefen vår ikke behandlet alle likt, og var slem mot enkeltspillere. Jeg skammer meg over at jeg ikke gjorde noe, sier Fischer til nyhetsbyrået TT.

  Samtidig skryter hun av den tidligere landslagssjefen energi og lidenskap for fotballen.

  Under Sundhage tok Sverige OL-sølv og EM-bronse.

  Til SVT svarer Sundhage følgende om kritikken fra sin tidligere elev:

  «Dette er Nillas sannhet. Jeg har en annen opplevelse, en annen historie. Trist at hun i løpet av tiden på landslaget opplevde det slik».

  (NTB)

  Nilla Fischer
  Foto: ODD ANDERSEN / Afp

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste