Hopp til innhold

NFL-stjerne: – Homofile er ikke velkomne i vår garderobe

Chris Culliver (24) langer ut mot homofile, bare dager før han skal delta i selveste Super Bowl. Hans egen klubb slakter kommentarene.

Chris Culliver

Chris Culliver er nok ikke særlig populær i de homofile miljøene etter sine uttalelser.

Foto: Mark Humphrey / Ap

Chris Culliver takler

Her takler Chris Culliver(nederst) Larry Fitzgerald fra Arizona Cardinals.

Foto: Norm Hall / Afp

Culliver ble intervjuet av komikeren Artie Lange i forbindelse med mediedagen foran årets store høydepunkt i amerikansk fotball.

Lange er kjent for å stille en rekke useriøse spørsmål, og midt i intervjuet spurte han om det var noen homofile spillere på laget fra San Francisco. Da kom svaret som har skapt overskrifter i amerikansk presse.

– Homofile er ikke velkommen i vår garderobe, sa Culliver.

Komikeren prøvde etter uttalelsen å innvende at den seksuelle legningen ikke har noe å si for hvor godt man spiller. Culliver sitt neste svar er nesten mer oppsiktsvekkende:

– Vi har ingen homofile spillere på laget. Er det noen av dem her, må de komme seg vekk herfra, fortsatte Culliver

Culliver spiller for San Francisco 49ers. Natt til mandag møter de Baltimore Ravens i den prestisjetunge NFL-finalen. Super Bowl er verdens største årlige idrettsbegivenhet. I fjor så over 111 millioner mennesker kampen verden rundt.

NFL har en lang historie, men ingen spiller har stått fram som homofil.

– Hvis du spiller i NFL og er homofil, må du holde det hemmelig. Ikke bare mens du spiller, men i minst ti år til, sa Culliver.

Avviser påstandene

Klubbens ledelse står ikke for Cullivers påstander.

– San Francisco 49ers aviser kommentarene til Culliver. Vår organisasjon er ingen plass for diskriminering, vi har alltid støttet det homofile miljøet. Dette vil vi også fortsette med, skriver klubben i en pressemelding.

Beklaget

Dagen etter det kontroversielle radiointervjuet sendte Culliver ut en unnskyldning.

– Kommentarene jeg kom tirsdag var tanker jeg gjorde meg i hodet, men det er ikke slik jeg føler det. Når jeg ser dem på trykk innser jeg hvor sårende og stygge de er, skriver han.

Culliver avslutter brevet med å beklage ovenfor de han diskriminert og tråkket på.

Super Bowl spilles natt til mandag. Du kan følge kampen direkte på NRK.no.

Sportsnyheter

Amalie Iuel rystet seg selv i comebacket: – Sjukt å se hva kvinnekroppen er kapabel til

Nesten to år er gått siden sist Amalie Iuel løp konkurranse. Lørdag ettermiddag var hun tilbake på friidrettsbanen med seier.

Siste nytt

 • Gnistrende Messi herjet i ny Inter Miami-seier

  Lionel Messi scoret to ganger og plusset på med en målgivende pasning da Inter Miami slo Nashville 3-1 i Major League Soccer lørdag.

  Seieren betyr at Miami-klubben, som har David Beckham på eiersiden, beholder plassen på toppen av tabellen i den østlige avdelingen i Major League Soccer.

  (NTB)

  MLS Nashville Miami Soccer
  Foto: Marta Lavandier / AP
 • Norsk MLS-proff reddet poeng i overtidsdrama

  Tomas Totland scoret sitt første mål i Major League Soccer da han ble redningsmann for St. Louis i 3-3-kampen mot Kansas City lørdag.

  Nærmere to av de tre tillagte minuttene var spilt da Totland kom alene med keeper på høyresiden og iskaldt satte inn utligningen. Jubelscenene som fulgte var elleville.

  Høyreback Totland signerte for MLS-klubben i desember i fjor. 24-åringen forlot da Häcken.

  (NTB)

  MLS DC United St Louis Soccer
  Foto: Jeff Roberson / AP
 • Warholm-rival sendte skremmeskudd i sesongåpningen

  Rai Benjamin skal forsøke å knuse Karsten Warholms drøm om et nytt OL-gull i Paris. Lørdag viste amerikaneren gryende form da han innledet sesongen på hjemmebane.

  Benjamin, som er regjerende olympiske sølvmedaljevinner på 400 meter hekk, løp 400 meter flatt under et nasjonalt stevne i USA lørdag. Han klokket inn til den solide tiden 44,42 sekunder.

  Benjamin, som skal utfordre Karsten Warholm under Paris-OL, vant enkelt. Tiden er kun tre hundredeler bak den norske rekorden til Håvard Bentdal Ingvaldsen på distansen.

  (NTB)

  Mt SAC Relays at Mt. San Antonio College in Walnut
  Foto: ETIENNE LAURENT / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal