Hopp til innhold

NFF ønsker Infantino som neste FIFA-president

Norges Fotballforbund (NFF) vil støtte UEFAs generalsekretær Gianni Infantino når FIFA skal velge ny president i slutten av februar.

INFANTINO

FÅR NORSK STØTTE: UEFAS generalsekretær Gianni Infantino.

Foto: LEON NEAL / Afp

– Vi vil jobbe for at flest mulig nordiske land står samlet bak Infantino. Han har vært viktig i den nødvendige reformprosessen som nå har funnet sted. Han er ikke minst utålmodig med tanke på å få implementert reformer, sier avtroppende fotballpresident Yngve Hallén i en pressemelding.

Mandag presenterte Infantino en plan med elleve punkter som han skal gjennomføre i løpet av tre måneder hvis han blir valgt.

Presidentvalget i det internasjonale fotballforbundet (FIFA) skjer i Zürich 26. februar.

Hallén

TROR PÅ BEDRINGER: Avtroppende fotballpresident Yngve Hallén.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Infantino har i sin jobb som generalsekretær i UEFA vært opptatt av en tett dialog med medlemsnasjonene gjennom regionale strategimøter. Og han har vist at han forstår hva som kreves for at tilliten til FIFA og den internasjonale fotballen skal kunne gjenvinnes, sier Hallén.

Mener reformene er viktigere enn valget

Hallén sa til NRK mandag at Infantino må levere på disse 90 dagene «med en eneste gang og vise at det er dette han vil».

Også UEFA har tidligere erklært at de står bak Infantino.

– Han har vært en sterk og tydelig stemme i (reform)komiteen. Han vil være en president med høy integritet og tydelighet, sier UEFA-styremedlem Karen Espelund til NRK.

– Én ting er valget, men en annen ting er reformprosessen. At den banker inn de prinsippene man er blitt enige om, slik at den legger føringer for hvordan den neste presidenten skal lede FIFA, sier hun.

Espelund mener reformvedtaket er viktigere enn presidentvalget.

– Her er det en tydeligere ansvarsdeling slik at man ikke har en utøvende president lenger. Det vil legge rammene for en president som må samspille på vegne av styret, og han må ha en ryddig arbeidsdeling med generalsekretæren og en administrasjon, sier Espelund.

– Sikkert noen som vil uttrykke skepsis

I starten av januar ble det klart at UEFA-president Michel Platini trekker seg fra presidentkampen etter å ha blitt utestengt i åtte år – en dom Platini har anket.

Platini har vært under etterforskning for korrupsjon etter en pengeoverføring i 2011 fra Blatter på ca. 17 millioner.

Infantino har vært generalsekretær under Platini siden 2009.

– Tror du det vil være en skepsis til at neste FIFA-president eventuelt hentes fra UEFA?

– Det er sikkert noen som vil uttrykke skepsis fordi du har spenninger mellom de ulike verdensdelene. Men Gianni har brukt mye tid og energi på å møte ledere i alle verdensdeler, og jeg håper at man ser at Europa ønsker å stå sammen om å utvikle fotballen i samarbeid med de andre, sier Espelund.

De andre presidentkandidatene er sjeik Salman bin Ebrahim al Khalifa, prins Ali bin al Hussein, Tokyo Sexwale og Jerome Champagne.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal