NRK Meny
Normal

NFF ønsker Infantino som neste FIFA-president

Norges Fotballforbund (NFF) vil støtte UEFAs generalsekretær Gianni Infantino når FIFA skal velge ny president i slutten av februar.

INFANTINO

FÅR NORSK STØTTE: UEFAS generalsekretær Gianni Infantino.

Foto: LEON NEAL / Afp

– Vi vil jobbe for at flest mulig nordiske land står samlet bak Infantino. Han har vært viktig i den nødvendige reformprosessen som nå har funnet sted. Han er ikke minst utålmodig med tanke på å få implementert reformer, sier avtroppende fotballpresident Yngve Hallén i en pressemelding.

Mandag presenterte Infantino en plan med elleve punkter som han skal gjennomføre i løpet av tre måneder hvis han blir valgt.

Presidentvalget i det internasjonale fotballforbundet (FIFA) skjer i Zürich 26. februar.

Hallén

TROR PÅ BEDRINGER: Avtroppende fotballpresident Yngve Hallén.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Infantino har i sin jobb som generalsekretær i UEFA vært opptatt av en tett dialog med medlemsnasjonene gjennom regionale strategimøter. Og han har vist at han forstår hva som kreves for at tilliten til FIFA og den internasjonale fotballen skal kunne gjenvinnes, sier Hallén.

Mener reformene er viktigere enn valget

Hallén sa til NRK mandag at Infantino må levere på disse 90 dagene «med en eneste gang og vise at det er dette han vil».

Også UEFA har tidligere erklært at de står bak Infantino.

– Han har vært en sterk og tydelig stemme i (reform)komiteen. Han vil være en president med høy integritet og tydelighet, sier UEFA-styremedlem Karen Espelund til NRK.

– Én ting er valget, men en annen ting er reformprosessen. At den banker inn de prinsippene man er blitt enige om, slik at den legger føringer for hvordan den neste presidenten skal lede FIFA, sier hun.

Espelund mener reformvedtaket er viktigere enn presidentvalget.

– Her er det en tydeligere ansvarsdeling slik at man ikke har en utøvende president lenger. Det vil legge rammene for en president som må samspille på vegne av styret, og han må ha en ryddig arbeidsdeling med generalsekretæren og en administrasjon, sier Espelund.

– Sikkert noen som vil uttrykke skepsis

I starten av januar ble det klart at UEFA-president Michel Platini trekker seg fra presidentkampen etter å ha blitt utestengt i åtte år – en dom Platini har anket.

Platini har vært under etterforskning for korrupsjon etter en pengeoverføring i 2011 fra Blatter på ca. 17 millioner.

Infantino har vært generalsekretær under Platini siden 2009.

– Tror du det vil være en skepsis til at neste FIFA-president eventuelt hentes fra UEFA?

– Det er sikkert noen som vil uttrykke skepsis fordi du har spenninger mellom de ulike verdensdelene. Men Gianni har brukt mye tid og energi på å møte ledere i alle verdensdeler, og jeg håper at man ser at Europa ønsker å stå sammen om å utvikle fotballen i samarbeid med de andre, sier Espelund.

De andre presidentkandidatene er sjeik Salman bin Ebrahim al Khalifa, prins Ali bin al Hussein, Tokyo Sexwale og Jerome Champagne.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Sarpsborg 08 - Odd