Hopp til innhold

Neymar jubler for Braathens Brasil-comeback: – Jeg er så glad

Forrige uke annonserte Lucas Pinheiro Braathen at han skal kjøre for Brasil neste sesong. Nå ønsker en av landets største idrettsstjerner den norsk-brasilianske alpinisten velkommen.

– Velkommen tilbake til sirkuset. Jeg er så glad for at du er tilbake. Og spesielt nå som du skal representere de brasilianske fargene. Lykke til, sier Neymar jr. i en video publisert på Braathens Instagram-profil.

Neymar er Brasils største idrettsstjerne, med 220 millioner følgere på Instagram. Fotballspilleren har spilt for både Barcelona og PSG, før han i fjor meldte overgang til saudiarabisk fotball.

– Jeg kan ikke tro det, skriver Braathen under videoen på Instagram.

– Jeg er i fullstendig sjokkert. Klyp meg.

Forrige uke ble Brasils skipresident Anders Pettersson spurt om Braathen kan bli skisportens savr på Neymar.

– Hvorfor ikke? Det er mye mulig. Han har den uvanlige kombinasjonen av at han både er karismatisk og en dyktig alpinist. Det liker brasilianere. Det er en perfekt kombinasjon, sa Pettersson til NRK.

Braathen la opp i oktober i fjor etter en langvarig strid med Norges Skiforbund. Bare et halvt år senere er han altså tilbake.

sda

Siste nytt

 • Christian Michelsen blir ny trener i Sarpsborg 08

  Sarpsborg 08 bekrefter at Christian Michelsen er deres nye hovedtrener. Det skjer kort tid etter at svenske Stefan Billborn ble meldt ferdig i klubben.

  48-åringen er blitt enig med klubben om en avtale som gjelder ut 2026-sesongen.

  Michelsen har stått uten jobb siden han fikk sparken som Kristiansund-sjef i august i fjor, halvannet år etter at han hadde signert en ny fireårskontrakt.

  – Det er mange grunner til at jeg står her. Det er en hardtarbeidende klubb der mange flotte folk vil få ting til sammen. Sarpsborg har hatt imponerende perioder der man viser at alt er mulig, og den entusiasmen jeg har opplevd på stadion her som motstander er noe jeg vil oppleve med dem i ryggen. Jeg er stolt og ydmyk, sier Michelsen i en pressemelding.

  Eliteserien i fotball 2022: Kristiansund - Jerv (1-1)
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Bekreftet: Mbappé starter mot Polen

  Kylian Mbappé er klarert for spill og starter tirsdagens EM-kamp for Frankrike mot Polen.

  Det bekrefter det franske fotballandslaget.

  Kapteinen brakk nesen i den innledende 1-0-seieren over Østerrike i EM og måtte dermed sitte på benken i 0-0-kampen mot Nederland.

  Polen er allerede slått ut av mesterskapet, mens Frankrike trenger ett poeng tirsdag for å være helt sikre på å ta seg videre.

  Mandag ville ikke Frankrike-trener Didier Deschamps bekrefte om Mbappé kunne spille deres siste gruppespillskamp mot Polen.

  Disse starter for Frankrike:

  Maignan, Koundé, Upamecano, Saliba, Theo Hernandez, Tchouaméni, Kanté, Rabiot, Dembélé, Mbappé, Barcola.

  wbi1bZclN7Q
  Foto: AP
 • Kroatia-supportere pågrepet etter angrep på Italia-fans

  Fire personer ble skadet og elleve pågrepete av politiet etter at kroatiske fans angrep Italienske supportere etter mandagens EM-kamp i Leipzig.

  Det opplyser politiet i den tyske byen tirsdag. Kampen endte 1-1 etter at Mattia Zaccagni utlignet åtte minutter på overtid for italienerne.

  Politiet opplyser at rundt 20 Kroatia-fans angrep italienere i etterkant av oppgjøret. To av de skadede personene måtte fraktes til sykehus.

  Det ble opprettet sak mot elleve kroater for å ha forårsaket grov kroppsskade, melder politiet.

  Rundt 2000 politibetjenter var til stede på kamparenaen for å sikre kampen, og i alt ble det registrert 45 lovbrudd. De fleste i forbindelse med pyroteknikk.

  Politiet opplyste også at åtte kroatiske fans, som tidligere ble nektet innreise til Tyskland, ble pågrepet og varetektsfengslet til tirsdag.

  (NTB)

  Euro 2024 Soccer Croatia Albania
  Foto: Sunday Alamba / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal