Nesten v-rekord av Fannemel

– Jeg så 245-metersmerket forsvinne under meg, sa Anders Fannemel etter å ha landet bare en halv meter bak verdensrekorden i Vikersund fredag.

Fannemel hoppet 246 meter

Han landet på 246 meter. Rekordholder Johan Remen Evensen, som kommenterte hoppet for NRK, trodde et øyeblikk at han hadde mistet rekorden.

– Johan vet ikke helt hvor han skal gjøre av seg, sa hovedkommentator Christian Nilssen mens de ventet på lengdemålingen.

Fannemel jublet etter hoppet, som han naturlig nok var godt fornøyd med.

– Det var et reint og godt hopp, og jeg skjønte etterhvert at det kom til å bli sjukt langt, sa Fannemel.

– Jeg prøvde å stå på, men mot slutten lurte jeg på hva jeg skulle gjøre. Jeg så 245-metersmerket bli borte under meg. Men det var ikke vanskelig å lande, sa honndølen etter hoppet.

Fannemel hadde «halve Hornindal» på tribunen under svevet.

Han hadde selv verdens nest lengste hopp fra før. Det har han fortsatt, men nå med 246 meter. Tidligere hadde han 244,5.

Han hadde «bare» 212 meter i treningshoppene.

– Han har nok spart litt på energien til kvalifiseringen, sa Evensen i kommentatorboksen. – Ja, vi kan si det slik. Det høres bra ut, gliste Fannemel.

I går hoppa ukjente Sigurd Nymoen Søberg 236 meter i sitt aller første skiflygingshopp.

Og i helga er det renn i rekordbakken.

Siste nytt

 • Kompany forlater City

  Manchester Citys lagkaptein Vincent Kompany forlater klubben etter elleve sesonger. Lørdagens FA-cuptriumf ble hans siste kamp i lyseblått, skriver han på Facebook. Kompany varsler at et nytt innlegg om kort tid vil fortelle hvor framtiden ligger.

  Kompany
  Foto: David Klein / Reuters
 • Til finale i Brasil

  Anders Mol og Christian Sørum er klare for finale i sandvolleyballturneringen i Brasil. I semifinalen slo de polske Piotr Kantor og Bartosz Losiak i tre sett. I søndagens finale blir det polsk eller nederlandsk motstand for de norske gutta.

  Mol og Sørum
  Foto: Peter Schneider / AP
 • Vipers-siger etter ekstraomgangar

  Vipers tok første stikk i sluttspelfinalen mot Storhamar. Men det måtte ekstraomgangar til i den dramatiske kampen som til slutt enda 42–40 til Vipers. Dermed har laget sikra seg eit godt utgangspunkt før returoppgjeret på Hamar tysdag.

  Sluttspillet Eliteserien Kvinner.
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal