Sint Haaland scoret to, men tapte: – Så forbanna at du aner ikke

Erling Braut Haaland scoret to, men den svake formen til Borussia Dortmund fortsatte med nytt tap borte mot Borussia Mönchengladbach.

Haaland frustrert

OPPGITT: Erling Braut Haaland scoret begge målene til Dortmund, men det ble nytt tap for BVB.

Foto: Wolfgang Rattay / AFP

Laster innhold, vennligst vent..

Til tross for at Erling Braut Haaland fortsatte sin helt vanvittige scoringsstatistikk, han har nå 37 mål på 37 kamper for Dortmund siden overgangen forrige januar, fortsetter den negative trenden for klubben.

Den midlertidige treneren Edin Terzic har fått den dårligste starten for noen Dortmund-trenere de siste 13 årene.

På en uke har Dortmund bare fått med seg ett poeng på tre kamper og har falt helt av Bayern og Leipzig i kampen om ligatittelen.

– Jeg er forbanna. Vi må fortsette å jobbe og trene hardt. Vi må ta oss sammen, for det er forferdelig å tape slik. Jeg er så forbanna at du aner ikke. Hvis vi ikke slipper inn så mange mål på dødball hadde vi vunnet i dag, sier en svært misfornøyd nordmann.

Resultatet betyr at Gladbach passerte Dortmund på tabellen, som nå er utenfor mesterligaplassene i ligaen.

Det betyr at Terzic allerede er under press om jobben sin, etter bare sju kamper som hovedtrener.

– Jeg er ganske sikker på at han ikke sitter ut sesongen. Det koster for mye når du har en trener som ikke skaffer de resultatene de trenger. De er avhengige av spill i Europa og Mesterligaen, kommenterte Lars Tjærnås i Viasats studio.

Også Morten Langli er skeptisk til jobben som gjøres i klubben for øyeblikket.

– De varierer for mye fra kamp til kamp og også innad i kampene, fra det helt glimrende til det elendige. De er for enkle å score på, sier Viasat-ekspert Morten Langli.

Superduo Sancho og Haaland

For andre kamp på rad ble det tap, denne gang til tross for at noen av lagets offensive stjerner virkelig skinte i den første omgangen.

Jadon Sancho og Erling Braut Haaland viste igjen at de har en fantastisk forståelse av hverandre. To ganger i den første omgangen fant 20 år gamle Sancho sin jevngamle nordmann med strålende framspill.

Haaland Sancho

Jadon Sancho og Erling Braut Haaland kombinerte lekkert ved begge målene til Dortmund

Foto: Wolfgang Rattay / Reuters

Ved begge anledningene leverte Haaland nydelige og teknisk strålende avslutninger og fant nettmaskene.

Bakover var det et annet kapittel for de gule og sorte. Tre dødballer ga baklengsmål, etter svakt forsvar- og keeperspill.

Sjokkstart

Dortmund fikk seg et skikkelig sjokk til å begynne oppgjøret. Bare 45 sekunder var spilt da ballen lå i Dortmund-målet, men etter å ha sjekket med VAR annullerte dommer Manuel Gräfe for en dytt i ryggen rett i forkant av scoringen.

Dortmund fikk ikke VAR-hjelp ti minutter seinere da Gladbach fortjent tok ledelsen. Et frispark fant Nico Elvedi som lurte Dortmunds sløve forsvarslinje.

Med sin egen og Dortmunds første skudd for kvelden viste Haaland målscorerteften sin med en lekker liten chip via stolpen og i mål.

Haaland scoring

Fra skrå vinkel scoret Haaland sitt første mål i kampen.

Foto: Wolfgang Rattay / AFP

Bare minutter seinere var Haaland igjen rett mann på rett plass da Sancho igjen fant ham etter et nydelig angrep regissert av engelskmannen.

Elvedi var på nytt frampå og dyttet en meget svak retur fra Roman Bürki i mål etter en drøy halvtime.

Bare minutter ut i den andre omgangen var det Rami Bensebaini som scoret kampens avgjørende mål.

Marcus Thuram fastsatte sluttresultatet til 4–2 et snaut kvarter før full tid.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Granerud har vunnet verdenscupen

  Halvor Egner Granerud er Norges fjerde vinner av verdenscupen sammenlagt igjennom tidene. Det er klart allerede før sesongslutt, ettersom det kun er tre renn igjen av sesongen og dermed har ingen mulighet til å ta igjen poengsummen til Granerud.

  Renndirektør i FIS, Sandro Pertile, bekrefter at det kun er de tre rennene i Planica som gjenstår av verdenscupsesongen for menn og at Granerud dermed har vunnet.

  Halvor Egner Granerud
  Foto: Janek Skarzynski / AFP
 • Ruud klar for spill igjen

  Casper Ruud har leget magestrekken han pådro seg i Australian Open og deltar etter planen i ATP 500-turneringen i Acapulco i Mexico fra 15. mars, melder NTB. Ruud måtte trekke seg i 4. runde av Grand Slam-turneringen i Australia i midten av februar.

  Casper Ruud
  Foto: WILLIAM WEST / AFP
 • Stuan får advarsel

  Kombinertlandslagets sportssjef Ivar Stuan får en advarsel etter at NRK onsdag kunne avsløre at flere ledere og utøvere i det norske laget brøt reglene om bruk av munnbind under VM.

  Renndirektør Ottesen varslet at FIS ville ettergå saken, men forteller til NRK torsdag at Stuan og resten av det norske laget får en advarsel.

  – Vi har hatt en fin dialog med Stuan og fått forklaringen hans. Vi har sett internt at noe desinformasjon har skjedd i området her i mixed sone ved et par anledninger, og derfor har vi valgt å gi Norge en advarsel i denne omgang, sier Ottesen til NRK.

  Han varsler derimot om det skulle skje igjen, så kan det bety strengere straff.

  – Det er en advarsel i dag, men hvis det skjer flere ganger så vil vi sette oss ned og gi kraftige bøter eller at vi drar inn akkreditering.

  FIS tar også selvkritikk.

  – Vi har kanskje ikke vært like klare på alle frivillige eller andre som jobber i og rundt intervjusonen, så regner jeg med at det er strammet inn fra alle hold, avslutter han.

Sendeplan

Kl. Program Kanal