NRK Meny
Normal

Hushovd er tilbake i den grønne trøya

Thor Hushovd er i øyeblikket tilbake i den grønne trøya.

Thor Hushovd i Tour de France

Thor Hushovd mistet poengtrøya torsdag, men i dag kan han vinne den tilbake.

Foto: POOL / Reuters

Saken oppdateres

SISTE: Etter siste sprint slapp nordmannen seg tilbake til hovedfeltet for å spare krefter. Petacchi og Robbie McEwen, Hushovds argeste rivaler i kampen om poengtrøyen, slet med å holde følge med hovedfeltet i stigningene på etappen.

Hushovd tok seks nye viktige poeng på andre mellomspurt, som kom idet det er 52 kilometer igjen av etappen. Dermed er Thor Hushovd i øyeblikket tilbake i grønt.

Han har nå 167 poeng mot Pettacchis 161 poeng.

Idet det var 65 km igjen spurtet Thor Hushovd om poeng på første mellomspurt. Han ble nummer to og var da likt med trøyeholder Petacchi.

Nordmannen mistet den grønne poengtrøyen etter en mislykket spurt torsdag, men fredag var han igjen likt med rivalen Allesandro Petacchi etter den første innlagte spurten.

Hushovd har nemlig kommet med i et stort brudd på 18 mann med flere toppryttere som Andreas Klöden, Alexandre Vinokourov, Ryder Hesjedal og Sandy Casar.

Hushovd før etappen: - En nordmann sliter i varmen

Enda viktigere enn hvem som sitter i superbruddet sammen med Hushovd, er det at Hushovds største rivaler i kampen om poengtrøyen ikke ligger i det samme bruddet.

Gruppen kom først til den innlagte spurten etter 74,5 kilometer, og der kjempet rytterne i bruddet om om seks, fire og to poeng.

Hushovd fikk imidlertid ikke spurte i fred. Petacchis lagkamerat Grega Bole klarte å snike seg foran Hushovd, som dermed sitter igjen med fire poeng. Dermed er han likt med Petacchi med 161 poeng.

Etter den innlagte spurten klatret rytterne opp et relativt tøft fjell. Også der hang Hushovd med.

Senere på etappen skal rytterne opp ytterligere et mindre fjell før det er en ny innlagt spurt. Dersom Hushovd klarer å henge med gruppen helt dit og sikre seg poeng, vil han kunne sitte alene på toppen i kampen om poengtrøyen etter dagens etappe.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Sportsinteressert? Følg NRK Sport på Facebook!

Siste nytt

 • Fourcade mot Bø på tredjeetappen

  Startlisten for herrestafetten i skiskyting er klart, og både Johannes Thingnes Bø og Martin Fourcade går tredje etappe.

  Emil Hegle Svendsen er Norges ankermann, og skal opp mot blant andre franske Antonin Guigonnat.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Femte strake tap for Zuccas Rangers

  New York Rangers og Mats Zuccarello gikk på sitt femte strake tap i NHL da Montreal Canadiens ble for sterke og vant 3-1 natt til fredag. Det melder NTB. 30 år gamle Zuccarello noterte seg for to skudd på mål i oppgjøret.

  Zuccarello Aasen
  Foto: Elsa / Getty Images
 • Celtic og Ajer fikk bank i Russland

  Kristoffer Ajer fikk en stri kveld på jobb i Celtic-forsvaret borte mot russiske Zenit St. Petersburg. Skottene tapte 0-3 og røk ut av europaligaen. Celtic vant hjemmekampen 1-0, men det skulle vise seg å være et altfor lite forsprang mot russerne.

  Scottish Premiership - Celtic vs Rangers
  Foto: Russell Cheyne / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang: Skicross finaler kvinner
OL i Pyeongchang
OL i Pyeongchang
OL i Pyeongchang
OL i Pyeongchang
OL i Pyeongchang
OL i Pyeongchang
OL i Pyeongchang
OL i Pyeongchang
OL i Pyeongchang: Curling og ishockey
OL i Pyeongchang: Skøyter 1000 m menn