Nå vil Northug forhandle personlig

RÅDHUSPLASSEN (NRK): Skiforbundet har kritisert Petter Northug for aldri å delta i forhandlinger, etter landslagsbruddet. Når forbundet nå har nullstilt avtalen med skistjernen, ønsker han å løse problemene personlig.

Petter Northug forklarte at han gjerne vil gjenoppta samtalene med Norges skiforbund og han sier at han ikke vil ha noen særbehandling.

Det sier Northugs manager Are Sørum Langås til NRK i etterkant av at Petter Northug holdt en cirka 40 sekunder lang monolog (se video over), til tre medier på trappen til Oslo Rådhus onsdag kveld.

– Jeg har fått med meg at Skiforbundet har nullstilt avtalen, men jeg håper de tar i mot invitasjon til å gå i dialog om å finne en løsning, sa Northug som innledning.

Og nå vil han selv gå i forhandlinger.

- Blankt avslag

Den siste ukens hendelser har gjort at Northug selv dro til Oslo etter høydeoppholdet i Italia. For nå er målet å møte skiledelsen som har trukket tilbake tilbudet til Northug.

– Vi gjorde gjentatte henvendelser i forrige uke og fikk blankt avslag på det. Nå har vi igjen ytret et ønske om dialog, fordi det tror vi er viktig. Så får vi da vente på svar fra Skiforbundet, sier Langås til NRK.

– Men ønsker Petter nå å møte Skiforbundet personlig?

– Ja. Og Petter er veldig engasjert i dette her selv. Når han er hjemme og har mulighet til å være med så vil han gjøre det. Så er det ikke unaturlig at andre rundt ham som hjelper han med disse spørsmålene når han er på høydesamling også videre så vi vet og er trygg på at han får gjort den jobben han skal inn mot vinteren, sier Langås.

Petter Northug sin manager Are Sørum Langås bekrefter at Northug vil møte Norges skiforbund, han sier også at de ikke har ytret ønske om at han skal møte selv.

SE VIDEO: Intervju med Are Sørum Langås.

Kritisk til møtevirksomhet

Generalsekretær Stein Opsal var frustrert over Northug i en uttalelse fra Skiforbundet i går kveld. Han var der kritisk til at Northug aldri deltar i møter personlig.

– Med utgangspunkt i alle møter og kommunikasjon som har vært i saken siden 2013, er vi svært overrasket over uriktige påstander fra Petter Northug. Dette skyldes kanskje at han selv ikke har deltatt i et eneste møte siden 30. april 2013, uttalte Opsal.

Langås svarer slik på NRKs spørsmål om Skiforbundet på noe punkt har etterlyst Northug i deres møter:

- Nei. Det har de ikke gjort, sier Langås.

- Ikke aktiv siden 2013

Stein Opsal sa i går ettermiddag at personlig oppmøtte fra skistjernen muligens kunne endret den fastlåste situasjonen.

RØSTE, SKOGSTAD OG OPSAL

SKITOPPER: Fra venstre Skipresident Erik Røste, Leder av langrennskomitéen Torbjørn Skogstad og generalsekretær Stein Opsal.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Han har ikke selv vært aktiv i møter siden 2013, men vi kjenner ham som en engasjert person, så i kulissene regner jeg med han hadde vært aktiv. Kanskje hadde det vært lettere om han selv hadde vært med, sa Opsal

Han sier det er skistyret som nå må vurdere om det er grunnlag for å tilby Northug et møte.

Vurderer saken torsdag

Skipresident Erik Røste er overfor NRK klar på at enda et møte med Northugs manager har liten vits.

– Jeg har ikke hatt tid til å se på det i dag. Hvis det er en henvendelse hvor Are skal orientere oss om opprinnelige krav har det liten hensikt. Det har vært tre møter om det gjennom sommeren. Jeg ser på det i morgen, skriver skipresident Erik Røste i en sms til NRK som hans kommentar til Northug-leirens nye henvendelse om dialog.

Siste nytt

 • Eikeri røk ut i US Open-kvaliken

  Ulrikke Eikeri tapte i to strake sett mot nederlandske Bibiane Schoofs i sin kvalifiseringskamp til US Open.

  – Jeg er litt skuffet. Jeg føler jeg har sjansen i dag, men får det ikke helt til. Det blir litt mye feil, sa Eikeri til Eurosport etter kampen.

  Ulrikke Eikeri
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Bodø/Glimt tok viktig poeng

  Nordlendingane klarte ikkje ta tilbake tabelltoppen, då laget spelte 1-1 borte mot Sarpsborg 08. Laget har dermed likt poeng med serieleiar Molde, men dårlegare målforskjell. Kristoffer Zachariassen sørga for 1-0 til heimelaget, men sju minutt før full tid utlikna Ulrik Saltnes for Glimt.

  Eliteserien i fotball 2019 Sarpsborg 08 - Bodø/Glimt
  Foto: Christoffer Andersen / NTB scanpix
 • Neerland gir seg som Molde-direktør

  Øystein Neerland sluttar som sjef for Molde Fotball ved årsskiftet, melder klubben. 55-åringen har vore direktør i klubben sidan 2015. Som fotballspelar har han 120 kampar og 35 mål for klubben. Styret er i gang med å finne Neerland sin erstattar.

  Nerland
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal