Hopp til innhold

Nå vil Northug forhandle personlig

RÅDHUSPLASSEN (NRK): Skiforbundet har kritisert Petter Northug for aldri å delta i forhandlinger, etter landslagsbruddet. Når forbundet nå har nullstilt avtalen med skistjernen, ønsker han å løse problemene personlig.

Petter Northug forklarte at han gjerne vil gjenoppta samtalene med Norges skiforbund og han sier at han ikke vil ha noen særbehandling.

Det sier Northugs manager Are Sørum Langås til NRK i etterkant av at Petter Northug holdt en cirka 40 sekunder lang monolog (se video over), til tre medier på trappen til Oslo Rådhus onsdag kveld.

– Jeg har fått med meg at Skiforbundet har nullstilt avtalen, men jeg håper de tar i mot invitasjon til å gå i dialog om å finne en løsning, sa Northug som innledning.

Og nå vil han selv gå i forhandlinger.

- Blankt avslag

Den siste ukens hendelser har gjort at Northug selv dro til Oslo etter høydeoppholdet i Italia. For nå er målet å møte skiledelsen som har trukket tilbake tilbudet til Northug.

– Vi gjorde gjentatte henvendelser i forrige uke og fikk blankt avslag på det. Nå har vi igjen ytret et ønske om dialog, fordi det tror vi er viktig. Så får vi da vente på svar fra Skiforbundet, sier Langås til NRK.

– Men ønsker Petter nå å møte Skiforbundet personlig?

– Ja. Og Petter er veldig engasjert i dette her selv. Når han er hjemme og har mulighet til å være med så vil han gjøre det. Så er det ikke unaturlig at andre rundt ham som hjelper han med disse spørsmålene når han er på høydesamling også videre så vi vet og er trygg på at han får gjort den jobben han skal inn mot vinteren, sier Langås.

Petter Northug sin manager Are Sørum Langås bekrefter at Northug vil møte Norges skiforbund, han sier også at de ikke har ytret ønske om at han skal møte selv.

SE VIDEO: Intervju med Are Sørum Langås.

Kritisk til møtevirksomhet

Generalsekretær Stein Opsal var frustrert over Northug i en uttalelse fra Skiforbundet i går kveld. Han var der kritisk til at Northug aldri deltar i møter personlig.

– Med utgangspunkt i alle møter og kommunikasjon som har vært i saken siden 2013, er vi svært overrasket over uriktige påstander fra Petter Northug. Dette skyldes kanskje at han selv ikke har deltatt i et eneste møte siden 30. april 2013, uttalte Opsal.

Langås svarer slik på NRKs spørsmål om Skiforbundet på noe punkt har etterlyst Northug i deres møter:

- Nei. Det har de ikke gjort, sier Langås.

- Ikke aktiv siden 2013

Stein Opsal sa i går ettermiddag at personlig oppmøtte fra skistjernen muligens kunne endret den fastlåste situasjonen.

RØSTE, SKOGSTAD OG OPSAL

SKITOPPER: Fra venstre Skipresident Erik Røste, Leder av langrennskomitéen Torbjørn Skogstad og generalsekretær Stein Opsal.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Han har ikke selv vært aktiv i møter siden 2013, men vi kjenner ham som en engasjert person, så i kulissene regner jeg med han hadde vært aktiv. Kanskje hadde det vært lettere om han selv hadde vært med, sa Opsal

Han sier det er skistyret som nå må vurdere om det er grunnlag for å tilby Northug et møte.

Vurderer saken torsdag

Skipresident Erik Røste er overfor NRK klar på at enda et møte med Northugs manager har liten vits.

– Jeg har ikke hatt tid til å se på det i dag. Hvis det er en henvendelse hvor Are skal orientere oss om opprinnelige krav har det liten hensikt. Det har vært tre møter om det gjennom sommeren. Jeg ser på det i morgen, skriver skipresident Erik Røste i en sms til NRK som hans kommentar til Northug-leirens nye henvendelse om dialog.

Sportsnyheter

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

Siste nytt

  • Rasmussen ble belgisk cupmester

    Mathias Rasmussen kunne sammen med sine lagkamerater i Union Saint-Gilloise juble for en svært etterlengtet tittel i den belgiske cupen.

    Japanske Koki Machidas scoring på overtid i første omgang ble den eneste i finalen mot Royal Antwerp.

    Union Saint-Gilloise har 11 seriemesterskap og to cuptitler fra før, men forrige seriegull kom i 1935 og den forrige cupseieren i 1914. (NTB)

    R-qRhvQEQVk
    Foto: NTB
  • Spansk bruddseier i Giroen

    Pelayo Sánchez tråkket først over målstreken på Giro d'Italias 6. etappe. Han var blant torsdagens utbrytere.

    Den spanske Movistar-rytteren vant foran Julian Alaphilippe og Luke Plapp.

    Trioen var alene i føringen i sluttfasen av den kuperte etappen. Tidligere på dagen var det sju syklister i bruddet. (NTB)

    K7QkCKHN1QA
    Foto: AP
  • Atlético Madrid fikk opphevet rasismestraff

    Den spanske fotballklubben Atletico Madrid slipper å delvis stenge egen arena samt betale en bot for rasistisk oppførsel av egne supportere.

    Torsdag valgte Det spanske fotballforbundet å godta anken Atletico hadde inngitt mot straffen klubben ble ilagt for en tid tilbake. Til grunn for sanksjonene lå rasisme rettet mot Athletic Bilbao-vingen Nico Williams.

    Atletico ble opprinnelig beordret til å delvis stenge egen hjemmearena i to La Liga-kamper, samt betale en større bot, for Williams-episodene. Vingen skal ha blitt møtt med apelyder under en kamp i forrige måned.

    Forbundet peker på Atleticos «aktive samarbeid» som grunn til at straffen nå legges bort. (NTB)

    84_5MnFD41w
    Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal