NRK Meny
Normal

Nå vil Northug forhandle personlig

RÅDHUSPLASSEN (NRK): Skiforbundet har kritisert Petter Northug for aldri å delta i forhandlinger, etter landslagsbruddet. Når forbundet nå har nullstilt avtalen med skistjernen, ønsker han å løse problemene personlig.

Petter Northug forklarte at han gjerne vil gjenoppta samtalene med Norges skiforbund og han sier at han ikke vil ha noen særbehandling.

Det sier Northugs manager Are Sørum Langås til NRK i etterkant av at Petter Northug holdt en cirka 40 sekunder lang monolog (se video over), til tre medier på trappen til Oslo Rådhus onsdag kveld.

– Jeg har fått med meg at Skiforbundet har nullstilt avtalen, men jeg håper de tar i mot invitasjon til å gå i dialog om å finne en løsning, sa Northug som innledning.

Og nå vil han selv gå i forhandlinger.

- Blankt avslag

Den siste ukens hendelser har gjort at Northug selv dro til Oslo etter høydeoppholdet i Italia. For nå er målet å møte skiledelsen som har trukket tilbake tilbudet til Northug.

– Vi gjorde gjentatte henvendelser i forrige uke og fikk blankt avslag på det. Nå har vi igjen ytret et ønske om dialog, fordi det tror vi er viktig. Så får vi da vente på svar fra Skiforbundet, sier Langås til NRK.

– Men ønsker Petter nå å møte Skiforbundet personlig?

– Ja. Og Petter er veldig engasjert i dette her selv. Når han er hjemme og har mulighet til å være med så vil han gjøre det. Så er det ikke unaturlig at andre rundt ham som hjelper han med disse spørsmålene når han er på høydesamling også videre så vi vet og er trygg på at han får gjort den jobben han skal inn mot vinteren, sier Langås.

Petter Northug sin manager Are Sørum Langås bekrefter at Northug vil møte Norges skiforbund, han sier også at de ikke har ytret ønske om at han skal møte selv.

SE VIDEO: Intervju med Are Sørum Langås.

Kritisk til møtevirksomhet

Generalsekretær Stein Opsal var frustrert over Northug i en uttalelse fra Skiforbundet i går kveld. Han var der kritisk til at Northug aldri deltar i møter personlig.

– Med utgangspunkt i alle møter og kommunikasjon som har vært i saken siden 2013, er vi svært overrasket over uriktige påstander fra Petter Northug. Dette skyldes kanskje at han selv ikke har deltatt i et eneste møte siden 30. april 2013, uttalte Opsal.

Langås svarer slik på NRKs spørsmål om Skiforbundet på noe punkt har etterlyst Northug i deres møter:

- Nei. Det har de ikke gjort, sier Langås.

- Ikke aktiv siden 2013

Stein Opsal sa i går ettermiddag at personlig oppmøtte fra skistjernen muligens kunne endret den fastlåste situasjonen.

RØSTE, SKOGSTAD OG OPSAL

SKITOPPER: Fra venstre Skipresident Erik Røste, Leder av langrennskomitéen Torbjørn Skogstad og generalsekretær Stein Opsal.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Han har ikke selv vært aktiv i møter siden 2013, men vi kjenner ham som en engasjert person, så i kulissene regner jeg med han hadde vært aktiv. Kanskje hadde det vært lettere om han selv hadde vært med, sa Opsal

Han sier det er skistyret som nå må vurdere om det er grunnlag for å tilby Northug et møte.

Vurderer saken torsdag

Skipresident Erik Røste er overfor NRK klar på at enda et møte med Northugs manager har liten vits.

– Jeg har ikke hatt tid til å se på det i dag. Hvis det er en henvendelse hvor Are skal orientere oss om opprinnelige krav har det liten hensikt. Det har vært tre møter om det gjennom sommeren. Jeg ser på det i morgen, skriver skipresident Erik Røste i en sms til NRK som hans kommentar til Northug-leirens nye henvendelse om dialog.

Siste nytt

 • Real Madrid-tungt «årets lag»

  Årets lag ble ikke overraskende svært Real Madrid-tungt. Forrige sesongs mesterligavinnere var representert med seks spillere: Gianluigi Buffon - Dani Alves, Sergio Ramos, Leonardo Bonucci, Marcelo - Luka Modric, Toni Kroos, Andres Iniesta - Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Neymar.

  Britain The Best FIFA Awards
  Foto: Alastair Grant / AP
 • Giroud-mål ble belønnet med pris

  Arsenal-spissen Olivier Giroud fikk Puskas-prisen for årets mål. Bak tildelingen lå skorpionsparket som ga scoring i ligakampen mot Crystal Palace 1. nyttårsdag. – Det er en ære å motta denne prisen. Jeg vil dedikere den til min far, sa Arsenal-stjernen.

  Olivier Giroud
  Foto: John Sibley / Reuters
 • Zidane ble årets trener

  Real Madrids Zinédine Zidane ble kåret til årets trener under FIFAs prisutdelingsgalla i London mandag. Den franske fotballegenden førte Real Madrid til både ligagull og seier i mesterligaen sist sesong. – Jeg snakker ikke godt engelsk, gliste Zidane og takket for prisen på fransk.

  Zinedine Zidane
  Foto: Frank Augstein / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal