Barshim nærmer seg «uslåelig» rekord

Mutaz Essa Barshim fra Qatar gikk over 2.43 i høyde og med det nærmer han seg Javier Sotomayors verdensrekord.

Mutaz Essa Barshim fra Qatar gikk over 2.43 i høyde og med det nærmer han seg Javier Sotomayors verdensrekord.

Se Mutaz Essa Barshim gå 2.43 i første forsøk- Se hoppene på 2.37 og 2.40 nederst i saken.

Barshim i Lausanne

SÅ NÆR: Mutaz Essa Barshim var så nær verdensrekorden i høyde. Her fra et stevne tidligere i år.

Foto: SEBASTIEN BOZON / Afp

Se Barshims verdensrekordforsøk, samt hopp på 2.37 og 2.40 nederst i saken!

Javier Sotomayor fra Cuba står med det som i over 20 år har vært en nær uslåelig høyderekord – 2.45 meter. Den virker mer og mer oppnåelig når årets sesong går mot slutten.

Årets høydeseong har vært en nytelse for tilhengere av gode høydehopp. Hele fem hoppere har vært over den magiske grensen 2.40 i år – og alle fem var tilstede i Brussel til årets siste Diamond League-stevne.

Da lista var kommet opp til 2.40 i dagens konkurranse var det bare to hoppere igjen. Ukrainske Bohdan Bondarenko og Mutaz Essa Barshim fra Qatar.

Kjempenes duell

Barshim hadde først et unødvendig riv med akillesen på 2.28. Deretter så den elegante høydehopperen seg aldri tilbake. På begge høydene 2.37 og 2.40 var Barshim høyt over.

Bondarenko kom seg sammen med Barshim over 2.40 i første forsøk, men ikke like overbevisende som mannen fra Qatar.

Deretter klarte Barshim 2.43, og ble med det den hopperen som har hoppet nest høyest gjennom tidene. Javier Sotomayor står med tre hopp som er høyere, men de er alle hoppet for over 20 år siden.

Verdensrekordforsøk

Bohdan Bondarenko rev i sitt forsøk på 2.43 og valgte å bruke de to siste forsøkene på verdensrekordhøyden 2.46. Der rev han to ganger.

Barshim hadde derimot tre forsøk på å slå verdensrekorden som har stått siden 1993. Han var svært nære på alle hoppene, men klarte ikke å få med hele kroppen over.

Han ble stående på 2.43 og vant med det stevnet i Brussel.

Nå har Barshim, Bondarenko og resten av hoppsirkuset en siste sjanse i årets sesong. Det er når verdenseliten møtes i Marrakesh i en konkurranse mellom de ulike verdensdelene 13. og 14. september.

Se Barshims verdensrekordforsøk i videoen under.

Mutaz Essa Barshim var nær ved å slå rekorden i høydehopp med 2.46 meter, men manglet de siste millimeterne. Kommentator: Karen-Marie Ellefsen

Her er Barshims siste forsøk på 2.46.

Se Barshim gå over 2.40 i første forsøk:

Mutaz Essa Barshim hopper enda høyere. Kommentator: Karen-Marie Ellefsen

Se Barshim gå over 2.37 i første forsøk:

Mutaz Essa Barshim hopper 2.37. Kommentator: Karen-Marie Ellensen

Siste nytt

 • La Liga starter 11. juni

  Det spanske idrettsdepartementet bekreftet fredag ettermiddag at La Liga starter opp igjen 11. juni med derbyet mellom Sevilla og Betis. Mellom fredag 12. juni og mandag 15. juni blir de andre kampene i runde 28 spilt, alle foran tomme tribuner. Elleve serierunder gjenstår å avvikle for Martin Ødegaard og de øvrige La Liga-spillerne. Barcelona ligger to poeng foran Real Madrid, mens Real Sociedad er nummer fire.

  _Yg7VIwtYTw
  Foto: Joan Monfort / Joan Monfort
 • 850 nye millioner til idretten

  Kulturminister Abid Raja (V) legger 850 friske millioner på bordet for å kompensere inntektstapene idretten og frivilligheten har lidd under viruskrisen. I tillegg strekkes perioden det kan søkes om inntektstap fra til 31. august. – Vi kan ikke kompensere krone for krone, men målet er å treffe bredest mulig, sa kulturminister Abid Raja. Han påpekte også at bevilgningene kan økes senere ved behov.

  Abid Raja
  Foto: Vidar Ruud / Vidar Ruud
 • Løke opereres for seks brudd

  Heidi Løke står over håndballjentenes samling til uka på grunn av et inngrep i nesen. Smellen hun fikk under VM i Japan må fikses. – Det er seks brudd i nesen, og neseveggen er trykket helt ut av stilling. Den ser ut som et trekkspill, sier Løke til TV 2.

  Løke

Sendeplan

Kl. Program Kanal