NRK Meny
Normal

Barshim nærmer seg «uslåelig» rekord

Mutaz Essa Barshim fra Qatar gikk over 2.43 i høyde og med det nærmer han seg Javier Sotomayors verdensrekord.

Mutaz Essa Barshim fra Qatar gikk over 2.43 i høyde og med det nærmer han seg Javier Sotomayors verdensrekord.

Se Mutaz Essa Barshim gå 2.43 i første forsøk- Se hoppene på 2.37 og 2.40 nederst i saken.

Barshim i Lausanne

SÅ NÆR: Mutaz Essa Barshim var så nær verdensrekorden i høyde. Her fra et stevne tidligere i år.

Foto: SEBASTIEN BOZON / Afp

Se Barshims verdensrekordforsøk, samt hopp på 2.37 og 2.40 nederst i saken!

Javier Sotomayor fra Cuba står med det som i over 20 år har vært en nær uslåelig høyderekord – 2.45 meter. Den virker mer og mer oppnåelig når årets sesong går mot slutten.

Årets høydeseong har vært en nytelse for tilhengere av gode høydehopp. Hele fem hoppere har vært over den magiske grensen 2.40 i år – og alle fem var tilstede i Brussel til årets siste Diamond League-stevne.

Da lista var kommet opp til 2.40 i dagens konkurranse var det bare to hoppere igjen. Ukrainske Bohdan Bondarenko og Mutaz Essa Barshim fra Qatar.

Kjempenes duell

Barshim hadde først et unødvendig riv med akillesen på 2.28. Deretter så den elegante høydehopperen seg aldri tilbake. På begge høydene 2.37 og 2.40 var Barshim høyt over.

Bondarenko kom seg sammen med Barshim over 2.40 i første forsøk, men ikke like overbevisende som mannen fra Qatar.

Deretter klarte Barshim 2.43, og ble med det den hopperen som har hoppet nest høyest gjennom tidene. Javier Sotomayor står med tre hopp som er høyere, men de er alle hoppet for over 20 år siden.

Verdensrekordforsøk

Bohdan Bondarenko rev i sitt forsøk på 2.43 og valgte å bruke de to siste forsøkene på verdensrekordhøyden 2.46. Der rev han to ganger.

Barshim hadde derimot tre forsøk på å slå verdensrekorden som har stått siden 1993. Han var svært nære på alle hoppene, men klarte ikke å få med hele kroppen over.

Han ble stående på 2.43 og vant med det stevnet i Brussel.

Nå har Barshim, Bondarenko og resten av hoppsirkuset en siste sjanse i årets sesong. Det er når verdenseliten møtes i Marrakesh i en konkurranse mellom de ulike verdensdelene 13. og 14. september.

Se Barshims verdensrekordforsøk i videoen under.

Mutaz Essa Barshim var nær ved å slå rekorden i høydehopp med 2.46 meter, men manglet de siste millimeterne. Kommentator: Karen-Marie Ellefsen

Her er Barshims siste forsøk på 2.46.

Se Barshim gå over 2.40 i første forsøk:

Mutaz Essa Barshim hopper enda høyere. Kommentator: Karen-Marie Ellefsen

Se Barshim gå over 2.37 i første forsøk:

Mutaz Essa Barshim hopper 2.37. Kommentator: Karen-Marie Ellensen

Siste nytt

 • Viviani med sin fjerde seier

  Elia Viviani tok sin fjerde etappeseier under Giro d'Italia onsdag. Han er dermed den første italieneren på fire år til å vinne fire etapper i én og samme utgave av Giro d'Italia.

  Alle sammenlagtfavorittene kom seg helskinnet til mål, og Simon Yates er fortsatt mannen som innehar den rosa ledertrøya etter den 17. etappen over 155 kilometer fra Riva del Garda til Iseo.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP
 • Storaksjon mot kampfiksing

  Midt i forberedelsene til mesterligafinalen i Kiev rystes ukrainsk fotball av det som kan være en stor kampfiksingsskandale. Topplagene Vorskla Poltava og Zorja Lugansk er på listen over i alt 35 klubber som politiet mener har vært involvert i kampfiksing.

 • Lovren klar for Ronaldo-test

  Dejan Lovren vet han har en tøff oppgave i vente mot Cristiano Ronaldo i mesterligafinalen: – Ronaldo har spilt denne typen kamper i 12-15 år. Han scorer over 30 mål hver sesong. Men vi møter verdens beste spisser i Premier League, så vi vet hvordan vi skal forsvare oss som lag.

  Dejan Lovren
  Foto: Glyn Kirk / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal