NRK Meny
Normal

Mowinckel brølte av glede - kjørte seg opp elleve plasser

Ragnhild Mowinckel (24) lå langt bak etter 1.-omgang i kvinnenes storslalåm, men leverte et superløp i siste forsøk. Likevel holdt det ikke til bedre enn en sjetteplass.

Ragnhild Mowinckel kjørte inn til en foreløpig ledelse i andre omgang i dagens storslalåm.

Laster innhold, vennligst vent..

Molde-jenta var helt nede på 17.-plass etter 1. omgang i Maribor i Slovenia. Hun var 1,31 sekunder bak bestetiden til Mikaela Shiffrin på toppen.

Så vartet Mowinckel opp med et av hennes beste løp i storslalåm og i mål ledet den norske jenta.

– Dette er storslalåm på sitt beste fra Ragnhild Mowinckel, utbrøt NRK-kommentator Thomas Lerdahl.

– Du kunne se fra starten av at hun var i angrepsposisjon, og hun klarte å følge opp gjennom henget. Dette er noe av det aller beste jeg har sett av Ragnhild i storslalåm, sa NRKs alpinekspert Paul Arne Skajem da 24-åringen krysset målstreken og fikk se det grønne lyset på resultattavlen.

Hun hadde 2.-omgangs nest beste tid ned alpinbakken og var kun ett fattig hundredel bak Tessa Worley.

Den franske verdenscuplederen vant rennet sammenlagt foran Sofia Goggia fra Italia og Lara Gut fra Sveits. Mowinckel endte til slutt 1,12 sekunder bak Worley.

Shiffrin endte på fjerdeplass etter å ha rotet bort nesten halvsekundet i siste omgang.

Den norske ledelsen holdt seg en stund, men med syv løpere igjen på toppen overtok tyske Viktoria Rebensburg ledelsen. Deretter kom favorittene på rekke og rad og Mowinckel ble flyttet lenger og lenger ned på resultatlista og endte på sjetteplass.

Da hadde hun kjørt seg opp 11 plasser i siste omgang.

Kristin Lysdahl ble nest beste nordmann på en 21.-plass, mens Nina Løseth kjørte ut i 1.-omgang. Kristina Riis-Johannessen var på 45.-plass etter første forsøk og fikk ikke kjøre finaleomgangen.

Siste nytt

 • Verdensmester mister trolig OL

  Den slovenske alpinisten Ilka Štuhec har røket korsbåndet og mister trolig OL i Pyeongchang. Štuhec tok i fjor VM-gull i utfor og vant også utforcupen for kvinner.

  Laster Twitter-innhold
 • Hauger mester i Tyskland

  Motorsport-talentet Dennis Hauger (14) vant søndag det tyske mesterskapet i gokart. Han er den yngste vinneren gjennom tidene i mesterskapet som er går for å være det tøffeste og største i verden med fører fra et 20-talls nasjoner. Hauger er nå ferdig med gokart og tar steget opp til formelbil neste år.

  Dennis Hauger
  Foto: CRG

Sendeplan

Kl. Program Kanal