NRK Meny
Normal

Påførte Serena hennes verste tap – nå møtes de i Wimbledon-finalen

– Hun vet hva hun skal gjøre for slå meg, sier Serena Williams om overraskelsesjenta Garbine Muguruza.

Williams

MØTES IGJEN: Garbine Muguruza og Serena Williams har møtt hverandre tre ganger.

Det var i French Open i fjor det skjedde. Serena Williams var tittelforsvarer og hadde blåst Alice Lim av banen med 6-1, 6-2 i den første runden.

 • Se Wimbledon-finalen i videovinduet øverst.

Useedede Garbine Muguruza i den neste runden burde også være grei skuring, men slik skulle det ikke gå. Den da 20 år gamle spanske jenta slo Williams 6-2, 6-2, noe som til dags dato fortsatt er Williams verste tap i en Grand Slam-turnering.

Lørdag møtes de to igjen. Denne gang i Wimbledon-finalen.

France Tennis French Open

TAPTE: Serena Williams etter å ha gått på sitt verste Grand Slam-tap. Det skjedde mot Garbine Muguruza i Paris i fjor.

Foto: Darko Vojinovic / Ap

– Det er ingen enkel kamp. Hun har gitt meg problemer tidligere, så jeg må sørge for å være fokusert og positiv gjennom hele kampen, sier Williams.

At hun har alt å tape og Muguruza alt å vinne vil hun imidlertid ikke den amerikanske legenden være med på.

– Vi har begge Wimbledon å tape. Hun har slått meg før, og vet hva hun skal gjøre. Det er en spesiell situasjon og hun har en unik mulighet til å bli Wimbledon-mester, sier Williams.

– Den vanskeligste kampen

Da Williams vant sin første Grand Slam 11. september 1999, var det fortsatt en måned igjen til Garbine Muguruza ble 6 år. Muguruza er glad for at det er akkurat Williams som venter i hennes første Grand Slam-finale.

– Det er den beste finalen man kan få spille. Å møte Serena i en Wimbledon-finale er den vanskeligste kampen man kan få. Hvis du drømmer om å vinne en Grand Slam, så er det Serena du møter i finalen, sa Muguruza da det ble klart at det var nettopp de to som skulle møtes.

De to har møtt hverandre tre ganger tidligere, og selv om Muguruza påførte Williams hennes verste Grand Slam-tap noensinne, så er det Williams som har vunnet de to andre oppgjørene.

Hater å tape

Et nytt tap frister ikke for Williams, som bare er en kamp unna å stå som tittelforsvarer i alle de fire Grand Slam-turneringene.

– Jeg liker ikke å tape. Jeg hater det virkelig. Jeg er en sånn person som jobber hardere enn alle andre for å sørge for at det ikke skjer. Om det skjer, så lærer jeg av det. så jeg slipper at det skjer på lang tid igjen, sa hun på pressekonferansen etter å ha sikret seg en plass i sin åttende Wimbledon-finalen.

– Blir du glad for å vinne? spurte en journalist.

– Så lenge jeg ikke taper har jeg det bra, svarte Williams.

Siste nytt

 • Sky-rytter ute av Tour de France

  Team Sky-rytter Gianni Moscon (24) er kastet ut av Tour de France fordi han gikk til angrep på en Fortuneo-rytter, Ifølge L'Equipe. Det skal ha skjedd i etterkant av søndagens etappe. Det var Tv2 som meldte om nyheten.

  CYCLING-FRA-TDF2018-SKY-ITA-MOSCON
  Foto: PHILIPPE LOPEZ / AFP
 • Nytt tap for Emil Meek

  Den norske MMA-utøveren tapte sin andre strake UFC-kamp da Bartosz Fabinski ble for sterk i Hamburg søndag. Meek var avhengig av å holde kampen på beina, men sterke Fabinski lyktes med å ta nordmannen ned gjentatte ganger.

  Emil Meek
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Norge ute av U19-EM

  Norges G19-landslag måtte slå Italia for å gå videre fra gruppespillet, og det så lenge lyst ut etter at Erling Braut Håland sendte Norge i føringen. I det 83. minutt utlignet juventus-ungutten Moise Kean. 1-1 ble også sluttresultatet, og Norge er dermed ute av U19-EM.

  UEFA U19: Italia - Norge
  Foto: Juha Harju/lehtikuva / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis
OL-profiler: Marcus Kleveland
X Games: Skateboard, street