NRK Meny
Normal

Påførte Serena hennes verste tap – nå møtes de i Wimbledon-finalen

– Hun vet hva hun skal gjøre for slå meg, sier Serena Williams om overraskelsesjenta Garbine Muguruza.

Williams

MØTES IGJEN: Garbine Muguruza og Serena Williams har møtt hverandre tre ganger.

Det var i French Open i fjor det skjedde. Serena Williams var tittelforsvarer og hadde blåst Alice Lim av banen med 6-1, 6-2 i den første runden.

 • Se Wimbledon-finalen i videovinduet øverst.

Useedede Garbine Muguruza i den neste runden burde også være grei skuring, men slik skulle det ikke gå. Den da 20 år gamle spanske jenta slo Williams 6-2, 6-2, noe som til dags dato fortsatt er Williams verste tap i en Grand Slam-turnering.

Lørdag møtes de to igjen. Denne gang i Wimbledon-finalen.

France Tennis French Open

TAPTE: Serena Williams etter å ha gått på sitt verste Grand Slam-tap. Det skjedde mot Garbine Muguruza i Paris i fjor.

Foto: Darko Vojinovic / Ap

– Det er ingen enkel kamp. Hun har gitt meg problemer tidligere, så jeg må sørge for å være fokusert og positiv gjennom hele kampen, sier Williams.

At hun har alt å tape og Muguruza alt å vinne vil hun imidlertid ikke den amerikanske legenden være med på.

– Vi har begge Wimbledon å tape. Hun har slått meg før, og vet hva hun skal gjøre. Det er en spesiell situasjon og hun har en unik mulighet til å bli Wimbledon-mester, sier Williams.

– Den vanskeligste kampen

Da Williams vant sin første Grand Slam 11. september 1999, var det fortsatt en måned igjen til Garbine Muguruza ble 6 år. Muguruza er glad for at det er akkurat Williams som venter i hennes første Grand Slam-finale.

– Det er den beste finalen man kan få spille. Å møte Serena i en Wimbledon-finale er den vanskeligste kampen man kan få. Hvis du drømmer om å vinne en Grand Slam, så er det Serena du møter i finalen, sa Muguruza da det ble klart at det var nettopp de to som skulle møtes.

De to har møtt hverandre tre ganger tidligere, og selv om Muguruza påførte Williams hennes verste Grand Slam-tap noensinne, så er det Williams som har vunnet de to andre oppgjørene.

Hater å tape

Et nytt tap frister ikke for Williams, som bare er en kamp unna å stå som tittelforsvarer i alle de fire Grand Slam-turneringene.

– Jeg liker ikke å tape. Jeg hater det virkelig. Jeg er en sånn person som jobber hardere enn alle andre for å sørge for at det ikke skjer. Om det skjer, så lærer jeg av det. så jeg slipper at det skjer på lang tid igjen, sa hun på pressekonferansen etter å ha sikret seg en plass i sin åttende Wimbledon-finalen.

– Blir du glad for å vinne? spurte en journalist.

– Så lenge jeg ikke taper har jeg det bra, svarte Williams.

Siste nytt

 • Fourcade mot Bø på tredjeetappen

  Startlisten for herrestafetten i skiskyting er klart, og både Johannes Thingnes Bø og Martin Fourcade går tredje etappe. Emil Hegle Svendsen er Norges ankermann, og skal opp mot blant andre franske Antonin Guigonnat. Lars Helge Birkeland går førsteetappe, mens Tarjei Bø har den andre etappen.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Femte strake tap for Zuccas Rangers

  New York Rangers og Mats Zuccarello gikk på sitt femte strake tap i NHL da Montreal Canadiens ble for sterke og vant 3-1 natt til fredag. Det melder NTB. 30 år gamle Zuccarello noterte seg for to skudd på mål i oppgjøret.

  Zuccarello Aasen
  Foto: Elsa / Getty Images
 • Celtic og Ajer fikk bank i Russland

  Kristoffer Ajer fikk en stri kveld på jobb i Celtic-forsvaret borte mot russiske Zenit St. Petersburg. Skottene tapte 0-3 og røk ut av europaligaen. Celtic vant hjemmekampen 1-0, men det skulle vise seg å være et altfor lite forsprang mot russerne.

  Scottish Premiership - Celtic vs Rangers
  Foto: Russell Cheyne / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang
OL i Pyeongchang: Curling og ishockey
OL i Pyeongchang: Skøyter 1000 m menn
OL i Pyeongchang: Skiskyting stafett menn og skøyter 1000 m
OL i Pyeongchang: Ishockey, semifinale
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
Mester mot legende i vintersport
OL-magasin