Molde på offensiven overkjørte Aalesund

Molde fikk revansj for tapet mot Aalesund tidligere i sesongen og meldte seg for alvor på i kampen om tabelltoppen.

Eliteserien fotball 2017, Aalesund - Molde.

SEIER: Molde-jubel etter seier over Aalesund lørdag.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Etter 3-0 og tre poeng over sunnmørslaget lørdag, har Molde nå like mange poeng som tabelltoer Brann (27 poeng), selv om bergenslaget har en kamp mindre spilt. Det er fem poeng mindre enn Rosenborg som slo Sandefjord lørdag.

– Det var en kjempegod kamp av oss, vi har god kontroll bakover, sier en fornøyd Molde-trener Ole Gunnar Solskjær til Max.

Både Aalesund og Molde er inne på topp fem i eliteserien og det var derfor duket for et jevnt og tett oppgjør mellom de to fylkesrivalene.

Ole Gunnar Solskjær

FORNØYD: Tre poeng til Ole Gunnar Solskjær.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Molde har alltid hatt et tak på sunnmøringene i disse kampene, men i forrige oppgjør i Eliteserien vant Aalesund 1-0 i Molde.

AaFKs første eliteserieseier over Molde på 14 år.

Det ble imidlertid romsdalslaget som styrte det aller meste som skjedde på banen i denne kampen.

Molde skapte mest

Molde var riktignok litt tam i åpningsminuttene da lagene møttes igjen i Ålesund lørdag, men etter 22 minutter styrte Björn Bergmann Sigurðarson ballen i mål etter et flott innlegg fra Christoffer Remmer.

Det var Molde som var best på kunstgressmatta i Ålesund de første 45 minuttene, selv om Aalesund hadde flere fine tilløp til sjanser. Farlig ble det likevel aldri foran Molde-målet i 1. omgang.

Aalesund åpnet 2. omgang med adskillig mer krutt i støvlene enn i 1. omgang, og etter 54 minutter hadde nederlandske Lars Veldwijk en kjempesjanse. Skuddet gikk imidlertid en liten halvmeter utenfor mål.

Andreas Lie

STRAFFE: Andreas Lie fikk straffe mot seg etter en felling av Fredrik Brustad.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Straffe-mål

Noen få minutter senere kommer så Fredrik Brustad seg alene med Andreas Lie, og AaFK-keeperen valgte å kaste seg i beina på Molde-spilleren idet han rundet keeperen.

– Jeg tenkte det verste da Moen (dommer) kjente på begge lommene. Men jeg har tre gule og må stå over neste kamp uansett, så det var ikke noen forskjell sånn sett.

Dommer markerte straffe og gult kort til Lie, som var sjanseløs på straffesparket til Björn Bergmann Sigurðarson, som satte sitt andre for kvelden og sitt tiende mål for sesongen.

– Det er klasse. Bjørn er i storform nå, sier Solskjær om islendingen.

– Vi er ikke i nærheten

Etter hvert falt et litt oppgitt sunnmørslag sammen, mens Molde overtok det meste av spillet på banen.

Og etter 75 minutter ble det Fredrik Brustads tur til å sette ballen bak keeper Lie etter at Hestad først hadde fått mye plass på venstrekanten.

Brustad tok godt vare på pasningen fra lagkameraten og dundret ballen i mål.

– Molde vinner fullt fortjent. De skaper mye trøbbel for oss og er kompakte og smarte. De gjør så vi ikke kommer opp på vårt normale nivå. Vi er ikke i nærheten i dag, sier AaFK-trener Trond Fredriksen til Max.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Svenske stjerner sendes hjem

  Langrennsstjernene Ebba Andersson og Charlotte Kalla (bildet) er sendt hjem fra Sveriges treningssamling i Frankrike etter mageproblemer, skriver Aftonbladet.

  De skal undersøkes nærmere ved hjemkomst.

  – Vi tror det dreier seg om maten i og med at det ikke har spredt seg i gruppen, sier landslagsrener Stefan Thomson.

  Moa Lundgren og Emma Ribom er også sendt hjem.

  Tour de ski 2019/20
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Klubbene stiller VAR-krav

  Klubbene i Eliteserien og 1.-divisjon diskuterte torsdag en mulig innføring av VAR (videodommere) i Norge. Administrerende direktør Leif Øverland i Norsk Toppfotball forteller til NRK at det kom tre hovedpunkter ut av møtet:

  1. Norge må følge den europeiske utviklingen, og forbedre kompetansen på dommerne og de som skal sitte i VAR-rommet.

  2. Et tydelig krav om at VAR må være en del av stadionopplevelsen – og forbedre den.

  3. Ingen pilotprosjekt. Eliteserien skal ikke bli en læringsarena for VAR.

  – Fordelingen av kostnadene er ikke ferdigforhandlet mellom TV 2 (kommende rettighetshaver), NFF og NTF. Klubbene har bedt om et notat for å kunne diskutere kostnadene i klubben. Det er ventet mandag, sier Øverland til NRK. Det er NFF-styret som til slutt bestemmer om det blir VAR i Eliteserien fra 2023.

  Eliteserien
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
 • Uefa dobler premiepengene til EM

  Det europeiske fotballforbundet (Uefa) har vedtatt å doble premiepengene til lagene som deltar i EM til sommeren.

  Lagene vil nå dele på en pott på 16 millioner euro. I tillegg får klubbene som frigir spillere til mesterskapet for første gang få penger. Lagene vil dele en pott på 4,5 millioner euro.

  – Dette er viktige strategiske initiativ for Uefas kvinnefotball-strategi. Det sikrer mer penger enn noen gang tidligere fordelt av Uefa, skriver de i en pressemelding.

  Norge er kvalifisert til mesterskapet som spilles i England fra 6.-31. juli 2022.

  Fortsatt er det langt opp til herrene. De 24 lagene i sommerens EM fikk nesten 100 millioner kroner kun for å delta. Den totale potten var på over 3,5 milliarder kroner.

  Norge
  Foto: Nikola Krstic / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal