NRK Meny
Normal

Mistet gullet etter baris-feiring

Mahiedine Mekhissi-Benabbad var knusende overlegen, og løp inn til førsteplass på 3000 meter hinder i EM i bar overkropp. Det ble han disket for.

Da Franske Mahiedine Mekhissi-Benabbad innså at han kom til å vinne EM-finalen i 3000 meter hinder, dro han like godt av seg skjorten og løp de siste meterne i bar overkropp. Se klippet her.

Denne feiringen ble for drøy, og Mahiedine Mekhissi-Benabbad ble disket.

– Også tar han av seg skjorta, det spørs om det er så veldig lurt, sa NRKs kommentator Lars Lystad da franske Mahiedine Mekhissi-Benabbad stormet mot mål på 3000 meter hinder. Det var det ikke.

Mekhissi-Benabbad har nå blitt fratatt gullmedaljen på 3000 meter hinder etter at han løp de siste metrene av øvelsen i bar overkropp. Det melder flere medier, blant annet Aftonbladet. Det franske friidrettsforbundet bekrefter til den svenske avisa at Mekhissi-Benabbad har blitt disket, og at de vil anke avgjørelsen.

Ifølge AFP var det det spanske landslaget som leverte protest mot den franske løperen, etter at spanske Angel Mullera kom på fjerdeplass.

Overlegen

29 år gamle Mekhissi-Benabbad var fullstendig overlegen på 3000 meter hinder, og tok seg tid til å ta av seg trøya før han hoppet over siste hinder, puttet trøya i munnen og løp over mål til førsteplass.

Nå er han altså disket, og før anken har blitt ferdig behandlet ser det ut som om hans landsmann Yoann Kowal vil bli tildelt gullmedaljen.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppidrettsveka: Fellesstart
Toppidrettsveka
Toppidrettsveka: Fellesstart