Millionavtale gir Vålerenga europacuphåp

Eliteseriesesongen ble en liten skuffelse for Vålerenga, men ny millionavtale og egen storstue under bygging, gir likevel gryende optimisme i Oslo-klubben.

Med ny utstyrsavtale og ny stadion i sikte, har Vålerenga som mål å spille i europacupen når den nye arenaen er ferdig i 2017. Klubben har store ambisjoner, selv om laget ikke har lykkes i eliteserien de 5 siste sesongene.

Det nærmer seg jul og årets eliteseriesesong er et tilbakelagt kapittel. Men Vålerengas skuffende sjuendeplass har ikke lagt noen demper på forhåpningene for neste år.

For køen var lang da sesongkortene ble lagt ut for salg tirsdag og bare i løpet av første dag, var 600 solgt. Det er nesten seks ganger så mange som i fjor.

– Jeg tror det er en optimisme vi ser i klubben nå. Vi har klare ambisjoner om å være med i toppen av norsk fotball. Vi kan ikke garantere førsteplasser, det går ikke i noe idrett, men målsettingen er å være i toppen, sier Vålerengas daglige leder, Stig-Ove Sandnes.

Ny millionavtale

Samtidig ble også ny draktsponsor offentliggjort. Avtalen med Umbro er verdt 30 millioner kroner over seks år. Det kan komme godt med når målet er å spille mot de beste ute i Europa.

Stig-Ove Sandnes

PÅ GANG: Daglig leder i Vålerenga fotball, Dag-Ove Sandnes, på plassen hvor ny stadion bygges.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Vi må konsentrere oss om å lage et godt sportslig produkt og planlegge langsiktig. Det er klart vi skal være i europacupen. Vi ser andre norske klubber der i høst, og der vil vi være også, understreker Sandnes.

– Men er det realistisk for en klubb som er blitt nummer 7, 8, 11, 6 og 7 de siste fem årene?

– Nei, det er riktig at det ikke er realistisk. Det er derfor slike avtaler som denne med Umbro og andre samarbeidspartnere, og ny stadion er viktig for å være med å skape noe fremover.

– Små marginer

At klubbens nye stadion skal stå ferdig på sensommeren i 2017, bidrar også til økte forventninger. Også hos spillerne.

– Jeg tror det kommer til å «eksplodere» i Oslo da, for Vålerenga er en klubb med stort potensial. Det er litt synd jeg er 32 og ikke 25, for jeg synger vel på siste verset når stadion er klar, men jeg tror det vil gi klubben en stor fordel, for man slipper å leie Ullevaal, sier Christian Grindheim.

Han mener europacupspill ikke behøver å være en fjern drøm.

– Det er august måned som gjør at vi ikke får spille kvalifisering i år. Det er veldig små marginer, men klarer vi å holde oss jevnere neste sesong, så er vi med og kjemper om de tre første plassene, tror Grindheim.

Sportsnyheter

Spania med nok ein EM-smell: – Dei skremmer ingen lenger

Spania fekk kritikk for å ikkje setje sjansane sine mot Sverige. Mot Polen haldt dei fram i same spor.

Löw lyttet ikke til legendenes krav – svarte med festfotball

Eksperter og tidligere spillere ba Joachim Löw om å bytte formasjonen etter tapet i åpningskampen mot Frankrike. Men Tyskland-sjefen sto på sitt, stilte med samme lagoppstilling og knuste de regjerende europamesterne.

Frankrike-stjernen tatt på senga av EM-tilskuere: – Klarte ikke høre hverandre

Ungarn hadde lenge Frankrike i kne, men Antoine Griezmann sørget for at de regjerende verdensmesterne slapp unna en kjempefadese. Etterpå innrømte Frankrikes målscorer at fansen gjorde det vanskelig for dem.

Siste nytt

 • Kloster snuste på OL-kravet

  Friidrettsprofilen Line Kloster vant lørdag 400 meter hekk under et internasjonalt stevne i Madrid. Hun var nær OL-kravet.

  Kloster ble klokket inn til tiden 55,61 sekunder. Det er årsbeste for hennes del og bare 22 hundredeler bak OL-kravet.

  Portugisiske Vera Barbosa ble nummer to, men var klart slått. Hun fikk tiden 56,46. Italienske Yadisleidy Pedroso fulgte deretter på 56,75.

  Klosters vinnertid er bare 12 hundredeler bak hennes personlige rekord. Det er også den 11. beste tiden i Europa i år.

  Friidrettsprofilen kan komme seg til Tokyo-OL på ranking, selv om hun ikke skulle klare kravet. Da må hun levere flere sterke prestasjoner i tiden som kommer.

  Line Kloster
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Ishockey: Norsk seier i para-VM

  Norge slo Italia 4-3 etter straffeslag på første dag av para-VM i ishockey. Audun Bakke ble tremålsscorer i tsjekkiske Ostrava.

  Det norske laget var best i straffeslagkonkurransen. Der scoret både Bakke og Ola Bye Øiseth, mens det ble bom for italienerne.

  I selve kampen ordnet Bakke to mål med 39 sekunders mellomrom i første periode, men Italia skulle slå hardt tilbake. I tredje periode kom det tre italienske mål på rappen, og med noen få minutter igjen styrte Norge mot tap på første VM-dag.

  Bakke skulle imidlertid komme det norske laget til unnsetning. Med sin 3-3-scoring tvang han fram spilleforlengelse, og på straffer var Norge sterkest.

  De norske spillerne møter Slovakia søndag og Russland tirsdag i de to siste gruppekampene.

 • Myhre og Kvalvåg leverte i lag-EM

  Norge endte på åttendeplass med 134 poeng etter første dag i lag-EM i friidrett i rumenske Cluj-Napoca. Finland har samme poengsum, men holder plassen over.

  Med 175 poeng leder Nederland over Tsjekkia og Hviterussland med henholdsvis 160.5 og 158 poeng.

  Av utøverne som utmerket seg tar vi med oss Magnus Tuv Myhre som vant 5000-meteren foran belgiske Michael Somers som jaget hardt de siste hundre meterne.

  Ferdinand Kvan Edman satte ny personlig rekord på 1500 meter med tiden 3.38,63 og forbedret sin personlige rekord med én hundredel.

  Hedda Kvalvåg leverte sitt beste utendørshopp i tresteg noensinne og endte på 13 blank. Det holdt dessverre ikke til topplassering.

  I lengdekonkurransen for menn endte Ingar Kiplesund på sjetteplass med 7,63 meter, mens Jon Nerdal ble femtemann i slegge med et lengstekast på 67,53 meter.

  I spydkonkurransen for kvinner kastet USA-baserte Marie-Therese Obst 57,07 og ble nummer tre. OL-aktuelle Marcus Thomsen endte på samme plassering i kule for menn med 19,90. I tresteg for kvinner satte Hedda Kvalvåg personlig rekord med 13,00 meter. Det ga sjuendeplass.

  De største norske friidrettsstjernene, med Ingebrigtsen-brødrene og Karsten Warholm i spissen, deltar ikke i lag-EM i Romania.

  20 av 40 øvelser ble gjennomført lørdag. Søndag gjennomføres de 20 siste.

  Hedda Kvalvåg
  Foto: Fredrik Hagen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal