Millionavtale gir Vålerenga europacuphåp

Eliteseriesesongen ble en liten skuffelse for Vålerenga, men ny millionavtale og egen storstue under bygging, gir likevel gryende optimisme i Oslo-klubben.

Med ny utstyrsavtale og ny stadion i sikte, har Vålerenga som mål å spille i europacupen når den nye arenaen er ferdig i 2017. Klubben har store ambisjoner, selv om laget ikke har lykkes i eliteserien de 5 siste sesongene.

Det nærmer seg jul og årets eliteseriesesong er et tilbakelagt kapittel. Men Vålerengas skuffende sjuendeplass har ikke lagt noen demper på forhåpningene for neste år.

For køen var lang da sesongkortene ble lagt ut for salg tirsdag og bare i løpet av første dag, var 600 solgt. Det er nesten seks ganger så mange som i fjor.

– Jeg tror det er en optimisme vi ser i klubben nå. Vi har klare ambisjoner om å være med i toppen av norsk fotball. Vi kan ikke garantere førsteplasser, det går ikke i noe idrett, men målsettingen er å være i toppen, sier Vålerengas daglige leder, Stig-Ove Sandnes.

Ny millionavtale

Samtidig ble også ny draktsponsor offentliggjort. Avtalen med Umbro er verdt 30 millioner kroner over seks år. Det kan komme godt med når målet er å spille mot de beste ute i Europa.

Stig-Ove Sandnes

PÅ GANG: Daglig leder i Vålerenga fotball, Dag-Ove Sandnes, på plassen hvor ny stadion bygges.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Vi må konsentrere oss om å lage et godt sportslig produkt og planlegge langsiktig. Det er klart vi skal være i europacupen. Vi ser andre norske klubber der i høst, og der vil vi være også, understreker Sandnes.

– Men er det realistisk for en klubb som er blitt nummer 7, 8, 11, 6 og 7 de siste fem årene?

– Nei, det er riktig at det ikke er realistisk. Det er derfor slike avtaler som denne med Umbro og andre samarbeidspartnere, og ny stadion er viktig for å være med å skape noe fremover.

– Små marginer

At klubbens nye stadion skal stå ferdig på sensommeren i 2017, bidrar også til økte forventninger. Også hos spillerne.

– Jeg tror det kommer til å «eksplodere» i Oslo da, for Vålerenga er en klubb med stort potensial. Det er litt synd jeg er 32 og ikke 25, for jeg synger vel på siste verset når stadion er klar, men jeg tror det vil gi klubben en stor fordel, for man slipper å leie Ullevaal, sier Christian Grindheim.

Han mener europacupspill ikke behøver å være en fjern drøm.

– Det er august måned som gjør at vi ikke får spille kvalifisering i år. Det er veldig små marginer, men klarer vi å holde oss jevnere neste sesong, så er vi med og kjemper om de tre første plassene, tror Grindheim.

Siste nytt

 • Svindal operert

  Aksel Lund Svindal har lørdag operert tommelen som han har slitt med de siste dagene etter et fall på trening torsdag.

  Svindal selv annonserte operasjonen på bildedelingstjenesten Instagram. Ifølge ham selv skal han være tilbake på ski etter kort tid.

 • Babylykke for Nestvold-Haugen

  Alpinisten Leif Kristian Nestvold-Haugen ble natt til lørdag far til en ny gutt da kona Marthe fødte parets andre barn.

  Dermed er han klar for sesongens første slalåmrenn i finske Levi søndag. – Alt er bra med hele familien, sier Nestvold-Haugen til NRK.

  SKI-SLO-FIS-CUP-GIANT-SLALOM-MEN
  Foto: JURE MAKOVEC / AFP
 • Oilers best i Fredrikstad

  Stavanger Oilers tok viktige poeng i toppen da de vant 3–2 i det som ble en jevn kamp borte i eliteserien i ishockey mot Stjernen lørdag.

  Dermed befestet Oilers sin tredjeplass på tabellen.

  Eliteserien ishockey, menn: Vålerenga - Stavanger Oilers (1-3)
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal