NRK Meny
Normal

Millionavtale gir Vålerenga europacuphåp

Eliteseriesesongen ble en liten skuffelse for Vålerenga, men ny millionavtale og egen storstue under bygging, gir likevel gryende optimisme i Oslo-klubben.

Med ny utstyrsavtale og ny stadion i sikte, har Vålerenga som mål å spille i europacupen når den nye arenaen er ferdig i 2017. Klubben har store ambisjoner, selv om laget ikke har lykkes i eliteserien de 5 siste sesongene.

Det nærmer seg jul og årets eliteseriesesong er et tilbakelagt kapittel. Men Vålerengas skuffende sjuendeplass har ikke lagt noen demper på forhåpningene for neste år.

For køen var lang da sesongkortene ble lagt ut for salg tirsdag og bare i løpet av første dag, var 600 solgt. Det er nesten seks ganger så mange som i fjor.

– Jeg tror det er en optimisme vi ser i klubben nå. Vi har klare ambisjoner om å være med i toppen av norsk fotball. Vi kan ikke garantere førsteplasser, det går ikke i noe idrett, men målsettingen er å være i toppen, sier Vålerengas daglige leder, Stig-Ove Sandnes.

Ny millionavtale

Samtidig ble også ny draktsponsor offentliggjort. Avtalen med Umbro er verdt 30 millioner kroner over seks år. Det kan komme godt med når målet er å spille mot de beste ute i Europa.

Stig-Ove Sandnes

PÅ GANG: Daglig leder i Vålerenga fotball, Dag-Ove Sandnes, på plassen hvor ny stadion bygges.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Vi må konsentrere oss om å lage et godt sportslig produkt og planlegge langsiktig. Det er klart vi skal være i europacupen. Vi ser andre norske klubber der i høst, og der vil vi være også, understreker Sandnes.

– Men er det realistisk for en klubb som er blitt nummer 7, 8, 11, 6 og 7 de siste fem årene?

– Nei, det er riktig at det ikke er realistisk. Det er derfor slike avtaler som denne med Umbro og andre samarbeidspartnere, og ny stadion er viktig for å være med å skape noe fremover.

– Små marginer

At klubbens nye stadion skal stå ferdig på sensommeren i 2017, bidrar også til økte forventninger. Også hos spillerne.

– Jeg tror det kommer til å «eksplodere» i Oslo da, for Vålerenga er en klubb med stort potensial. Det er litt synd jeg er 32 og ikke 25, for jeg synger vel på siste verset når stadion er klar, men jeg tror det vil gi klubben en stor fordel, for man slipper å leie Ullevaal, sier Christian Grindheim.

Han mener europacupspill ikke behøver å være en fjern drøm.

– Det er august måned som gjør at vi ikke får spille kvalifisering i år. Det er veldig små marginer, men klarer vi å holde oss jevnere neste sesong, så er vi med og kjemper om de tre første plassene, tror Grindheim.

Siste nytt

 • Boasson Hagen ble norgesmester

  Edvald Boasson Hagen fikk hard motstand under temporittet i sykkel-NM. Med fem kilometer igjen ledet 31-åringen med kun ni sekunder på 19 år gamle Andreas Leknessund som ble nummer to. Kristoffer Skjerping tok bronsen.

  Tour des Fjords 2018
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
 • Nagelsmann tar over RB Leipzig

  Hoffenheims trener Julian Nagelsmann har vært svært ettertraktet. Etter neste sesong forlater han Hoffenheim til fordel for RB Leipzig, melder klubben i en pressemelding.

  Han har skrevet en treårskontrakt, og blir i Leipzig til 2023.

  Julian Nagelsmann
  Foto: Thomas Kienzle / AFP
 • VM trolig over for Australia-spiss

  Andrew Nabbout spiller neppe mer for Australia etter skulderskaden han pådro seg i torsdagens kamp mot Danmark, melder NTB. – Det ser ut til at han har pådratt seg en alvorlig skulderskade. Jeg tror VM er over for hans del, sier Australias landslagssjef Bert van Marwijk.

  FBL-WC-2018-MATCH22-DEN-AUS
  Foto: EMMANUEL DUNAND / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Veien til VM: Brasil og Marokko
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Brasil - Costa Rica
FIFA Fotball-VM 2018: Brasil - Costa Rica