NRK Meny
Normal

Bode Miller overrasker med ny kropp

– Det er bare å ta av seg hatten, sier Kjetil André Aamodt. Med både færre kilo og bekymringer er amerikaneren klar til å erobre alpinsirkuset på nytt.

SPO-WIT-SKI-2013-FIS-BEAVER-CREEK-WORLD-CUP---MEN'S-GIANT-SLALOM 2013 FIS Beaver Creek World Cup - Men's Giant Slalom

SE VIDEO: Med startnummer 31 endte Bode Miller på en sterk 2.-plass i helgens storslalåm-renn i Beaver Creek. Se kjøringen hans i finaleomgangen her.

Etter en hel sesong på sidelinjen - og flere utenfor toppformen - er fargeklatten Bode Miller tilbake.

– Selvtilliten min har aldri vært et problem, men nå har jeg også den fysiske styrken til å gjøre den enda større, sa en selvsikker Miller, ifølge nyhetsbyrået AFP, etter den sterke 2.-plassen i Beaver Creek søndag.

Det er to år siden amerikaneren var på pallen i verdenscupen. I storslalåm har han ikke vært der siden 2007.

– Kan lykkes i slalåm

Miller mistet hele fjorårssesongen på grunn av en kneoperasjon. På veien tilbake har den tidligere så gode fartskjøreren gått ned hele 13 kilo, noe som åpner nye muligheter, ifølge alpinisten selv.

– Jeg tror jeg kan lykkes i slalåm også. Jeg er blitt tynn, aerodynamisk og rask slik at jeg kan kjøre fire disipliner på den måten jeg ønsker, sier Miller til ESPN.

Han imponerte da han med startnummer 31 yppet seg med suverene Ted Ligety i søndagens storslalåm-renn.

– Bode Miller er helt rå igjen. Det er herlig å se, utbrøt NRKs ekspertkommentator Marius Arnesen.

Kun Ligety - som nå har vunnet fire strake storslalåm-renn - kjørte raskere.

«Et stikk til alle som tvilte», kalte amerikaneren selv pallplassen, ifølge ESPN.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Bode Miller

Bode Miller har gått ned 13 kilo etter at han tok OL-sølv i Super-G i 2010 (t.v.). Til høyre er han på pallen etter helgens 2.-plass i storslalåm.

Foto: EMMANUEL DUNAND / AFP

Bad boy

Millers karriere har vært preget av mye utenomsportslig. Et til tider turbulent privatliv har gitt 36-åringen fra New Hampshire et rykte som bad boy. Selv om han fortsatt er i en rettstvist med sin forrige kjæreste om deres åtte år gamle sønn (de møtes i retten mandag), har han ifølge treneren roet seg det siste året.

Høydepunktet var bryllupet med Morgan Miller i oktober 2012.

– Det har vært bra for han å gifte seg. Han har flyttet til et nytt hjem i California og blitt mer stabil. Han er mer solid på trening og holder seg unna uroligheter, sier den amerikanske landslagstreneren Sasha Rearick til NY Times.

Selv sa alpinstjernen følgende til avisen før helgen:

– Morgan støtter meg hele tiden, jeg har det bra og er motivert.

Bode Miller og Morgan Miller

Bode Miller giftet seg med Morgan Miller i oktober 2012. Her er de sammen i sommer.

Foto: Frederick M. Brown / Afp

– Mister aldri kvalitetene

Tidligere alpinstjerne, nå NRK-eskpert, Kjetil André Aamodt mener Miller i helgen viste takter han ikke har hatt siden han herjet i starten av 2004/2005-sesongen da han vant utrolige fem renn på to uker.

– Det virker som han har stått mer på ski enn på lenge. Teknisk er han i nærheten av der han var i 2005. De underliggende kvalitetene mister han aldri og når han er på topp er han blant de beste, sier Aamodt.

Nordmannen tror imidlertid amerikaneren har slanket seg for mye til å kunne hevde seg i fartsdisiplinene utfor og super-G.

– Han hadde hatt bedre sjanser med litt mer kjøtt på beinet, mener Aamodt.

Han er uansett imponert over helgens prestasjon.

– Det er bra for alpinsporten at han gjør det bra igjen. Han er 36 år og det sier jo litt. Det er bare å ta av seg hatten for ham.

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal