Bode Miller overrasker med ny kropp

– Det er bare å ta av seg hatten, sier Kjetil André Aamodt. Med både færre kilo og bekymringer er amerikaneren klar til å erobre alpinsirkuset på nytt.

SPO-WIT-SKI-2013-FIS-BEAVER-CREEK-WORLD-CUP---MEN'S-GIANT-SLALOM 2013 FIS Beaver Creek World Cup - Men's Giant Slalom

SE VIDEO: Med startnummer 31 endte Bode Miller på en sterk 2.-plass i helgens storslalåm-renn i Beaver Creek. Se kjøringen hans i finaleomgangen her.

Etter en hel sesong på sidelinjen - og flere utenfor toppformen - er fargeklatten Bode Miller tilbake.

– Selvtilliten min har aldri vært et problem, men nå har jeg også den fysiske styrken til å gjøre den enda større, sa en selvsikker Miller, ifølge nyhetsbyrået AFP, etter den sterke 2.-plassen i Beaver Creek søndag.

Det er to år siden amerikaneren var på pallen i verdenscupen. I storslalåm har han ikke vært der siden 2007.

– Kan lykkes i slalåm

Miller mistet hele fjorårssesongen på grunn av en kneoperasjon. På veien tilbake har den tidligere så gode fartskjøreren gått ned hele 13 kilo, noe som åpner nye muligheter, ifølge alpinisten selv.

– Jeg tror jeg kan lykkes i slalåm også. Jeg er blitt tynn, aerodynamisk og rask slik at jeg kan kjøre fire disipliner på den måten jeg ønsker, sier Miller til ESPN.

Han imponerte da han med startnummer 31 yppet seg med suverene Ted Ligety i søndagens storslalåm-renn.

– Bode Miller er helt rå igjen. Det er herlig å se, utbrøt NRKs ekspertkommentator Marius Arnesen.

Kun Ligety - som nå har vunnet fire strake storslalåm-renn - kjørte raskere.

«Et stikk til alle som tvilte», kalte amerikaneren selv pallplassen, ifølge ESPN.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Bode Miller

Bode Miller har gått ned 13 kilo etter at han tok OL-sølv i Super-G i 2010 (t.v.). Til høyre er han på pallen etter helgens 2.-plass i storslalåm.

Foto: EMMANUEL DUNAND / AFP

Bad boy

Millers karriere har vært preget av mye utenomsportslig. Et til tider turbulent privatliv har gitt 36-åringen fra New Hampshire et rykte som bad boy. Selv om han fortsatt er i en rettstvist med sin forrige kjæreste om deres åtte år gamle sønn (de møtes i retten mandag), har han ifølge treneren roet seg det siste året.

Høydepunktet var bryllupet med Morgan Miller i oktober 2012.

– Det har vært bra for han å gifte seg. Han har flyttet til et nytt hjem i California og blitt mer stabil. Han er mer solid på trening og holder seg unna uroligheter, sier den amerikanske landslagstreneren Sasha Rearick til NY Times.

Selv sa alpinstjernen følgende til avisen før helgen:

– Morgan støtter meg hele tiden, jeg har det bra og er motivert.

Bode Miller og Morgan Miller

Bode Miller giftet seg med Morgan Miller i oktober 2012. Her er de sammen i sommer.

Foto: Frederick M. Brown / Afp

– Mister aldri kvalitetene

Tidligere alpinstjerne, nå NRK-eskpert, Kjetil André Aamodt mener Miller i helgen viste takter han ikke har hatt siden han herjet i starten av 2004/2005-sesongen da han vant utrolige fem renn på to uker.

– Det virker som han har stått mer på ski enn på lenge. Teknisk er han i nærheten av der han var i 2005. De underliggende kvalitetene mister han aldri og når han er på topp er han blant de beste, sier Aamodt.

Nordmannen tror imidlertid amerikaneren har slanket seg for mye til å kunne hevde seg i fartsdisiplinene utfor og super-G.

– Han hadde hatt bedre sjanser med litt mer kjøtt på beinet, mener Aamodt.

Han er uansett imponert over helgens prestasjon.

– Det er bra for alpinsporten at han gjør det bra igjen. Han er 36 år og det sier jo litt. Det er bare å ta av seg hatten for ham.

Siste nytt

 • Tjalve og Tyrving vann lagserien

  Tjalve blei best i mennenes lagserie i friidrett for femte år på rad. I kvinneklassen gjekk Tyrving til topps. Dei to klubbane kniva om topplassen i begge klassene, melder Norges Friidrettsforbund.

 • Skadet Vonn mister renn

  Alpinstjernen Lindsey Vonn har skadet kneet på trening og kan ikke kjøre fartsrennene i canadiske Lake Louise neste uke. Det varsler hun selv på sin Twitter-konto. Vonn har tidligere varslet at den nylig påbegynte sesongen blir hennes siste.

  ALPINE-SKIING-SWEDEN/ Lindsey Vonn of the U.S. competes during the women's Parallel Slalom City Event of the FIS Alpine Skiing World Cup in Stockholm, Sweden
  Foto: TT NEWS AGENCY / Reuters
 • Marerittkveld for PSG

  PSG-spillerne Neymar og Kylian Mbappé måtte begge gå av banen med skade for henholdsvis Brasil og Frankrike i kveldens landskamper. Neymar tuslet av banen etter 8 minutter mot Kamerun, mens Mbappé gikk av før pause mot Uruguay.

  Neymar
  Foto: Frank Augstein / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
Ekspertmøte sjakkVM
VM sjakk: Parti 9: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 9 Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 9
VM sjakk: Parti 9: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana