Mesterliga-bragd av «Birdsa» – klare for kvartfinale

LSK Kvinner er det første norske laget siden 2009 som klarer å komme til kvartfinalen i den gjeveste turneringen.

LSK Kvinner

KLARE FOR KVARTFINALE: LSK Kvinner ble i kveld den andre klubben i Norge som har funnet veien til kvartfinalen i mesterligaen.

Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi var bedre foran mål. I begge boksene. Vi ble til tider kjørt hardt av Brøndby, men står godt. En stor dag for oss, sier en strålende fornøyd Hege Riise, som akkurat har ledet sitt lag til deres første kvartfinale i klubbens historie.

– I denne posisjonen har vi aldri vært før. Dette er gøy, ler hun.

Etter 1–1 på Jessheim for to uker siden, måtte LSK score for å ta seg til kvartfinale i mesterligaen. Det gjorde de to ganger like utenfor København. Men det kostet:

– De er så slitne nå at de ikke klarer å juble! utbryter kommentatoren til Romerikes Blad etter at dommeren blåser av kampen.

– Men det betyr ingen verdens ting. De er klare for kvartfinalen, la kommentatoren til.

Pellerud: – Dette har vi ventet på

Når NRK slår på tråden til tidligere landslagssjef for fotballkvinnene, Even Pellerud, har han akkurat fått det med seg, men tar det hele med fatning:

– Ikke noen stor sensasjon, ikke en bombe. Vi registrerer at et norsk lag er klare for kvartfinalen i den gjeveste turneringen. Dette har vi ventet på lenge.

Even Pellerud

IMPONERT: Tidligere landslagssjef Even Pellerud lar seg imponere av hvor stabile LSK Kvinner har vært. Han vil likevel ikke være med på at avansementet er noen sensasjon.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Hvorfor er ikke dette en sensasjon?

– LSK Kvinner har imponert over lengre tid med stabilitet. De har hatt lite skader og vært i støtet. Samtidig er den norske ligaen på høyde med danskenes.

For første gang siden Røa var i kvartfinalen i 2009. Hva betyr dette for norsk kvinnefotball?

– Dette har vi ventet på. Vi har vært skuffa nå noen år. For alle som jobber med kvinnefotball, er dette svært gode nyheter. Dette var en bekreftelse på det skjer mye bra på kvinnesiden i norsk fotball, avslutter Pellerud.

Se scoringene fra kampen mot Brøndby! Bilder med tillatelse fra Romerikes Blad.

Praktkamp av Reiten

Anja Sønstevold ble omfavnet av hvitkledde i jubelrus da hun i det 70. spilleminutt styrte inn ledermålet.

Åtte minutter senere ble det mer jubel i den danske byen. Synne Skinnes Hansen doblet etter et angrep tatt rett ut av læreboka. Guro Reiten gjorde akkurat som hun ville nede ved dødlinja, før hun la inn et 45-gradersinnlegg til Hansen på syv meter, som fikk en enkel jobb og sikret hvilepuls på LSK-benken.

For danskene ble det nok en gang mesterligastopp mot nettopp LSK.

Siste nytt

 • Norsk kollaps på siste skyting

  Både Marte Olsbu Røiseland og Ingrid Landmark Tandrevold skaut om sigeren på fellesstarten i Pokljuka, men fekk to bom på siste skyting.

  Dermed vann svenske Hanna Öberg framfor italienske Lisa Vittozzi som skaut 20 treff. Det gjorde også Anaïs Bescond frå Frankrike som fekk tredjeplassen.

  Røiseland hamna til slutt på sjetteplass, medan Tandrevold måtte nøye seg med 8.-plassen.

  Dorothea Wierer hamna på 9.-plass, og klarte difor ikkje å ta over leiartrøya i verdscupen frå Tiril Eckhoff som stod over løpet på grunn av mild sjukdom.

  Røiseland og Tandrevold
 • Dobbelt norsk i kombinert

  Jarl Magnus Riiber er overlegen i spurten og vinn framfor Jens Luraas Oftebro som spurtslo Franz-Josef Rehrl. Jørgen Graabak sikrar ein god norsk plass med ein 4., plass, medan Espen Bjørnstad tok 7.-plassen.

  Riiber er overlegen i kombinertverdscupen og er godt i rute til VM som blir arrangert i Oberstdorf – der han i dag altså vann prøve-VM.

  Jarl Magnus Riiber i lufta
 • Lundby kontrollerte inn til siger

  Maren Lundby var suveren i rumenske Rasnov og tok sigeren framfor austerrikarane Eva Pinkelnig og Chiara Hölzl.

  – Det har vore noen harde uker så detta var deilig, seier Maren Lundby.

  Lundby hadde ei stor leiing før 2. omgang, og klarte med dagens gode resultat å knappe innpå dei to austerrikarane i verdscupen samanlagd.

  Det var god norsk laginnsats. Silje Opseth fekk 8.-plassen, medan Anna Odine Strøm tok 12.-plassen.

  1WbW_5CXtrA
  Foto: Tore Meek

Sendeplan

Kl. Program Kanal