Hopp til innhold

Merlier spurtet til seier i Giroen etter sylfrekk Pogacar-manøver

Tadej Pogacar var nær ved å snyte spurterne for konfekten, men til slutt var Tim Merlier sterkest på den 3. etappen av sykkelrittet Giro d'Italia mandag.

De fleste ekspertene var på forhånd sikre på at den 166 kilometer lange etappen fra Novara til Fossano skulle ende med en massespurt. Det gjorde den også, men det var på hengende håret at ikke superstjernen Tadej Pogacar lurte alle.

I den siste stigningen med noen få kilometer til mål satte sloveneren fart og fikk følge av sammenlagtrival Geraint Thomas. De to kom sammen inn på den siste kilometeren og hadde luke til det jaktende feltet.

– Kan dette gå, da? Det hadde vært helt sykt. Alle snakket om spurterne før start, sa Discovery-ekspert August Jensen i innspurten.

Med noen få hundre meter igjen var Pogacar-manøveren nøytralisert, og på streken var belgiske Tim Merlier først. Soudal Quick-Step-rytteren tok sesongens niende seier.

– Dette var min hardeste seier noen gang. Det ble en tøff finale. Lagkameratene mine gjorde en fantastisk jobb, sa Merlier i seiersintervjuet.

Verken Tobias Foss, Vegard Stake Laengen eller Torstein Træen fikk med utfallet av etappen å gjøre. Det var heller ikke ventet.

Tadej Pogacar leder fortsatt rittet sammenlagt. Han har 45 sekunder tilgode på Thomas. (NTB)

Tim Merlier vinner 3. etappe av Giro d'Italia
Foto: LUCA BETTINI / AFP

Siste nytt

 • Christian Sørum og Katrine Lunde blir norske flaggbærere i Paris-OL

  Christian Sørum og Katrine Lunde får æren av å bære det norske flagget i fredagens OL-åpning på Seinen i Paris.

  Det deler Olympiatoppen i en pressemelding torsdag.

  - Jeg føler meg veldig beæret som ble spurt om å ta dette oppdraget. Å få bære det norske flagget under åpningsseremonien på Seinen er høytidelig, stor stas og betyr mye for meg. Jeg er stolt over å representere Norge i mitt femte OL og til og med få være flaggbærer, sier Lunde som har to OL-gull og to bronser fra tidligere leker.

  Håndballkeeperen er Norges åttende kvinnelige flaggbærer i sommer-OL.

  - Jeg har fulgt med på åpningsseremoniene i OL siden jeg var liten, så dette er veldig stas. Å få være flaggbærer i mitt andre OL er for meg en ære på vegne av min makker Anders og meg, sier sandvolleyballspiller Sørum.

  Det er tredje gang i OL-historien at Norge stiller med to flaggbærere i en åpningsseremoni. Første gang var i 2021.

  OL-åpningen i Paris blir av det helt spesielle slaget. Seremonien kommer til å foregå på elven Seinen, og utøverne skal fraktes i båter i 6 kilometer før de går i land foran Eiffeltårnet.

  Åpningsseremonien blir sendt på NRK1 og NRK TV fra klokka 19.25 fredag kveld.

  NRK/NTB

  Sørum og Lunde
  Foto: Olympiatoppen
 • NFF: Rosenborg - Lillestrøm spilles for tomme tribuner

  Kampen mellom Rosenborg og Lillestrøm skal fullføres, men det skjer foran tomme tribuner på Lerkendal. Det bekrefter NFF i en pressemelding.

  Kampen ble avbrutt og etter hvert utsatt etter en rekke avbrytelser med kasting av baller, fiskekaker og røyk. Det var en VAR-protest fra begge lags supportere og en rekke supporterledere har krevd at teknologien avskaffes.

  – Jeg og vi bruker mye tid på å møte og lytte til norske supportere på ulike nivåer. Dette er en god del av jobben, synes jeg. Vi er brennende opptatt av at det skal være stor ytringsfrihet i norsk og internasjonal fotball, sier Lise Klaveness i en pressemelding.

  De bekrefter også at VAR kommer til å bli et tema på Fotballtinget neste år. Det foregår 1. og 2. mars.

  Kjernen på Lerkendal

  Rosenborgs kamp mot Lillestrøm må spilles for tomme tribuner

  Videodømming blir også tema på neste års forbundsting, bekrefter Norges Fotballforbund.

 • Snittalderen på håndballjentene er over 32 år

  De norske håndballjentene kommer til OL med lassevis av erfaring. Rutinen og alderen på mange i troppen er en fordel, mener ekspert.

  Hvis man ser alderen på de 14 spillerne i OL-troppen, er snittet på 32,6 år. Kun to spillere er under 30 år.

  – Det er bra hvis man bruker det fornuftig. Det er ingen automatikk at mye erfaring skal hjelpe folk. Det kommer an på hvordan du bruker erfaringen du har, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til NTB.

  Hans lag møtte pressen i OL-landsbyen dagen før kveldens åpningskamp mot Sverige. Det har vært stor kontinuitet i Hergeirssons uttatte gjennom årene.

  – Sulten er stor i denne gjengen. Det er ingen her som ikke er ekstremt motivert og dedikert. Det er det som er interessant. Det er ofte snakk om alder, og at unge bør slippe til når man når en viss alder, forteller islendingen.

  Sommer OL i Paris 2024
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal