Hopp til innhold

Dette blir det mer av på NRK

NRK har kjøpt de norske senderettighetene til X Games.

SKI-FREESTYLE-XGAMES SKI-FREESTYLE-XGAMES

NRK vil sende 18 X Games-konkurranser de tre neste årene. I bildet Iouri Podladtchikov under X Games i Tignes i Frankrike.

Foto: JEAN-PIERRE CLATOT / Afp

Torstein Horgmo. slopestyle

Torstein Horgmo er en av Norges største profiler. Her er han under X Games i Aspen i 2011.

Foto: DOUG PENSINGER / AFP

X Games er en ekstremsportkonkurranse som arrangeres hvert år av TV-kanalen ESPN, og avtalen med NRK omfatter 18 X Games-konkurranser de tre neste årene.


–X Games har en ung profil og består av flere idretter som vi ikke så ofte ser på norske TV-skjermer, sier sportssjef i NRK Sport, Rune Haug.

Starter i Aspen neste uke

NRK-seerne kan følge Norges og verdens beste snowboardkjørere på kvinne- og herresiden i Aspen fra 23. januar.

Flere norske profiler er i aksjon i Aspen i løpet av disse dagene, deriblant Torstein Horgmo (snøbrett Big Air/slopestyle), Ståle Sandbech (snøbrett slopestyle), Andreas Håtveit (ski slopestyle) og Kjersti Østgård Buaas (snowboard/slopestyle).

Neste arrangørby er Tignes i Frankrike 20. - 22. mars.

Spennende sommerkonsept

Hvert år arrangeres det en sommerkonkurranse og en vinterkonkurranse i X-games.

Nytt fra og med i år er at sommerversjonen utvides.

I tillegg til sommer X Games i Los Angeles, skal det også arrangeres X Games i henholdsvis Barcelona, München og Foz do Iguacu i Brasil.

– Det blir spesielt spennende å se hvor gode de nye sommerkonseptene i Barcelona og München blir for TV-seerne, sier Haug.

Saken fortsetter under bildet

André Villa

FMX-fører André Villa deltar også i X Games.

Foto: Eraldo Peres / Ap

Villa hevder seg i FMX

For Norges del er det FMX-kjøreren André Villa som er den store norske stjernen i den sommerlige utgaven av X Games.

–Vi håper på spektakulære produksjoner på alt fra skateboard til freestyle motocross. Og så håper vi selvsagt at Petter Solberg og Sverre Isachsen stiller til start i rallycross, påpeker han.

Ønsket NRK-samarbeid

Rettighetssjef i NRK, Runar Østmo, forteller at ESPN ønsket å samarbeide med den største kanalen i Norge.

– ESPN kunne nok fått mer for rettighetene fra flere kommersielle kanaler, men de så på det som en stor egenverdi i å få sendetid på Norges største kanal. Vi ble enige tidlig i høst, men har brukt litt tid på detaljene i kontrakten, forteller han.



Siste nytt

  • Gåskjenn imponerte igjen i Vueltaen

    Ingvild Gåskjenn imponerte igjen og tråkket inn til 11.-plass på den tøffe etappen i kvinnenes Vuelta a España fredag.

    Hun hang med tetgruppen helt til bare et par kilometer gjensto av den siste bratte stigningen. Da ble det for tøft å matche tempoet til de beste, men hun kom i mål ett minutt etter etappevinner Évita Muzic.

    Den franske 24-åringen var den eneste som greide å følge nederlandske Demi Vollering i den røde ledertrøya, og hun passerte henne også på de siste metrene.

    Vollering økte med sin 2.-plass forspranget til sine nærmeste rivaler i sammendraget. Før de to siste etappene er hun 56 sekunder foran italienske Elisa Longo Borghini.

    Gåskjenn er beste norske på 15.-plass, 5.13 minutt bak lederen.

    fOJ3-7Dfrfg
    Foto: NTB
  • Foden og Shaw vant journalistpris – Ødegaard og Terland i topp seks

    Manchester City-spillerne Phil Foden og Khadija Shaw er av fotballjournalistforeningen (FWA) kåret til sesongens spillere i engelsk fotball.

    Foden fikk 42 prosent av stemmene i avstemningen om årets mannlige spiller. Han vant foran Arsenal-spiller Declan Rice og lagkamerat Rodri. Martin Ødegaard endte på fjerdeplass.

    Det er tredje gang på de fire siste årene at prisen går til en City-spiller. Erling Braut Haaland vant i fjor og Ruben Dias i 2021.

    Elisabeth Terland ble beste norske kvinne på femteplass. Hun har hatt en meget god sesong for Brighton. (NTB)

    Bpk8eLb85F0
    Foto: AP
  • Klart tap for Mol/Berntsen – får avgjørende kamp om plass i cupspillet

    Sandvolleyballduoen Hendrik Mol og Mathias Berntsen tapte klart for de brasilianske hjemmefavorittene George og Andre i verdenstouren i Brasilia fredag.

    Det var deres andre strake tap i gruppespillet etter at de kvalifiserte seg til hovedturneringen ved å vinne to kamper onsdag.

    Natt til lørdag norsk tid spiller den norske duoen mot amerikanske Miles Partain og Andy Benesh i en kamp der vinneren går til cupspillet. Det innebærer plass i første utslagsrunde lørdag.

    Norges stjerneduo Anders Mol og Christian Sørum mister både denne og flere andre turneringer etter at Mol brakk beinet under trening i mars. (NTB)

    VM i beachvolleyball i Mexico
    Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal