NRK Meny
Normal

Mer jubel for «mannen med is i barten»

Det ble en ny seier i Lake Louise for en frossen Kjetil Jansrud.

Jansrud

Kjetil Jansrud vant utforrennet lørdag, og kjørte nok et glimrende renn søndag.

Kjetil Jansrud hadde en jubeldag lørdag, da han vant sitt første verdenscuprenn på bortebane.

På søndag var det derfor mye press på at Jansrud skulle levere i Super-G-konkurransen også, men han holdt hodet kaldt.

Kanskje ikke så rart, med tanke på at det var -30 grader i Lake Louise denne søndagen.

På søndag var det duket for mer jubel, for Kjetil Janrud kjørte raskest av alle, og kom inn 31 hundredeler foran Dominik Paris fra sitt startnummer tjue.

Bikkjekaldt

Det betyr også at han leder verdenscupen sammenlagt, 35 poeng foran Marcel Hirscher.

– Det var litt vanskeligere i dag. Det er bikkjekaldt her, samtidig som jeg fryktet startnummer-renn med mer slagete løype dess flere som kjørte, sier Jansrud til NTB.

– Før jeg startet så jeg hvem som lå foran meg, og da måtte jeg skru på litt ekstra, forteller 29-åringen videre til NTB etter super-G-triumfen.

Kald i kropp og hode

– Mannen som leder er mannen med is i barten. Han har kjørt i det kalde været mange ganger oppover i den kalde Gudbrandsdalen, sa NRKs kommentator Andreas Toft.

– Han er så komfortabel, det ser man særlig mot slutten av henget, der han finner hockeyen raskere enn de andre. Han er i balanse, sa NRKs alpintekspert Marius Arnesen på sendingen etter å ha sett Jansrud kjøre inn til ledelse.

Lei feil

Ogås Aleksander Aamodt Kilde kjørte en sterk konkurranse. Fra sitt startnummer fem var han foran Dominik Paris på flere av mellomtidene, men han gjorde en stor feil før den siste mellomtiden.

Uten den kunne han kjempet om en topp ti-plassering, for Aamodt Kilde endte på 12. plass til tross for den stygge feilen.

Laster Instagram-innhold

Kjetil Jansrud og Aleksander Aamodt Kilde var spente før rennet i det kalde været.

Kjetil Jansrud vant super-G-rennet i Lake Louise. Under blomsterseremonien fikk alle på pallen en cowboyhatt som premie.

Siste nytt

 • Tåke stoppet Solbakken og FCK

  Slik så det ut i andre omgang mellom Ståle Solbakkens FC København og tsjekkiske Zlin i Europaligaen torsdag. Til slutt var det så dårlig sikt på grunn av tåke at dommeren stoppet kampen på stillingen 1-1, etter 62 minutter.

  FC København
  Foto: David W Cerny / Reuters
 • Nytt tap for Jarstein

  Rune Almenning Jarstein og Hertha Berlin skal få det hardt med å gå videre i europaligaen. Torsdag kom det andre tapet på tre kamper da det ble 2-1 borte mot Zorya Lugansk.

  Rune Almenning Jarstein
  Foto: Axel Schmidt / Reuters
 • Graabak sliter – dropper samling

  Tidligere OL-vinner Jørgen Graabak får ikke kroppen til å fungere. Nå har 26-åringen droppet et planlagt høydeopphold med kombinertlandslaget og reist hjem for å finne ut hva som er galt, ifølge Adresseavisen.

  Jørgen Graabak
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal