McGrath tilbake etter operasjon

Alpinist Atle Lie McGrath er på plass i Wengen og håper på å bli klar til å kjøre søndagens slalåmrenn. 21-åringen pådro seg brudd i tommelen på trening nyttårsaften og ble operert noen dager etter.

– Jeg har tatt av gipsen i dag. Kjempedeilig. Den ble rimelig most. Den var så stor og blå og gul, ganske bra brukket. Jeg fikk lagt inn litt metall og opererte nå for ti dager siden, og så er jeg her nå og håper på å kjøre i helgen, sier McGrath til NRK.

Med skinne rundt tommelen skal han teste hvordan det fungerer på trening lørdag.

– Jeg har en skinne som er formet til hverdag og én til ski. Og så håper jeg veldig at det funker. Jeg prøver meg frem i morgen, og så tar jeg det derfra, forteller han.

– Å slå porter er ikke akkurat det letteste for vonde tomler. Jeg tror rett og slett det bare blir å prøve seg fram, og så får jeg kanskje svaret når jeg slår i første port på søndag.

McGrath har en åttendeplass som bestenotering i slalåm denne sesongen. Det er også karrierebeste. Søndagens slalåmrenn starter kl. 10.15 og sendes på NRK1.

Alpinlanslaget holder pressetreff
Foto: Javad Parsa / NTB

Siste nytt

 • BBC: Lampard tilbudt jobben som Everton-manager

  Everton har tilbudt Frank Lampard jobben som manager i klubben, melder BBC, som hevder at han fikk tilbudet etter en intervjurunde og et styremøte fredag.

  Lampard har vært uten jobb siden han fikk sparken som Chelsea-manager for ett år siden. Han fikk 18 måneder som sjef i klubben han i mange år tjente som spiller, og der han skaffet seg status som klubblegende.

  Soccer Chelsea Lampard
  Foto: Clive Brunskill / AP
 • Glenn Solberg ledet Sverige til EM-finale

  Keeper Andreas Palicka ble helten med avgjørende redninger i sluttsekundene da Sverige halte i land 34-33-seier over Frankrike og tok seg til EM-finale.

  Et par sekunder før slutt brøt Ludovic Fabregas gjennom og kastet seg inn for å satte inn utligningsmålet, men Palicka satte seg rett og slett på ballen. Dermed kunne landslagssjef Glenn Solberg juble på sidelinja. Han har ledet sitt svenske landslag til finale etter noen svært dramatiske kamper. (NTB)

  EM i håndball for menn 2022: Frankrike - Sverige
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Spania slo ut EM-favoritt Danmark

  Danmark kom til fredagens EM-semifinale mot Spania som stor favoritt, men kom til kort mot tittelforsvarer Spania, som vant 29-25.

  Danmark er regjerende verdensmester og tok med seg OL-sølv hjem fra Tokyo i fjor, begge ganger etter å ha slått Spania i semifinalen. I EM må laget fortsatt vente på sin første finale siden 2014.

  Spania fortsetter på sin side ferden mot det som kan bli lagets tredje EM-triumf på rad.

  Det så lenge ut til å skulle gå helt fint for danskene. I første omgang ledet danskene med inntil fire mål. Lasse Svan satte inn 14-11 et drøyt minutt før pause, men to spanske reduseringer gjorde at den danske ledelsen halvveis var 14-13.

  Etter pause var Spania best. To raske mål av Barcelona-spiller Aleix Gómez sendte laget i ledelse første gang på 17-16, og danskene kom aldri à jour igjen.

  EM i håndball for menn 2022: Spania - Danmark
  Foto: Annika Byrde / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal